Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense 2.0 rc3 squidguard sorunu

Turkish
    5
    5
    3.6k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • O
      oktaykumas
      last edited by

Merhabalar Pfsense 2.0 RC3 kurdum squidguard paketini de kurdum ama http://www.shallalist.de/Downloads/shallalist.tar.gz black listi bi türlü download etmiyor

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        tcjackal
        last edited by

Merhaba,
        Squidguard/ Blacklist tabına gelerek, link'i kopyalamanız yeterli. ( aksi herhangi bir durum yok ise )
        bir ekran görüntüsüde koydum, yardımcı olması açısından.
        Keyifli çalışmalar

SGBlacklist.JPG
        SGBlacklist.JPG_thumb

• Y
          yukaw
          last edited by

Sebep browser.Farklı browserdan dene olmadı başka bilgisayardan dene.

• yakarY
            yakar
            last edited by

Bazen bu işlemi @tcjackal'ın belirttiği yöntemle yapsak da liste gelmeyebiliyor, bende bunun için öncelikle "General Settings" de bulunan "Blacklist Options" seçeneğini aktif edip (Blacklist seçeneğini seçip) alt kısma yukarıda belirtilen shallalist.de adresini yazıp kaydediyorum ve sonra @tcjackal'ın yöndemi ile download yapıyorum, Common ACL'ye ilgili liste geliyor.

pfSense'de browser önemli çünkü bazı işlemler öncelikle browser tarafında prototype ile işlenip ondan sonra kayıt altına alınıyor, bu nedenle özellikle kurulum ve ayarlarda son sürüm chrome veya firefox 3 ve üzeri kullanmanızı tavsiye ederim. Firefox son sürümlerinde cache ile ilgili garip bir durum var bu nedenle daha çok chrome kullanmaya başladım..

Saygılar..

Bilgi paylaştıkça artar!
            5651 sayılı kanun (güncel)
            pfSense alt yapısı üzerine kurulu iSafe ile işletmelere özel çözümler.

• A
              AscX
              last edited by

squid guard servisini  stop et ve öyle dene

dikkat etmen gereken bir husus daha var blacklist dowload ettikten sonra import ederken squidGuard servisi tekrar çalışıyor ve import etmiyor

import ederken başka bir tab dan servislere tekrar bak göreceksin s.guard çalışıyor.. Tekrar stop ettiğinde yükleme tamamlanacaktır.

© ShcreaM

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.