Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Dış sql Bağlantı

Turkish
    7
    14
    5.9k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      mbkeskin
      last edited by

Merhabalar, Hotel programı ile entegre çalışacak şekilde hotspot uygulamasını kullanmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sgtr
        last edited by

Merhaba,

Hotel programı içerisindeki tanımlı olan gelen misafirlere internet paylaşımı yapmak istiyorsunuz anladığım kadarıyla. Bunun için bir kural olusturmanı yeterli olabilir. SQL üzerinde bir triger ile yeni bir misafir geldiğinde ona sistemdeki tablodaki tanımlı olan adı ve soyadını aldırıp yine aynı şekilde bir şifre politikası belirleyerek adının ilk üç harfi soyadının ilk üç harfi gibi bir şifre ürettirip bunu pfSense kullanıcı tablosuna aktarabilirsiniz diye düşünüyorum.

Sevgilerle,
        SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• M
          mbkeskin
          last edited by

Merhabalar

Şu anda kullandığım hotspot içeri giren müşterinin oda numarası ve tckimlikim/pasaport numarasını alacak şekilde bir view alarak çalışmaktadır.

SELECT TOP 1 *
          FROM VW_WIFI
          WHERE
          VW_WIFI.ODANO='%s' AND
          (VW_WIFI.TCKIMLIKNO = '%s' or VW_WIFI.PASAPORTNO = '%s')

Yukarıdaki view'i ve kullandığım sqli nasıl bağlayabilirim. (Pfsense konusunda başlangıç aşamasındayım. Forumda araştırdım ama bulamadım.)

• S
            sgtr
            last edited by

Türkçe kaynaklardan değilde yabancı makalerden anladıgım kadarıyla bunu radius ile yapabilirsin.

Ref: http://forum.pfsense.org/index.php?topic=3194.0

Birde internette bir firmanın ücretli bir ürününü gördüm isterseniz onuda size linkini gönderebilirim.

Sevgilerle,
            SGTR

• technicalT
              technical
              last edited by

bu konu üzerinde config.xml ye radius kullanıcıları eklenebiliniyor ama halen restart atmadan config.xml yi load etmenin yolunu açtığım başlıklarda vermediler.

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,44839.0.html

malesef beklemedeyim bende.

Necati Selim GÜNER
              IT Technician

• S
                sgtr
                last edited by

Selam tekrar,

http://doc.pfsense.org/index.php/HOWTO:_Access_pfSense_filesystems_remotely_with_scp

yukarıdaki gibi bağlanıp config dosyasını upload ettikten sonra radius servisini yeniden başlatmayı deneyebilirsin. bunun içinde cron kullanabilirsin.

• M
                  mbkeskin
                  last edited by

Bana bu adresi gönderebilirmisiniz.

@sgtr:

Türkçe kaynaklardan değilde yabancı makalerden anladıgım kadarıyla bunu radius ile yapabilirsin.

Ref: http://forum.pfsense.org/index.php?topic=3194.0

Birde internette bir firmanın ücretli bir ürününü gördüm isterseniz onuda size linkini gönderebilirim.

Sevgilerle,
                  SGTR

• S
                    sgtr
                    last edited by

Selam,

Reklama girmemesi için özelden gönderiyorum.

Sevgilerle,
                    SGTR

• 3
                      3skiya
                      last edited by

@SGTR:

Selam,

Reklama girmemesi için özelden gönderiyorum.

Sevgilerle,
                      SGTR

Üstad bana da yollayabilir misin.Paylaşım için teşekkürler

• yakarY
                        yakar
                        last edited by

@mbkeskin:

Merhabalar

Şu anda kullandığım hotspot içeri giren müşterinin oda numarası ve tckimlikim/pasaport numarasını alacak şekilde bir view alarak çalışmaktadır.

SELECT TOP 1 *
                        FROM VW_WIFI
                        WHERE
                        VW_WIFI.ODANO='%s' AND
                        (VW_WIFI.TCKIMLIKNO = '%s' or VW_WIFI.PASAPORTNO = '%s')

Yukarıdaki view'i ve kullandığım sqli nasıl bağlayabilirim. (Pfsense konusunda başlangıç aşamasındayım. Forumda araştırdım ama bulamadım.)

Bu SQL ve view adı bir yerden tanıtık geliyor  ::)

Bilgi paylaştıkça artar!
                        5651 sayılı kanun (güncel)
                        pfSense alt yapısı üzerine kurulu iSafe ile işletmelere özel çözümler.

