Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Windows Live 2011 bağlantı sorunu

Turkish
    7
    18
    9.6k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      Seyfullah
      last edited by

Merhaba arkadaşlar Windows Live 2011 güncelleme sonrası yüklendi. Fakat belirli aralıklarla msn düşmesi yaşıyoruz. Bununla ilgili olarak sorun yaşayan arkadaşlar varmı. Varsa sorununu nasıl çözdüğü konusunda bilgilerini paylaşmalarını isteyeceğim.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C
        cemx
        last edited by

-Bizden de 1 hafta evvel güncelleme oldu.. sıkıntı yaşamıyoruz ama sanıyorum live 2011 in kendisinde bir problem var..

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• C
          cemx
          last edited by

-garip problemleri var.. mesela 2 yerde açıksa açık olan bir yerde görünen bazı kullanıcılar diğerinde oflibe çıkıyor..

• S
            Seyfullah
            last edited by

Düşme problemi olmadı mı peki.

• C
              cemx
              last edited by

-şimdi sordum herkese düşme olmuyormuş ama bazılarınınki başkalarına ofline görünüyormuş..

• S
                Seyfullah
                last edited by

Gördüğüm kadarıyla meydana gelen düşme sebebi kısıtlamalardan olabilir. Facebook ve download yasağı var. Proxy Filterda .Yeni MSN sosyal paylaşım sitelerine bağlantı sağladığı için bağlantı kopuyor diye düşünüyorum.Bunu nasıl düzeltebilrim.YArdımnlarınızı bekliyorum

• S
                  Seyfullah
                  last edited by

Arkadaşlar Windows Live Messenger 2011 sürekli düşüyor. Bir önceki versiyonda bu sıkıntı yok. Bunun bir çözümü olması lazım ama bir türlü bulamadım. İlgilenen arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.

• O
                    Offliner
                    last edited by

Sorun sadece PF ile alakalı değil Live2011 de genel bi sorun var Evdeki Cisco ve TMG sistemim üzerinde de aynı sorun var. Konu Live2011 in üzerinde barındırdığı yeni servislerle alakalıymış.Bende MS'in yalancısıyım…Eski MSN imiz 1863 nolu TCP portunu kullanırken Live2011 1863 ve bunun yanında bir iki port daha kullanmaya çalışıyor kamera ses ve dier online uygulamalar için.O portların tam olarak ne olduğunu bende bulamadın bunun için MS amcaya mail attım cevap(Keyiflerini) bekliyorum.Bişey öğrenirsem sizlerlede paylaşırım.Ama en azından eğer MS TMG veya Cisco kullanan varsa onun kendimce bir çözümünü buldum PM den söyleyebilirim.

En güzel nota FA

• X
                      xezal
                      last edited by

arkadaşlar bende bu sorunu çözemiyorum windows live messenger load balance ta hiç bir şekilde video araması yapmıyor bunu nasıl bir hatta yönlendirebilirim
                      acemi olduğum için ancak load balace yi çalıştırabildim

• K
                        kankabir
                        last edited by

merhaba

1863 ve 5061 nolu portlardan gelen istekleri herhangi bir hattına yönlendirdiğinde rahatklıkla görüntülü görüşme yapabilirsiniz. Tanımlamaları LAN Sekmesinde Yapacaksınız.

ayrıca messenger için gerekli portlar aşağıdaki linkte yazıyor

http://support.microsoft.com/kb/927847

kolay gelsin

msn.png
                        msn.png_thumb

• X
                          xezal
                          last edited by

çok teşekkürler sonunda oldu püf noktası lan kısmından yapılmasıymış bir sürü şey denemiştim senin dediğini yaptıktan sonra sorunum çözüldü

• S
                            Seyfullah
                            last edited by

Arkadaşlar messenger Live 2011 pfsense ile sağlıklı çalışmıyor. Sıkıntılı sürekli düşüyor. Normal hatlarda çalışıyor lakin pfsense li sistemde sürekli düşüyor.

• A
                              alonewolfx2
                              last edited by

@xezal:

çok teşekkürler sonunda oldu püf noktası lan kısmından yapılmasıymış bir sürü şey denemiştim senin dediğini yaptıktan sonra sorunum çözüldü

load balance kullanıyor musunuz acaba çünkü bende de aynı sorun var fakat lan da söylenen ayarları yapmama rağmen bir türlü video araması yapamadım. bağlantılarımın birini iptal ettiğimde ordaki kurallar olsa da olmasa da video araması yapılabilirken 2si de aktif iken bir türlü olmuyor. sistemim pfsense 2.0 relase,2wan 1lan kullanıyorum.

• S
                                Seyfullah
                                last edited by

Pfsense Live 2011 messenger programını sürekli kapatıyor. pfsense de sorun var sanırsam. Bunu nasıl çözeceğimi hala bulamadım.

• M
                                  MrPerFormance
                                  last edited by

Bu sorunu ne hikmetse bende yaşamaya başladım. Gece gayet güzel bir şekilde kullandığım live messenger sabah kalktığımda log in olmuyordu. İşletim sistemini yeniden kurdum. Farklı ethernet kartı kullandım fakat yinede nafile. Networkteki diğer makinelerde messenger çalışırken malesef ki bu buhsettiğim makinede çalışmıyor.

• M
                                    MrPerFormance
                                    last edited by

Hakikaten kafayı yedirtecek >:( Ne yaptıysam çözüm yok. Çalışan msn şu anki bilgisayar üzerinde çalışmıyor. Hayret verici bir olay.

• M
                                      MrPerFormance
                                      last edited by

son çıkan live messenger dan kaynaklı sanırım. Direkt hat vermeme rağmen çalışmadı.

• M
                                        MrPerFormance
                                        last edited by

@kankabir:

merhaba

1863 ve 5061 nolu portlardan gelen istekleri herhangi bir hattına yönlendirdiğinde rahatklıkla görüntülü görüşme yapabilirsiniz. Tanımlamaları LAN Sekmesinde Yapacaksınız.

ayrıca messenger için gerekli portlar aşağıdaki linkte yazıyor

http://support.microsoft.com/kb/927847

kolay gelsin

Verdiğiniz portalar oldu ve sağlıklı çalıştı. Elinize sağlık.

• First post
                                          Last post
                                        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.