Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

ANKET : Kaç tane WAN kullanıyorsunuz

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    40 Posts 21 Posters 20.4k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • tuzsuzdeliT
      tuzsuzdeli
      last edited by

Amacımız pfsense'in ağırlıklı olarak kaç bağlantıyı birleştirmek için kullandıldığı yönünde bir anket yapmak

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • B
        b-yaz
        last edited by

yalnız arkadaşlar ankete oy verirken kaç tane ethernet kartınız olduğu değil kaç tane internet bağlantınız olduğu soruluyor. bilginize…

• T
          tontito
          last edited by

15 adet adsl p4 3.0 makine 1 gb ram 40 gb hdd ile 5 aydır sorunsuz çalışıyor 400 bilgisayara hizmet veriyor

• tuzsuzdeliT
            tuzsuzdeli
            last edited by

@tontito:

15 adet adsl p4 3.0 makine 1 gb ram 40 gb hdd ile 5 aydır sorunsuz çalışıyor 400 bilgisayara hizmet veriyor

15 adsl, baya yüksek bi rakam. Ethernet kart olarak ne kullanıyorsunuz ?

• T
              tontito
              last edited by

ethernetim onboard RealTek 8169/8169S/8169SB(L)/8110S/8110SB(L) Gigabit Ethernet kullanıyorum, 3Com® Baseline Switch 2924-SFP Plus Gigabit ile VLan ile 15 hattı bağladım anlık trafik 96 Mbit görüyorum günlük de 300 GB Download oluyor.

• C
                cemx
                last edited by

Hay maaşallah!  ;D
                Afedersiniz merak ettim sakıncası yoksa sormak isterim.. Bu kadar hattı bulunduğunuz lokasyon yüzünden mecburenmi aldınız? Hatları kabaca hesaplasak zaten nerdeyse fiber hat kadar bir meblağ çıkıyor.. Seçenekleriniz neydi neden bu şekilde karar kıldınız..?

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• T
                  tontito
                  last edited by

Fiber optik olarak metro ethernet verebiliyorlar 10mbit olanı 2.250 tl gibi bir fiyata geliyor burda anlık trafik 96 mbit civarında adsl den doğan kayıplar dahil. Banan 10mbit metro ile çok daha hızlı olacağını söyledi telekomdakiler ama imkansız olduğu için 10mbit metro fiyatına 100 mbit adsl kullanıyoruz :D

• tuzsuzdeliT
                    tuzsuzdeli
                    last edited by

@tontito:

Fiber optik olarak metro ethernet verebiliyorlar 10mbit olanı 2.250 tl gibi bir fiyata geliyor burda anlık trafik 96 mbit civarında adsl den doğan kayıplar dahil. Banan 10mbit metro ile çok daha hızlı olacağını söyledi telekomdakiler ama imkansız olduğu için 10mbit metro fiyatına 100 mbit adsl kullanıyoruz :D

Gayet mantıklı bir seçim yapmışsınız

• B
                      b-yaz
                      last edited by

@tontito:

mantıklı, enteresan veee türk zekası  ;D

• T
                        tontito
                        last edited by

Bi de ufak resim koyayım yalan demesinler nasıl yapıldığına dair bi döküman yapıyorum yakında yayınlayacağım

• D
                          derinrain
                          last edited by

Dökümanı merakla bekliyorum  :o

• S
                            serkanp
                            last edited by

bende merak ettim dökümanı bitince göndermeyi unutma :)

• M
                              mahliyalvac
                              last edited by

@tontito:

ethernetim onboard RealTek 8169/8169S/8169SB(L)/8110S/8110SB(L) Gigabit Ethernet kullanıyorum, 3Com® Baseline Switch 2924-SFP Plus Gigabit ile VLan ile 15 hattı bağladım anlık trafik 96 Mbit görüyorum günlük de 300 GB Download oluyor.

eli öpülecek adamsın  ;D

• H
                                huseyinyildirim
                                last edited by

@tontito:

daha önce bu sistemi kullanmadığım için terettütte kaldım core 2 duo 2.9 ghz, 2 gb ramlı pc toplamıştım… hiç gereği bile yokmuş :))

• S
                                  sinankarababa
                                  last edited by

Merhaba p4 3.0 ghz lik makinenize 15adet ethernet kartını nasıl bagladınız ? kaç tane pci slotu var bu makinenin ? 4portlu pci ethernet kartı çok aradım ama bulamadım siz bu tip bir kartmı temin ettiniz ve edebildiyseniz nerden nasıl temin ettiniz yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum .
                                  Yazınızdan tek ethernet kartı kullandığınız gibi birşey anladım ama galiba yanlış anladım , yada yanlış anlamadıysam bu sistemin çalışma mantığını basit şekilde anlatabilirseniz çok memnun olurum ,
                                  Ayrıca kurdugunuz sistem metro ethernete oranla download açısından çok mantıklı ama 15x1mbitlik upload ile toplam da 15mbitlik sağlıklı bir upload yakalayabiliyormusunuz ?

Saygılarımla

• C
                                    cemx
                                    last edited by

-Eh artık söz verilen dökümanın yayın zamanı gelmiş, nasıl yapıldığını merak eder durur herkes.. :)
                                    -Kabaca 24 portlu yönetilebilir bir switch üzerinden oluşturulan vlan lar ile yapılıyor bu sistem..

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• M
                                      melihornek
                                      last edited by

@sinankarababa:

Merhaba p4 3.0 ghz lik makinenize 15adet ethernet kartını nasıl bagladınız ? kaç tane pci slotu var bu makinenin ? 4portlu pci ethernet kartı çok aradım ama bulamadım siz bu tip bir kartmı temin ettiniz ve edebildiyseniz nerden nasıl temin ettiniz yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum .
                                      Yazınızdan tek ethernet kartı kullandığınız gibi birşey anladım ama galiba yanlış anladım , yada yanlış anlamadıysam bu sistemin çalışma mantığını basit şekilde anlatabilirseniz çok memnun olurum ,
                                      Ayrıca kurdugunuz sistem metro ethernete oranla download açısından çok mantıklı ama 15x1mbitlik upload ile toplam da 15mbitlik sağlıklı bir upload yakalayabiliyormusunuz ?

Saygılarımla

http://www.3com.com/products/en_US/detail.jsp?tab=features&sku=3CBLSG24&pathtype=purchase
                                      hocam baseline ile 15 hattı tek hat yapmış arkadaş

• M
                                        MuratFe
                                        last edited by

tontito, gayet güzel bir sistem kurmuşsun… Helal olsun...
                                        Peki bahsettiğin dökümandan bir haber var mı?

• E
                                          ercev
                                          last edited by

döküman hala hazır değil mi acaba? yayınlanırsa harika olur.

• M
                                            mozturk
                                            last edited by

@tontito:

Bi de ufak resim koyayım yalan demesinler nasıl yapıldığına dair bi döküman yapıyorum yakında yayınlayacağım

UPDATE zamanı gelmiş  :D

• First post
                                              Last post
                                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.