Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Uzaktan kamera kayıt cihazına erişip izleme sorunu NAT

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    5 Posts 4 Posters 4.2k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • H
      huseyinka
      last edited by

Telekomun verdiği Ip yi localdeki bir ip ye yönlendirmek istiyorum.(Kamera KAyıt Cihazı ip'sine) ama bunu nasıl yapacağız.Modemde de NAT var pfsense tede.Önce modemin NAT ından pf nin WAN bacağına sonra da pfnin WAN bacağını da kamera kayıt cihazına mı yönlendirmek gerekiyor. 7000 protunu yönlendirmek gerekiyor.Yada modemi farklı bir modda mı çalıştırmak gerekiyor.

İlgilenenlere teşekkür ederim.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

dediğiniz gibi, modem ve pfsense'de nat yaparsanız olur.
        ya da modemi bridge mode'a alıp pfsense üzerinde ppoe ile kullanabilirsiniz.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• Q
          qmash
          last edited by

Tuzsuza katılıyorum ki çoğu noktada ben bu çözümü kullanıyorum. Elinizde modemden daha iyi bir firewall varken yapınızda kullanımını engelleyecek sorunda yoksa tabi modemi bridge olarak yapılandırıp internet trafiğinin önüne pfsense i koymanız daha hoş olur diye düşünüyorum.

Hem 2 cihaz üzerinde konfigrasyon yapmamış olur,hem de karmaşaya engel olmuş olursunuz.

• H
            huseyinka
            last edited by

İlginiz için teşekkür ederim.Modemi Bridge Moda aldım.internet biraz yavasladı.bide dns hatası almaya başladım.Telekomun DNS lerini girdim ve orda …overridden dns gibi bir secenek vardı onu pasif yaptım.
            Modemi Bridge mode yapınca pfsense te daha farklı bişeyler yapmak gerekli miydi?
            Pfsensi  en doğru ve sorunsuz kullanmanın yöntemi bumudur acaba? En stabil hangi şekilde verim alınır.Modemi bridge mode yaparak mı yada pfsense e modemden statik ip vererek mi yada pfsense te statik ip seceneğini kullanarak mı yada dhcp ile mi?

iligilenenlere teşekkür ederim.

• C
              cemx
              last edited by

Kisaca.. Tum sorulariniza yanit;
              Bumudur?
              Budur.. ;)

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.