PfSense 2.0 yönetim ekranına uzaktan erişim hk.
-
Merhaba Arkadaşlar,
pfSense 2.0 kurdum. İlk aşamadaki ayarları yaptım burada sorunum yok. Fw bulundugu networkten 22 ve web arayüzünden erişebiliyorum. Benim yapmak istediğim web ya da ssh ile wan'dan erişmek. Bununla ilgili SSH enable ettim. Buna rağmen ne web arayüzünden ne de SSH tan bağlanabiliyorum. Acaba nerede neyi yanlış ya da eksik yapıyorum belkide fazla yapıyorumdur.
Sevgilerle,
Serkan -
firewall -> rules kısmından wan tarafından gerekli izinleri vermeniz lazım. Misal ssh tan erişmek için WAN tarafına ssh portuna gelen isteklere izin vermeniz gerekli
-
teşekkür ederim. Dediğini yaptıktan sonra birde nat oluşturunca dışarıdan da erişebiliyorum artık.
-
oluşturduğunuz kuralları detaylı anlatmanız yada resim olarak yüklemeniz mümkün mü?
bende localden bağlanıyorum ama evden olmadı -
ekte gönderiyorum nat tablosunu. Buna göre sende kendi kurallarını oluşturursun.
-
Von yapın, bu işinizi fazlasıyla görecektir
-
-
Von demek isterken muhtemelen vpn demek istedi zannımca. (o ve p harfleri yakınlıgı itibariyle)
Sevgilerle,
SGTR -
Bu durumca çalışması lazım, dışarıdan bir istekte bulunun ve logları bir kontrol edin. Kullanıdıgınız servisler arasında snort varmı?
-
ben nat: port forwart olarak sorunu halletim ama bu işlem rizikolumu yoksa olumu bir çözüm mü ?