Squid 2.7.9_1
-
merhaba arkdaşlar bazı pfsense lerimi squid2.7.9_1 versiyonuna güncelledikden sonra squidguard bloklama yapmıyor bu sorunla karşılaşan varmı aramızda
-
squid loglarına bir bakın derim. Squid devrede olmaya da bilir.
-
ben de bu güncellemeyi yaptıktan sonra squidguard başlamadı.
çok fazla detayı ile uğraşacak vakit olmadığından hızlı bi şekilde squidguardı tekrar kurdum o şekilde düzeldi. -
bendeki sorun servislerin start olmaması gibi bir durum söz kanusu değil arkadaşlar herşey normal gibi consoldan da bakıyorum squid ve squidGuard start durumda ama engelleme yapmıyor pfsense yeniden kurdugum zaman bir problem yok :)
-
bendeki sorun servislerin start olmaması gibi bir durum söz kanusu değil arkadaşlar herşey normal gibi consoldan da bakıyorum squid ve squidGuard start durumda ama engelleme yapmıyor pfsense yeniden kurdugum zaman bir problem yok :)
Merhaba tuzsuz kardes,
squid eski verisyondan yeni squidin versionunu update ettikten sonra servislerin hepsi started durumuna düşüyor ama ne squid engelliyor nede squidguard engelliyor bunun sorunu şu olaki yüklü olan squidin dosyları update esnasında muhtemelen tekrardan yazılmıyor var olan Squidguard paketini kaldır ardından squid paketini kaldır sonra SFTP ile makinemize bağlanıp /usr ve /var dizinlerinin altında Squid directoryleri bulunmakta bunları manuel olarak sil ve paketleri tekrar yükle reboot et makineyi çalışacaktır amma bana pek sağlıklı bir durum olarak gözükmedi sıfır kurulum daima iidir bilgin olsun iyi günler….