Fatal trap 18 error_çözüldü_DHCP Problemi başladı yardımmm…
-
Arkadaşlar merhaba;
Pfsense sistemime usb wireless takıp kablosuz kullanım için uğraşırken resimdeki hatayla karşılaştım saatlerdir uğraşıyorum,
Tüm konfigürasyonum doğru fakat yinede problem yaşıyorum;
wan:10.0.0.1
lan:192.168.1.1
wifi:192.168.2.1
laptoptan kablosuzu taratıyorum ssid yi uluyor bağlan dememle hatayı vermesi bir oluyor :-\ hatadan sonra pfsense tüm internet trafiğini kapatıyor yeniden başlatmam gerekiyor.
ilk etapta usb yi taktıktan sonra dhcp ve firewall rule ayarlarını yaptım ve bu problemi yaşadım daha sonra tüm ayarları kaldırıp sadece usb yi sisteme tanıtıp ip aldırmaya çalıştım ama yine ayı hata.
Bu hatayı yaşayan yada çözüm önerisi olan varmı?
![2011-11-24 18.19.28.jpg](/public/imported_attachments/1/2011-11-24 18.19.28.jpg)
![2011-11-24 18.19.28.jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/2011-11-24 18.19.28.jpg_thumb) -
Cevap verecek yokmu arkadaşlar :-\
-
**2 gün önce bende firewall cihazıma pcı wireles kartı taktım. cihazın Access point özelliği yokmuş.sadece wireless alıcı özelliği olduğu için çalışmam yarıda kaldı…
belki seninde cihazın AP özelliği yok yada web config bölümünde cihaz için belirlediğin şifreleme sisteminden kaynaklanıyor.
yani wpa wep wpa2 özelliklerinden sadece wep destekliyordur. sende wpa2 yapmışsındır. kaydetmişsindir.sonra bu sorunu yaşamış olabilirsin.**
-
Arkadaşlar merhaba;
Pfsense sistemime usb wireless takıp kablosuz kullanım için uğraşırken resimdeki hatayla karşılaştım saatlerdir uğraşıyorum,
Tüm konfigürasyonum doğru fakat yinede problem yaşıyorum;
wan:10.0.0.1
lan:192.168.1.1
wifi:192.168.2.1
laptoptan kablosuzu taratıyorum ssid yi uluyor bağlan dememle hatayı vermesi bir oluyor :-\ hatadan sonra pfsense tüm internet trafiğini kapatıyor yeniden başlatmam gerekiyor.
ilk etapta usb yi taktıktan sonra dhcp ve firewall rule ayarlarını yaptım ve bu problemi yaşadım daha sonra tüm ayarları kaldırıp sadece usb yi sisteme tanıtıp ip aldırmaya çalıştım ama yine ayı hata.
Bu hatayı yaşayan yada çözüm önerisi olan varmı?http://www.youtube.com/watch?v=-wuOmu69cJk Burada bir anlatım mevcut.
Ben Fatal Trap hatasını pppoe bağlantısında almıştım.
USB wirelessi nasıl tanımladın acaba pfsense üzerine Interfaces: Wireless üzerinden mi ekledin yoksa Interfaces: Assign network ports üzerinden [ + ] simgesine basarak mı ekledin?
Ben pppoe bağlantısı oluştururken Interfaces: PPPs üzerinden eklemiştim. Sonrada eklediğim bağlantıyı [ + ] simgesine tıklayarak eklemiştim. Ondan sonrada Fatal Trap hatası almıştım. Bilmiyorum belkide vmware üzerinde denediğim için hata vermiş olabilir bilemiyorum.
-
Arkadaşlar teşekkür ederim öncelikle;
@nmnoztrk dediği gibi problem çok basitmiş aslında şifreleme türüyle alakalı pfsense çakılıyormuş.
şifrelemeyi wep yaptım sıkıntı yok fakat bu seferde dhcp çalışmıyor.ip otomatik deyken client ip almıyor.manuel verdiğimde ise giden paket artarken gelen paket 0 devamlı.@speedy gonzales arkadaşımın dediği gibi youtube videosunu daha önce seyretmiştim o videoya göre işlem sırasını takip ediyorum firewall dan rule oluşturuyorum dhcp serverde interfacein dhcp sini aktif edip gerekli ip aralıklarını giriyorum fakat nafile.
client ip almıyor.acaba nerde yanlış yapıyorum?
-
Range'in başlangıcını 192.168.2.1 yerine 192.168.2.2 yapıp deneyin.
2.1 zaten wi-fi adaptörün ip'si. -
Range'in başlangıcını 192.168.2.1 yerine 192.168.2.2 yapıp deneyin.
2.1 zaten wi-fi adaptörün ip'si.denedim sonuç yine aynı dhcp ip vermiyor :-\
-
subnet 192.168.2.0 değilde 192.168.2.1 den başlat. PFsense makine 1 alsın dhcp 2.2 den başlasın. sanırım sen 2.0 yazdığından dolayı olmuyor.
-
subnet 192.168.2.0 değilde 192.168.2.1 den başlat. PFsense makine 1 alsın dhcp 2.2 den başlasın. sanırım sen 2.0 yazdığından dolayı olmuyor.
o kısımı zaten sistem kendisi oluşturmakta.
benim müdahale şansım yok ben oluşturmadım yani.Halen çözemedim sorunu?