İKİ LOKASYON ARASI VPN
-
İki farklı locasyon arasında şu yapı ardında (modem PPoE, PfSense DHCP modunda) VPN kurmak istiyorum.Aslında modemi bridge modunda çalıştırsam çok daha kolay olacak lakin ben bu şekilde nasıl yapabilirim?
-
nat işlemlerini modemden pfsense wan ipsine yazıp pfsense üzerinden vpn sonlandırmanız yeterli olacakdır.
-
Modem DMZ etkin İPSec vpn oluşturmak istiyorum ama bi türlü olmuyor.Nerede yanlış yapıyorum bulamadım.Daha detaylı yardımcı olursanız sevinirim.
-
yaptgınız configi resimlerini atarmısınız
-
-
-
2 pfsense tarafındaki adsl modemlerimiz bridge modda ise rule kısmından ipsec tabında haberleşme için ipbloklarını içeren rule yazmanız gerekiyor
nat modda ise modemlerden 500 ve 4500 portlarını pfsense wan bacagına nat yapmanız sonrasında ipsec rule yazmanız gerekiyor olmadı uzakdan destek verebilirim
adem@efabilisim.com
kolay gelsin -
Modemlerin DMZ leri açık ve pfsense yönlendirildi.Ayriyeten modemden 500 ve 4500 portlarını pfsense nat mı yapmamız gerekiyor.
-
modemlerin dmzleri açık derken pfsense wan bacagı modem tarafında dmz host durumundamı onumu anlıyorum :) degil ise o portları nat yapman gerekiyor
-
Bir çok modemde IPsec pass-throught özelliği vardır bu varsa enable edin..Ipsec Paketleri için UDP 500 ve 4500 portlarını pfsense'e forward etmeniz gerekiyor..Ancak bunla hiç uğraşmayın bence Öndeki modemi Bridge modda çalıştırın Public IP'yi Pfsense alsın ve NAT'sız pfsense üzerinde VPN'i sonlandırın..Aşağıdaki linkdeki video bire bir vpn TUNNEL NASIL Kurulur anlatıyor..
http://www.youtube.com/watch?v=j04w0Rjfc1g
iyi çalışmalar.