Restart sonrası squidguard neden otomatik çalışmıyor??
-
Merhaba,
Öncelikle aranızda yeni bir kullanıcıyım. Şu sorunun ona buna girmeden kesin ve net bir cevabını bulamadım. Eğer tartışıldı ise de foruma bakmadın mı demeyin lütfen. Forumda bütün postlar iç içe, istenilen şeyi bulmak pekte kolay değil.
Sorunuma gelicek olursak,
Kaç deneme ve konfigrasyon denersem deniyeyim mesela güç kesildi yada bir şekilde makine restart oldu. Squidguard çalışıyor görünmesine rağmen en azından Apply butonu ile onaylamadan filtreleme çalışmıyor. ???
Pfsense 1.2.3 Stable kullanıyorum. Eğer standart bir sorun ise post sabitlenirse herkesin faydalanması bakımından çok yararlı olucaktır.
squid
2.7.9_4
squidGuard
1.4_3 pkg v.1.9
-
Komple backup alip herseyi sirasiyla yeniden kurun derim.
Backup aldiginiz icin yeniden kurulumunuz uzun surmeyecektir
Yasadiginiz sorunun net bir cevabinin oldugunu samiyorum
Bence zaman kaybetmeden pratikce boyle cozmeli. -
Kurulum sorun değil, zaten kurulumu farklı konfigrasyonlar üzerinde yapıyorum. İlk denemem düşük kaynaklarla performans testi olduğundan 200 MMX bir makine kullanmıştım. Bir kaç yoruma göre konfigrasyon yetersizliğine bağlayıp adam gibi bir 2ghz proc. 2gb ram kullandım ama nafile….
1.2.3 stable da squidguard restart sonrası otomatik çalışmıyor... :(((
-
sorununuzun sebebini bilmiyorum,
ancak 200mmx routing için olabilir ama squidguard için uygun olmaz. -
Keşke sorun 200mmx ten sonra da düzelse sn. tuzsuz :-[
-
1. Bazen başka Paket yüklediysen patlıyor, ya yeniden yükliceksin yada tavsiyem 2.0 kullan
2. squid vs için 200mmx sadece teoride calışıyor, pratikte squid, squidguard vs ile birlikte kullanıldığında daha yüksek performans istiyor…
Eğer antivirüs paketi tarzında CPU kullanacak uygulamaları kullanayacaksan Celeron yada AMD 1500 üstü bir pc ve 100 kullanıcı squid squidguard lightsquid ile birlikte kullanınca minimum 512 ram + 512 ram squid cahce için rahat ettiriyor... -
Aynı sorunu bende yaşıyorum.ilk kurduğum makinede hiç bir sorun yok.yeniden başlayınca çalışıyor.daha sonra farklı konfigürasyonlarda 2 makine daha kurdum onlar başlayınca sguidguard servisi çalışıyor görünüyor ama kısıtlamalar uygulanmıyor.
Konfigürasyonla ilgili bir uyumsuzluk olabilir mi? -
Çok şükür yalnız kalmadım. Kafayı yicektim yoksa :)
-
O sorun bendede var ama çözümü bende bulamadım :) Kapatmadığın sürece sorun yok.
-
Cache management sayfalarınızın ekran görüntülerini yollar mısınız bi inceleyelim
-
Yeni bir konfigürasyon yaptım.fpsense 1.2.3 sürümünü yükledim.Tamamen sorunsuz çalışıyor.Ani elektrik kesilince diğer kurduğum pc'lerde squidguard çalışıyo görünmesine rağmen kısıtlamalar uygulanmıyordu.Bu konfigürasyonda herşey çok iyi.
Intel DG41CN desktop motherboard
Kington 1GB ddr2 ram
e5700 işlemci
2 adet tp-link tf-3200 -
Artık bende konfgirasyondan şüphelenmeye başladım ancak aramızda stabil konfigrasyon verebilecek arkadaşların önerilerini beklemekteyim.
-
Pfsense, işlemci ve anakart seçmiyor pek.
Ben en önemli bileşenlerin, kaliteli bir ethernet kartı ve hiç sorunsuz çalıştığından emin olmanız gereken düzgün bir harddisk olduğunu düşünüyorum.
Şu anda atıl durumda olan, bir Ibm x3200 server üzerinde çalıştırıyorum (Pentium D işlemci, tek çekirdek)
ethernet kartlar da intelAncak bundan önce P266mmx'den başlayarak pek çok toplama makinede de uzun süre kullanımlarım oldu. Hiçbirisinde donanım kaynaklı bir uyumsuzluk ya da sorun yaşamadım. Ethernet kartları hep intel,3com,ibm ya da benzeri kalitede kartlardan seçtim.
1.2.3 versiyon için donanım uyumluluk listesine şuradan göz atabilirsiniz
http://www.freebsd.org/releases/7.2R/hardware.html -
Cok sukur bu konuda nihayetine kavustu.
Tuzsuzdeli arkadasa aynen katiliyorum bende uc assagi
Bes yukari ayni asamalardan gecmistim.
Bilindik ve 24 saat calisabilecegine guvenebileceginiz duzgun
bir ana kart ve iyi bir ethernet ile sirti yere gelmez teklemez bile
o sistem ustune de iyi bir islemci ve hizli bir disk ile istediginiz
paketle (squid ve dansguardian.. vs) at kosturabilirsiniz.
Tabi burdaki konuda da anlasildigi uzre toplamada olsa
Mumkun oldugunca bilindik iyi bilesenler olmali mumkunse
eski bir server.
Neticede tirim tirim tirmalatmasin sizide bizide! ;) -
bu sorunu bende devamlı yaşayanlardanım, forumlarda okuduğum kadarıyla benim kurduğum sistemin neredeyse yarısı kadar olan sistemlerde bile bu sorun yokmuş ama ben hala bu sorunu yaşıyorum… bir anakart kaldı değiştirmediğim şimdi sıra onda...