Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

2 Adsl hattı

Turkish
    5
    9
    5.0k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      screenshutz
      last edited by

Merhabalar
      pfsense ile uğraşıyorum bir süredir ve bir problemim var şimdi, dokümanlara baksamda bir türlü çözüm bulamadım bu konuyla alakalı.
      2 adet adsl hattım var. adsl hatlardan birisi direkt pfsense bağlı (wan), yine pfsense in diğer bacağı (LAN) switch e bağlı.
      diğer adsl modem ise switche bağlı.
      yapmak istediğim şu:
      lokal ağ da bulunan kullanıcıların bir kısmını, wan bacağından çıkartmak, bir kısmını ise switche bağlı olan adsl hattından çıkartmak.
      pfsense kurulu bilgisayara başka ethernet takmak mümkün değil.
      pfsense üzerinde squid, squidguard gibi içerik denetim yazılımları kurulu.
      buradaki hedefim; switch e bağlı modemi kullanacak olan kullanıcılar da içerik denetiminden geçsinler, daha sonra modem uzerinden çıkış yapabilsinler.
      teşekkür ederim.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C
        cemx
        last edited by

-Neden ethernet takmak mümkün değil nasıl bir ana kart'a sahipki o bilgisayar?

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• S
          screenshutz
          last edited by

üzerinde bir adet onboard ethernet var, bir adette pci slotu var. başka da bir özelliğe sahip değil.
          şaun ki durum itibariyle bu sistemde bahsetmiş olduğum problemi çözmem gerekiyor maalesef

• C
            cemx
            last edited by

-2. El satis sitelerinden dual portlu pci ethernet kartlarindan bulabilirsiniz.
            -usb ethernet adaptorleri var desteklediginden emin degilim ama bu da bir alternatif olabilir.
            -ayrica yine fikir olsun diye soyluyorum, interface bolumunden virtual ethernet acip o modemle ayni segmente olacak sekilde ip verip bi deneme yapabilirsiniz.

• S
              screenshutz
              last edited by

elimde bir kaç adet usb ethernet vardı, ilk cd den çalıştırdığımda usb ethernetleri görmesine rağmen, kurulum yaptıktan sonra görmedi usb etherneti.

2 adsl modemimde aynı segment üzerinde zaten. birisinin ip adresi 168.1 diğerinin 168.2
              168.2 switche bağlı olan modem.
              benim yapmak istediğim, kullanıcıları içerik denetimli şekilde 168.2 den çıkartabilirim.

• C
                cemx
                last edited by

-Anlamadım ilk cd den görmesi ne demek usb ethernet pf sense kurulduktan sonra görebileceği birşeydir. Şu adresten elinizdeki usb hardware i kontrol ettinizmi?
                http://www.freebsd.org/releases/7.2R/hardware.html#USB
                -Bence siz her halükarda ya dual port yada başka bir usb ethernet adaptörü ile 2. bir wan olarak o çıkışınızı bağlamak durumundasınız. Yandan yandan modemlerle ne yönetimi sağlıklı olur nede kitabına uygun olur..

• tuzsuzdeliT
                  tuzsuzdeli
                  last edited by

130-150 tl civarına ikinci el dual port ethernet kartlar var (IBM,HP vesaire) ki 2 adet tek port intel ethernet kartı alsanız da en aşşağı vereceğiniz para 150tl.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• M
                    MuratFe
                    last edited by

Bir önerim olacak(Daha önce denemedim)
                    İki modemide farklı ip aralıklarında çalıştırıp 4 portlu bir switche bağlayıp ve bu switchden pfsense girerek bağlayın. Birinci modemi Bridge modda çalıştırın. Diğeride normal ADSL modunda kalsın. Ben 2.0 kullanıyorum burada Interfaces assign bölümüne girip PPPs tabındandan bridge mode için bilgileri girin. Interfaces assignments tabına dönerek WAN için oluşturduğunuz PPPOE bilgisini seçin. Add düğmesi ile yeni bir interface oluşturup. bunuda wan portu olan etherneti seçip deneyebilirsin. Böylece iki netide pfsense girmiş olacaksın. Diğer kalanınıda Failover mantığında bir aşamayla çözebilirsin sanırım.

Tekrar söylüyorum bu sadece benim fikrimdir ve elimde iki hat olmadığı için daha önce hiç deneme şansım olmadı. Söylediklerim birebir olmasa bile bazı iyileştirmeler/düzeltmeler yapılarak başarılabilir sanırım. Üstadların bu konudaki fikirlerini merak ediyorum.

Saygılar…

• T
                      tcjackal
                      last edited by

Merhaba,
                      a - 1 adet pci slot, 2 adsl hattı ile 1 adet yönetilebilir switch'e sahipseniz vlan ile sorununuz temelden çözülebilir.
                      b - mevcut pf'nin yapılandırmasını hiç bozmayıp, 2 port'lu ethernet kartına 150 tl vereceginize,
                      200 300 tl arasına eski bir bilgisayar satın alabilir, elinizde var olan eski bir bilgisayarınızı direk bu işler için kullanabilirsiniz.
                      ( 2009 öncesi anakartlarda pci slot'ları çok daha fazlaydı, günümüzde çokça ihtiyaç duyulmadığından sınırlandırıldı. )
                      3 adet intel yada 3com tarafında 10/100 ethernet kartı ile istediğin yapılandırmayı tamamlayabilirsiniz.
                      Keyifli çalışmalar

• First post
                        Last post
                      Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.