.com com.tr uzantılarını yasaklama
-
Merhaba
Pfsenseyi sorunsuz olarak kurdum squid ve squidguard yükledim blacklist ile kateorilere ve içerik filtrelemesini sorunsuz olarak yapabiliyorum. Ancak tek yapamadığım şey sadece gov.tr uzantılı yerlere girmesini com ve com.tr uzantılı siteleri engellemek için target categories kısmından domain list kısmına *.com ..com gibi denememe rağmen aşağıdaki hatayı alıyorum uzantıları kapatmam için ne yazmam gerekiyor.The following input errors were detected:
•DEST 'Yasakli_Siteler': Item '*.com' is not a domain.
Saygılarımla
-
Yardımcı Olacak Yokmu acaba
-
Merhaba,
Eğer amacınız tüm .com-.com.tr vb. siteleri kapatıp, gov.tr uzantılı adreslere erişimi sağlamak ise,
Squid / Access Control
Blacklist tabında
.com
.net
ve save butonunu tıkladığınızda artık .com-.com.tr-.net sitelerine erişim sağlayamaz kullanıcılar.
Bu yöntemin kötü tarafı squid üzerinden çıkış yapan herkese .com vb. sitelerin direk kapatılması.
Ek gruplar oluşturamazsınız.
Kullanıcıya .com kısıtlasanızda, örneğin facebook için https üzerinden gene erişim sağlayabilir.
SquidGuard üzerinden yapılandırma için şuan aklıma herhangi bir yol gelmiyor.
Keyifli çalışmalar -
Hocam gösterdiğiniz yolu buraya yazmadan önce uygulamıştım çalıştı ama ben squidguardta yasaklı olan kullanıcı grubuma uygulamak istiyorum. tarif ettiğiniz yolda tüm kullanıcılara uyguluyor. İlginiz içi teşekkür ederim.
-
Sorunu Çözdüm Başka Arkadaşlarada faydalı olabilir. İlk Önce Proxy Filtre Kısmından Target Categories Kısmından + Basılyoruz. Expression Kısmında .gov.tr yazıp save butonuna tıklıyoruz. Yine proxy filter kısmından Special ACL kısmından + basıp Name Kısmına İsmini Girip Client Source Kısmından Bu Kuralın Uygulanacağı IP aralığını giriyoruz. Aşağıda bulunan Target Rules Kısmına Clikleyip Default access [all] kısmını deny olarak seçiyoruz. Önceki kısımda gov.tr yzdığımız target rulesi allow seçip save butonuna tıklıyoruz. Genereal sekmesinde bulunan appy butonuna tıklayıp sonlandırıyoruz. Artık Bu Ip Aralığındaki kullanıcılar sadece gov.tr internet sitelerine erişim sağlayabilir. Umarım faydalı olur.
-
Sinan tekrar merhaba,
çözüm üretebilmene memnun oldum.
geri bildirimin ve çözüm yolunu anlatman içinde ayrıca teşekkürler.
Keyifli çalışmalar