Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pptp vpv acil yardım .

Turkish
    3
    7
    3.7k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      serhat07
      last edited by

pfsense uzerine pptp vpn kurdum. dışarıdaki kullanıcı sorunsuz bağlanıyor merkezdeki dosyalara ve yazıcılara bağlanıyor. fakat ben dışarıdaki adamın makinesine ping bile atamıyorum . asıl istedigim onun yazıcısını kullanmak fakat olmuyor.
      bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaş yokmu .

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        tcjackal
        last edited by

Merhaba,
        Yaşadığınız durum bir problemden çok, olması gerekendir.
        Siz vpn aracılığı ile kullancı veya pc yetkilendirmesi yaparak, firewall üzerinde gerekli portları aktif hale getirerek,
        kaynaklarınızı bahsi geçen terminal'e açmış bulunmaktasınız.
        Dışarıdan bağlanan kişi ise kaynaklarını sizinle paylaşabilmesi için öncelikli olarak,
        firewall olmadığını varsayarak modem üzerinde aynen sizin yaptığınız düzenlemeye benzer bir çalışma yapmalıdır ki size kaynaklarını açabilsin.
        Firewall olduğu takdirde işin boyutu daha da değişecektir tabiki. yapılandırmanın birazdaha karmaşıklaşması gibi.
        Karşı tarafın yazıcısını kullanmak istediğinize göre terminal gezici değil, sadece karşı tarafın gerekli  yönlendirmeleri ile işlem tamamlanacaktır.
        Keyifli çalışmalar

• S
          serhat07
          last edited by

öncelikli olarak konuyla ilgili bilgilendirme yaptıgınız için cok teşekkür ediyorum.
          karsı tarafta modem var. modemin firewoll u kapalı ve vpn portunuda modemin ip adresine yönlendirdim. dediginiz gibi karşı taraf bana balanırken sorun olmuyor. bugün kurcalarken birşey farkettim evimdeki bilgisayardan şirketime vpn yaptım deneme amaçlı aynı configi kullanarak oda ne sorun yok 2 tarafta birbirini pinkliyor yazıcı paylaşımı yaptım sorunsuz calışıyor.evimdeki modemin ayarlarına girdim acaba ne farklı diye yani port falanmı acık gibisinden hiç bir port acık degil üstelik firewoll da aktif. bendeki modem airties rt-205. diyer modemde echolife hg521. sizce sorun modemdenmi kaynaklanıyor. yada modem o işi yapamıyormu 3 gündür kafayı yicem bu konuyla ilgili tavsiyeniz ne olur .

• T
            tcjackal
            last edited by

Merhaba,
            Airties rt-205 ürünün router/vpn desteği bulunmakta. Ama echolife hg521 ürünü kullanmadığımdan herhangi birşey söylemem yanlış olabilir.
            modemin firewoll u kapalı ve vpn portunuda modemin ip adresine yönlendirdim. demişsiniz.
            hg521 üzerinde nat işlemini yaparken yönlendirme yapacağınız ip, modemin ip'si değilde vpn bağlantısını gerçekleştirecek olan pc'nin ip'si olmalıdır.
            Bu şekilde yaptığınız takdirde istediğiniz türde erişim sağlayabilmeniz gerekir.
            Şunuda belirtmeliyim ki, piyasada bulunan her modem stabil bir vpn bağlantısına destek veremeyebiliyor. ( çalışma kararlılığına göre )
            ek bir modeminiz var ise onunlada test ederseniz daha sağlıklı sonuç alabilirsiniz.
            Keyifli çalışmalar

• tuzsuzdeliT
              tuzsuzdeli
              last edited by

Modemlerinizin konfigürasyon ekranlarını detaylı kontrol edin.
              Bazı modemlerde bu işi basit şekilde yapmak için bir ayar bulunur. kendi ekran görüntüm ektedir, orada PPTP passthrough seçili, sizde de böyle birşey yapmak gerekebilir.
              Eğer bu işi manuel olarak yapmanız gerekiyorsa, 1723 numaralı portun yanında, protocol Id 47'ye (yani GRE) de firewallda izin vermeniz gerekir, çoğu kişi bunu yapmadığı için PPTP ile ilgili günlerce uğraşıyor :)

pptp.PNG
              pptp.PNG_thumb

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• S
                serhat07
                last edited by

olayı modemi degiştirerek çözdüm. modemde anlayamadıgım bir sıkıntı oluyor.

• T
                  tcjackal
                  last edited by

Bazı modemlerin bu tarz çözümler için yeterliliği yok yada yanlış yapılandırmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle, modemi değiştirerek çözüme ulaşılabiliyor.
                  Sorununuzun çözümlesine sevindim.
                  Geri bildiriminiz için teşekkürler
                  Keyifli çalışmalar

• First post
                    Last post
                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.