• O
                          On2Bilgisayar
                          last edited by

Benimde buna benzer bi sorum var aslinda? Bi kuru bakliyat ve tursu uretimi yapan fakrikada kendilerine vir program yazdırmıslar. Normalde serverdan kullanıcı acarak dısardan baglaniyorlardı. Pfsense devreye girdikten sonra nat yapılandirdik ama baglanamadilar. sql icinde port acmam gerekti? normal modem uzerinde boyle bi durum olmazken pfsense ile boyle bi durum olustu sonu itibari ile astim bu sorunu ama boyle olması hi de normal gelmedi bana.. Bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

Herkeze iyi çalışmalar. Kolay gelsin.

• E
                            eXcitinG
                            last edited by

dış sql yerine peki pfsense yi dış ortama nasıl açabiliriz mesela aynı network a dahil olmadan evden pfsense yi yönetip kontrol edebileyim.

• S
                              sgtr
                              last edited by

@eXcitinG:

dış sql yerine peki pfsense yi dış ortama nasıl açabiliriz mesela aynı network a dahil olmadan evden pfsense yi yönetip kontrol edebileyim.

Konunun yeri burası olmamasına rağmen, bunu 2 şekilde yapabilirsiniz.

1. Adsl modeminizi normal modda kullanıyorsanız 80 (ya da sizin System > Advanced kısmında verdiğiniz numaralı) portu pfSense Wan ip adresine yönelndireceksiniz. Sonra Firewall > Rules tan bu tanımlı olan 80 (ya da sizin belirlediğiniz) porta izin kuralı yazacaksınız. (Adsl kullanıyor olmanız ihitmaline göre yapılmıştır bu tarif)

2. Vpn yaparak bağlanabilirsiniz. Bu gibi durumda adsl modeminizin vpn bağlantılarını iletebilmesi gerekli. (Bazı eski adsl modemlerde bu tarz sıkıntılar yaşadığım için o sebeple) Burada da yapmanız gereken 1723 nolu portu yönlendirmek. Bir de bununla ilgili olarak PfSense üzerine PPTP Vpn tanımlaması yapmanız gerekli bunun için;
                                a) "Enable PPTP server" seçili olması gerekir.
                                b) "No. PPTP users" kısmına kaç tane vpn bağlantısına izin vereceğinizi belirtiyorsunuz. (Bu eşzamanlı vpn bağlantı sayısı demektir.)
                                c) "Server address" ip adresi tanımlamanız gerekli bununda DHCP servisinide pfSense üzerinde kullanıyorsanız dağıtılan ip aralığında OLMAMASI gerekiyor.
                                d) "PPTP DNS Servers" kısmına vpn bağlantısı gerçekleştiğin vpn kullanıcısının dns olarak hangi server i kullanması gerektiğini belirityorsunuz.
                                e) "WINS Server" eğer ortamınızda Wins server kullanıyorsanız onun ip adresini giriyorsunuz buraya. Aksi durumda boş bırakabilirsiniz
                                f) Sonra "SAVE" dedikten sonra USER sekmesine geçiyorsunuz. Burada da "+" simgesine bastıktan sonra kullanıcı adı ve şifresini belirledikten sonra o kullanıcı için statik bir ip adresi de tanımlayabiliyorsunuz.

Bunları yaptıktan sonra Firewall > rules a gelip. Yukarıdan PPTP sekmesine gelip PPTP ile bağlanan kullanıcıların nerelere nasıl erişebileceğini tanımlıyorsunuz (any to any tavsiye edilir admin için.)

Bunları yaptıktan sonra ağdaki diğer kaynaklara (Network storage, Sunuculara, switch, vs.) da erişebilirsiniz.

Not: Eğer ki adsl hizmetiniz dinamik bir ip ise bunun için pfSense üzerindeki Services > Dynamic DNS client kullanabilirsiniz. dyndns.org sitesi vardı önceden free olarak 3 tane oluşturmaya izin veriyordu ve modemlerde çok kolay bir şekilde tanımlama yapabiliyorduk şimdi ücretli olmuş o servis.

Sevgilerle,
                              SGTR

• yakarY
                                yakar
                                last edited by

Arkadaşlar mevcut sorunun çözümüne ilişkin bir öneriniz yoksa lütfen yeni soruları farklı bir konu açarak konu bütünlüğünü dağıtmamaya çalışalım. Aksi halde herkes birbirinin sorusunu baltalamış ve konuyu saptırmış olacaktır, bu da konuyu açan kişiye saygısızlık anlamına gelir…

Saygılarımla,
                                Aydın.

Bilgi paylaştıkça artar!
                                5651 sayılı kanun (güncel)
                                pfSense alt yapısı üzerine kurulu iSafe ile işletmelere özel çözümler.

• First post
                                  Last post
                                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.