Pfsense 2.0 beta versiyon
-
Geçmiş yılların lisansı ne ola ki. Saçmalamışlar resmen.
-
Geçmiş yılların lisansı ne ola ki. Saçmalamışlar resmen.
evet aynen böyle dediler… cihazını kullanmak için 3 yıllık lisans almanız lazım dediler... bir kaç ay sonra 3 tamamen dolacak... sonra tekrar lisans alacaz :)
bende müşteri temsilcisine intikanım fena olacak sizden edasıyla bir gülüş attım kapattım telefonu :D
-
Aynı durumda ben de varım.. 1 yıldır yapmadım satıcıma sordum ne kadardır diye 350$ gibi bir fiyat söyleyince tüylerim diken diken oldu.. Kardeş bunun 3te 1 i fiyatına lisansmı olur nolluyor yau dedim abi ne yazıkki böyle dedi.. iyiki lisans almamışım diyede sonra kendimi tebrik ettim.. Bende de yedek olarak bi kenarda duruyor.. Kesinlikle değmez lisanslamaya PfSense 1.2.3 neyse de Beta da olsa 2. versiyon çok umut vadediyor.. Kurun ve şimdiden başlayın pişman olmayacaksınız inanın.. Hem çok az kalmış bana öyle geliyorki yaz başında final sürüme gelinir.. Şu anda bile gayet stabil..
-
Son anda aklıma geldi..
Eğer lisansını düzenli ödeyen birilerinin kullanıcı adı parola bilgilerine sahipseniz güncellemeleri elle yapma imkanınız varmış..
Tabi ne kadar sağlıklı olur o tartışılır ama bir müddetliğine mecburiyet sözkonusu ise idare edilip yapılabilinir diye düşünüyorum.
Bilginiz olsun.. -
Son anda aklıma geldi..
Eğer lisansını düzenli ödeyen birilerinin kullanıcı adı parola bilgilerine sahipseniz güncellemeleri elle yapma imkanınız varmış..
Tabi ne kadar sağlıklı olur o tartışılır ama bir müddetliğine mecburiyet sözkonusu ise idare edilip yapılabilinir diye düşünüyorum.
Bilginiz olsun..fortigate lisanslama konusunda çok sıkılar… fark edilirse başkasının başı yanar :)
-
Eh giriş seviyesi modelden bile (Fortigate 60) 350$ yıllık lisans bedeli istiyorlarsa sıkı olurlar ama Türk aklı haklarından gelir mutlaka :P
-
arkadaşlar şimdi fortigate ürünü ile bu ürünü karşılaştırmayın pfsense bir firewall fortigate ise utm cihazıdır türkiyede pfsense ilk kullananlardanım fortigate konusundada bilgime güvenirim lakin 2si aynı degil lisans olayı antivirus+antispam+content filter+ips/ids ve yeni versiyonlarda aplication bazda filtreleme gelmiş çok güzel bence bu özellikleri kullanabilmek için lisans alıyorsunuz buyılki uygulaması banada saçma geldi
-
arkadaşlar şimdi fortigate ürünü ile bu ürünü karşılaştırmayın pfsense bir firewall fortigate ise utm cihazıdır türkiyede pfsense ilk kullananlardanım fortigate konusundada bilgime güvenirim lakin 2si aynı degil lisans olayı antivirus+antispam+content filter+ips/ids ve yeni versiyonlarda aplication bazda filtreleme gelmiş çok güzel bence bu özellikleri kullanabilmek için lisans alıyorsunuz buyılki uygulaması banada saçma geldi
Haklısınız. Fortigate ticari bir cihaz. Pfsense ise, opensource ve parasız. Dolayısı ile arada farkların olması, ya da Fortigate'in yapıp da pfsense'in yapamadığı şeylerin olmasını normal karşılamak lazım.
Ancak ticari bir işletmede kullanıyorsanız da, 350$'ı çok yüksek görmeyin. Bu tip cihazların sağladığı güvenlik için 300-500$ gibi seviyeleri fahiş bulmuyorum ben.
İçeriye internetten bir virüs gelince kaybettiğiniz datanın, iş kaybının, zamanın ve hatta kurumsal prestijin karşılığı bu rakamların çok üstünde oluyor.
Önceki mesajlarda bahsi geçen lisanslama modeli, aslında farklı sektörlerdeki pek çok yazılımda da uygulanıyor (iyidir kötüdür diye söylemiyorum).
Yine benzer şekilde bazı yazılımlarda, örneğin versiyon 3 lisanslı ise, 4'e upgrade etmemişseniz, 5 çıktığında, 3'den upgrade, 4'den upgrade'e göre çok daha pahalı oluyor vesaire. -
bu haklısın ama ağında sadece router ve engellemelerde kullanılan bir fonksiyon için fazlasıyla gereksiz… zaten fiyatlarından dolayı kıl oluyordum... bazı arkadaşlarım sana ne olum sen mi ödüyon parasını dediler... elini taşın altına sokma kullan stabil cihazı dediler... ama bizim işimiz bu :) teknolojiyi en ucuz şekilde kullanmak :D
ayrıca pfsense 2.0 beta yı kurdum.. şuan aktif çalışıyor.. karşılaştığım sorun ve çözebilirsem bunun çözümlerini aktarıcam :)
-
Beta versiyonunu bulamadım link verebilirmisiniz acaba ?
-
http://snapshots.pfsense.org/FreeBSD_RELENG_8_1/amd64/pfSense_HEAD/livecd_installer/?C=M;O=D
-
Teşekkür ederim şuan squid paketini kurmaktayım 1.2.3 relase sürmünün captive portal yaparken kullanıcıların mac adreslerine göremi şifre belirleyeceğiz ? Yani her mac adrese ayrı bi şifre mi olacak. Yada her mac adrese aynı şifremi
-
-Nasıl isterseniz.. her ikiside mümkün sanıyorum ben tek kullanıcı adı parola kullandırıyorum.. mac bilgisi girerseniz kullanıcılara şifre sorması gerekmiyor.. dolayısı ile misafir olarak bağlananlar için de kullanabilirsiniz. Yani mac adresi ni girmedikleriniz kullanıcı adı parolayı yazarak geçici olarak (mesela 2 saat) bağlanıp düşerler internetten.
-
şuanda arayüze ulaşamıyorum squid ve squid guard paketlerini kurduktan sonra arayüze ulaşmaya çalıştığımda hata veriyor fakat webe çıkış yapabiliyorum.Yanlışlıkla blockladım sanırım.. Tek şifre kullandırırsam öğrenciler dışarıdakilere şiflerini paylaştıkları için sorun oluyor.
-
-Bana da bikere olmuştu re-boot ettikten sonra düzeldiğini görmüştüm..