Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Forumda Soru ve Cevap Sistemi ve Paylaşımcılık Ruhu Hk.

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    5 Posts 3 Posters 2.6k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • yakarY
      yakar
      last edited by

Merhaba,

Bir süredir takip ediyorum bazı arkadaşlar forumu sadece bilgi ALMAK için kullanıyorlar hatta bazen sordukları soruların cevaplarını dahi yazmaya üşeniyorlar. Unutmamak gerekir ki eğer siz sorduğunuz soruya cevap vermezseniz burdaki diğer arkadaşlar da aynı sorunu kendileri çözmek için uğraşmak ve bazen de yılmak durumunda kalıyorlar, halbu ki siz cevabını yazsanız onlar da farklı konularda yardımlaşmaya başlasa.. Bilgi gerçekten paylaştıkça artıyor fakat şu soru sorup cevabını aldıktan sonra forumu unutan arkadaşlara çok kızıyorum.

Lütfen cevap almak için siz de bildiğiniz kadarı ile cevap verin..

Aksi halde burda birşeyler bilen ve PAYLAŞAN arkadaşlar PM ile herşeyi aralarında halleder..

Bilgi paylaştıkça artar!
      5651 sayılı kanun (güncel)
      pfSense alt yapısı üzerine kurulu iSafe ile işletmelere özel çözümler.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • D
        davit
        last edited by

Ewt haklısın aydın bey katılıyorum..gereken hassasiyeti gösterirsek herkes icin iyi olur..

• yakarY
          yakar
          last edited by

Forum paylaşım amaçlıdır lütfen paylaşımda bulunmadan ve maalesef konuyla sadece windowsta "ileri ileri" ile program kuracak kadar bilgili arkadaşlar PM ile komple sistem sorularını sormayınız. Çünkü size yardım edebilmemiz için birşeyler yapmış ama bir yerinde takılmış olmalısınız.

En önemlisi ise soruyu sormadan önce forumda ve Google da aramalı, bulamadıysanız sormalısınız.

Bilgi paylaştıkça artar!

• tuzsuzdeliT
            tuzsuzdeli
            last edited by

Foruma soru sorup, cevap bekleyen tüm kullanıcıların şunu bilmesinde fayda var.
            Burada cevap veren insanlar, öncelikle bir cevap vermek için vakit harcıyorlar, üstüne o cevabı yazacak bilgiye sahip olmak için de bir vakit harcıyorlar ya da zamanında harcamışlar ki o bilgiye haizler.

Şüphesiz ki her cevabı yazan arkadaş, paylaşmak, birilerine yardımcı olmak amacı ile burada.

Foruma daha birinci mesaj olarak sadece "pfsense kurdum, squid çalışmıyor" diye mesaj atıp, 2 saat bile geçmeden "neden kimse cevap vermiyor" diye çemkiren ve/veya bir problemi çözdüğünde "çözdüm" diye msaj atıp giden bir sürü insan oluyor.

Yeri geliyor, PM ile taciz ediliyoruz. "Hocam sana mesaj attım neden cevap yazmadın" vs gibi.

Özetle bu durumu doğru bulmasam da çok yadırgamıyorum. Sonuçta sanal ortam da, gerçek dünyanın bir yansıması. Sokaktaki ortam ne kadar medeni ise, burası da o kadar medeni.

Yine de, forumumuzdaki seviyenin, internet üzerindeki pek çok forumdan çok daha yüksek olduğunun herkes farkındadır diye düşünüyorum.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• yakarY
              yakar
              last edited by

@tuzsuzdeli

Umuyorum ki yazımızı okuyarak küçük paylaşımların, paylaşımlara verilen cevapların "paylaşımcıları" ne kadar olumlu/olumsuz etkilediğini fark ederler :)

Bilgi paylaştıkça artar!

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.