Iftop ntop
-
anlık ağ trafiğini izleyerek kim ne hızla nete bağlı görmek istiyorum pfsense 2.0 da yönergeleri izleyerek iftop yükleme çalıştım yükledi ama
iftop -i rl0 deyince aşağıdaki hatayı verdi
/libexec/ld-elf.so.1: Shared object "libpcap.so.5" not found, required by "iftop"
ardından ntop yükledim ama onunda kullanımını bilmiyorum siz bu konuda nasıl bir çözüm kullanıyorsunuz yada hatanın nedeni ne olabilir.
pf de squid + squidguard + lightsquid yüklü ntop paketinide yükledim ama kullanımını bilmiyorum
-
pf web arayüzünden Diagnostics > ntop Settings kısmından şifre belirledim ve çalıştı
şimdi sıra web arayüzünü öğrenmekte :)
-
pfSense 2.0 RE'de Dashboard (index)'de + işaretine tıklayarak "Traffic Graph" ile anlık aktif kullanıcı bağlantı durumlarını görebilirsiniz.
Saygılarımla,
-
@Aydin:
pfSense 2.0 RE'de Dashboard (index)'de + işaretine tıklayarak "Traffic Graph" ile anlık aktif kullanıcı bağlantı durumlarını görebilirsiniz.
Saygılarımla,
Bu şekilde olunca interface bazında görüntülüyor.
Kullanıcı bazında görmek için,
Status - Traffic graph menüsündeki grafiği kullanabilirsiniz (interface olarak Lan seçmeniz gerekli)
Sağ tarafta çıkan tablonun çok çok kullanışlı olduğunu özellikle belirtmeliyim -
tuzsuzdeli çok teşekkürler aslında aradığım bu sayılır anlık kim ne ile bağlı iftop yada ntopa gerek kalmadı.
-
Rica ederim.
Forumda birşeyi kolay kolay ısrarla tavsiye etmem, ama bunu herkese tavsiye ediyorum :)tuzsuzdeli çok teşekkürler aslında aradığım bu sayılır anlık kim ne ile bağlı iftop yada ntopa gerek kalmadı.
-
teşekkürler tuzsuzdeli arkadaşım..:)
-
süper paylaşım tuzsuzdeli , tam aradığım şeydi , tuzsuzdeli_tavsiyeler kitabınızı merakla bekliyorum :)
-
süper paylaşım tuzsuzdeli , tam aradığım şeydi , tuzsuzdeli_tavsiyeler kitabınızı merakla bekliyorum :)
rica ederim ne demek,
son zamanlarda işlerim çok yoğun, biraz rahatlayınca, toparlayıp toplu bişeyler yazayım diyorum.hayat paylaşınca güzel :)
-
1.2.3 te paket kuruyorduk o tabloyu görmek için, 2.0 da default gelmesi çok güzel olmuş. IPsec için host ip lerini göstermiyor yalnız. Bu konuda tecrübesi olan varmı?
Bu şekilde olunca interface bazında görüntülüyor.
Kullanıcı bazında görmek için,
Status - Traffic graph menüsündeki grafiği kullanabilirsiniz (interface olarak Lan seçmeniz gerekli)
Sağ tarafta çıkan tablonun çok çok kullanışlı olduğunu özellikle belirtmeliyim