Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense 2.0-RC3 (i386) sistemde Doysa Kısıtlması Nasıl Yapılır?

Turkish
    3
    5
    3.2k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      mustimx
      last edited by

Merhaba arkadaşlar Pfsense ile tanışalı daha 3-4 gun oldu bu gün kurulumu tamamladım. Acemice yazılarım olursa şimdiden af diliyorum. Pfsense üzerinde squid - squid guard(shalla BL yuklu) - Lightsquid - HAVP antivirus - Imspector paketlerinin kurulumları sorunsuzca oldu hepside çalışır vaziyette fakat forumdada inceledim dosya indirilmesini bloklama ve P2P bağlantıların engellenmesi ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Pfsense üzerinde bunu nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        mustimx
        last edited by

localdeki ip lere gore dosya indirme kısıtlama işlemi tamam arkadaşlar o sorunuda halletim sadece P2P bağlantı sorunumuz kaldı :D Ya ne müthiş bir icatmış abi bu yaa yıllarca UTM cihazlarına lisanslarına para vermişiz.

• E
          efabilism
          last edited by

nasıl yaptıgın konusunda geri dönüşler yaparsanız bence daha güzel olur
          teşekkürler

• M
            mustimx
            last edited by

Merhaba arkadaşlar benim kullanabildigim kadarı ile ip adreslerine göre gruplandırma ve ip bazlı dosya kısıtlamalarının nasıl yapılabileceği ile ilgili yakın zamanda sizinle bildiklerimi paylaşacağım inş ihtiyacı olan arkadaşların işini görür. Çok Yaşa PFsense :D

• M
              MC_MaCESte
              last edited by

bununla ilgili sorunlarınıza yanıt verebilirim, ben layer7 traffic sahppin ve dosya kısıtlaması yapıyorum, her dosya ve uygulama çeşidine farklı limitler atadım, mesela videolar daha yavaş açılırken kullanıcıların internette fırtına gibi geziniyorlar, traffic sahppin konusunu güzelce araştırın çünkü verimli internetin sırrıne ne proxde nede benzer bandwidht uygulamalarında aramayın, en güzel çözüm l7 traffic shapping. ;)

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.