Captive Portal'da İnternet Girişi İçin; User Paneli Gelmiyor
-
captive portalda giriş şablonunu yüklemesi yaptın mı ?
Portal page contents yazan yerde işlem uyguladın mı ?
Squid(proxy server) ve Squidguard(proxy Filter) ilgili işlem yaptınmı. Mesela yükleme.
Sistemde Yüklü Paketleri yazarsan sevinirim.
-
Sadece Squid ve SquidGuard yüklemesi yaptım ve blacklist upload'ı yükledim.
Sistemimde LightSquidle yüklü değil. Acces point üzerinden belirledimğim bir tane ip internete giriyor;
benim istediğim ipler dhcp ile atansın (ki dhcp etkin ve düzgün bir biçimde çalışıyor) ve login paneli gelsin.Yardım bekliyorum herşey tas tamam görünüyor.
-
İnternete çıkamamnın sebei sanırım squidguard dan dolayı. Common ACL bölümünde** Target Rules List (click here)** yere tıkla. en altta allow seçeneğini seç ve sonra save yap. sonra tekrar general setting kısmına gel ve apply tıkla ve netin gelir.
Squidguardı ilk defa etkin hale getirdiğinde interneti keser. bunu açmak için yukarda bahsettiğim bölümü yaparsan nete çıkarsın.
Bunu yapmadığın için Captive portal da allowed ip adress kısmı sanırım seni proxy filtreye yönlendirmeden nete çıkarıyor.
bu dediklerimi bi dene bakalım….
saygılarımla Noman ÖZTÜRK
-
yaptım ama olmadı =( captive portalı disable edince herkes girebiliyor, login paneli de bir kez geldi ve sonra tekrardan sayfa görünlülenemiyor a döndüm
-
dostum gerekirse sistemi en baştan kur.
Bende yeniyim daha 1,5 aydır kullanıyorum ve öğreniyorum. sıfırdan başladım bu işe ve sabah 4-4:30 lara kadar uğraştım. çok sildim yükledim. Ben bu işleri yaparkende sistemde kullanıcılar vardı.
zaman sıkıntın yoksa hiç üşenmeden yükle kaldır.
1 ay içinde ben 50 defa yükle kaldır yapmışımdır mutlaka…
senin konu hakkında gerisi artık üstadlara kalıyor. onlar yardımcı olurlar inşallah!
Selametle. (Sözü çok olanın, yalanı dahi çok olur imiş;Yüksek müsaadelerinizle kardeş)
-
Teşekkür ederim, aynı durumdayız ;)
Şimdi şunu farkettim, (sistemi yeniden kurmama rağmen) bir iki denemeliğine user login paneli geliyor fakat sayfayı 5-6 kere yenileyince sayfayı görüntülemiyor, üstadlar yardım =(
-
user lar dns leri elle atamasınlar, pfsense'in verdigi otomatik dnsleri kullansınlar, sanırım probleminiz dns lerin farklı olmasından kaynaklanıyor..
-
Teşekkürler arkadaşlar sorunum Çözüldü, dediğinizi aynen uyguladım. Zaten otomatik olması güvenlik açısından da çok olumlu.
teşekkürler kardeşler ;)
-
**Aynı sorunla bende karşılaştım ve 2 gündür uğraşıyorum sistemi ( 2.0.1 )kurup hiç bir paket yüklemeden multigateway ayarlayığ captive portalı devreye sokuyorum ilk başta geliyor ve sonra gelmiyor.
Dns ve İp otomatik, aksi taktirde olmasa bile captive portal ekranı gelmiyor. Acaba yeni sürümde es geçtiğim bir nokta mı var ?**
-
@hacker-06
@seljuknet
captiveportal kimlik dogrulamasini 8000 portu uzerinde yapiyor, internete cikmak istediginiz bilgisayarlarda pfsense portu :8000 ile gittiginizde yine acilmiyor mu logon penceresi? 192.168.1.1:8000 gibi? captive portal ile yaptigim ekstra ayarlar yok herhangi bi sorunla karsilasmadim simdiye kadarallowed ip address kismina ip adresi yazdiysan, bu ipler captive portal da logon a takilmadan cikis yaparlar. captive portal kullanici dogrulamasi yapar, squidguard internet erisim kontrolu yapar. bu kismi tekrar gozden gecir.
@nmnoztrk:İnternete çıkamamnın sebei sanırım squidguard dan dolayı. Common ACL bölümünde** Target Rules List (click here)** yere tıkla. en altta allow seçeneğini seç ve sonra save yap. sonra tekrar general setting kısmına gel ve apply tıkla ve netin gelir.
Squidguardı ilk defa etkin hale getirdiğinde interneti keser. bunu açmak için yukarda bahsettiğim bölümü yaparsan nete çıkarsın.
Bunu yapmadığın için Captive portal da allowed ip adress kısmı sanırım seni proxy filtreye yönlendirmeden nete çıkarıyor.
bu dediklerimi bi dene bakalım….
saygılarımla Noman ÖZTÜRK
-
Hiç bir paket yüklü değil ve sadece multigatawey, captive portal çalışıyor. Acaba captive portal macleri hafızaya alıp tekrar login ekranı sormuyor mu login olduktan sonra ? Çünkü login olmadan her ie yada chrome açıp kapatmamda login ekranı geliyordu sonra giriş yaptım ve ipleri değiştirdim dns ön belliğini temizledim sistemi açıp kapattım saatlerce sormadı tekrar..
Dhcp serverda yada captive portalda bu konuyla ilgili bir bölüm mü acaba 2.0.1 için ?