Farklı lokasyonlar icin RDP NAT
-
Merhabalar
pfsense i 1 yıldır kullanıyorum yalnız soyle bir sıkıntım var bununla ilgili postu okudum fakat sonucsuz olarak konu ktlenmiş. 3 ayrı lokasyondan rdp ile pfsense in oldugu yapıya baglantılar var. A lokasyonu 1. servera B lokasyonu 2. servera C lokasyonuda 3. servera RDP yapsın istiyorum fakat bunu tek port 3389 kullanarak yapamıyorum. lokasyonlardan biri 3389 biri 3390 biri 3391 seklinde baglantı yaparsa o sekilde NAT layabiliyorum. Halbuki x bir firewallda bu istedigim isi yapabiliyordum. bu konuda bir cozum var mı? teşekkürler…
-
kaçtane gerçek ipni var yada internet yapınızı anlatırmısın
-
Simdi yapımı bir resimle linke ekledim. Resimdeki gibi 2 subeden rdp ile gelip her iki subede farklı bir servera gelecek sekilde yapılandırmak istiyorum. ne client tarafında nede serverın icinde bir port degisimi yapmak istemiyorum.
Resim Linki: http://img839.imageshack.us/img839/5411/capturelx.png
Teşekkürler…
-
senin merkezle şube arasında vpn kurman gerekiyor bu pptp vpnde olabilir ipsec vpnde olabilir
-
senin merkezle şube arasında vpn kurman gerekiyor bu pptp vpnde olabilir ipsec vpnde olabilir
aynen efabilisim arkadasın dediği gibi benzer yapı bende de mevcut 4 şube var PPTP olarak bağlanıp Terminal sunucuda çalışıyorlar günlük ortalama 15 kullanıcı bağlı sorun yaşamadım grafikten de anladığım kadarıyla şubelerdeki kullanıcılar direkt açıktan geliyorlar?
-
Valla onerileriniz icin tesekkur ederim oncelikle. RDP yi bırakıp hem PPTP hemde digerini denedim. baglantı sagladım ve programımı calıstırdım ancak hız eski tip baglantıdan daha yavas oldu. Sizde sanırım bir sorun yok baska seylerde sorunu aramam gerekecek sanırım.
-
şimdi modem–> switch yapısından modem-->pfsense-switch yapısına geçildiginde artık gelen giden paketleriniz bir güvenlik duvarından geçiyor ve buda yavaşlık getiriyor ki altyapınız adsl ise bu kaçınılmaz.:)