Gruplara özel Kural tanımlama
-
Merhaba,
Bir türlü yapamadığım bir durum söz konusu.Kısaca anlatayım ;
Bir tane Block/deny listem var karaliste tabanlı.Misafir isimli gruba eklediğim kullanıcılar bu rule sonucuna göre internette gezebiliyorlar.Buraya kadar sorun yok.
Ben yöneticiler diye bir grup oluşturmak istiyorum ve açacağım kullanıcıyı bu gruba ekleyip yazacağım ikinci bir daha light bir kural ile internete çıkarmak istiyorum.Bu kuralı yazdığımda kuralın etki edeceği taraflar kısmında benden IP istiyor.IP ler dinamik oldugundan bunu yapmam imkansız.O kısma şu gruplara etki ettir bu kuralları şeklinde demek istiyorum.Yani farklı rulelar ve farklı kurallar.Umarım analtabilmişimdir.Yardımınızı rica ederim bu konuda
Saygılar
-
merhaba,
sizin bahsettiğiniz konu hakkında bende yardım rica ediyorum. hatta ben kullanıcı grubu oluşturamadım. menü altlarına bakıyorum ve göremedim hangi menü den user grubu oluşturup bu userları içine ekliyorum.
-
Merhaba,
SquidGuard üzerinde bir ara bende bahsettiğiniz şekilde çözümler denemiş, ancak çözüme ulaşamamıştım.
Yöneticiler diye bir biriminiz olduğuna göre yapınız sabit. Doğal olarak sadece yönetici bilgisayarlarının mac adresleri ile ip adreslerini eşleştirin.
Ip liste, yönetici ip'lerini ekleyerek içerik grubunu oluşturun.
daha sonra yapmanız gereken boşta kalan ip aralığı için kısıtılı içerik grubu oluşturmak.
Keyifli çalışmalar