Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Squid Kurmadan SquidGuard'ı kullanmak

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    8 Posts 3 Posters 3.2k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Y
      yakinci
      last edited by

Squid'i kurdum ve squidGuardı da kurdum burdan web filtreleme yapıyorum. Squid cache tutmasın diye cache mgmt kısmından Hard disk cache system kısmından null yaptım ma yinede cache yapıyor. ??? Ben sadece web filtreleme yapmak istiyorum.  :( Squid kurmadan veya çalıştırmadan squidGuard'ı kullanabilirmiyiz? Bunu daha önce yapan varsa nasıl yapılacağını anlatabilirmi veya sadece web filtreleme için kullanabiliceğim bir program varmı?

İyi Çalışmalar.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        tcjackal
        last edited by

@yakinci:

Squid'i kurdum ve squidGuardı da kurdum burdan web filtreleme yapıyorum. Squid cache tutmasın diye cache mgmt kısmından Hard disk cache system kısmından null yaptım ma yinede cache yapıyor. ??? Ben sadece web filtreleme yapmak istiyorum.  :( Squid kurmadan veya çalıştırmadan squidGuard'ı kullanabilirmiyiz? Bunu daha önce yapan varsa nasıl yapılacağını anlatabilirmi veya sadece web filtreleme için kullanabiliceğim bir program varmı?

İyi Çalışmalar.

merhaba,
        cacheleme yapmak istememe nedeninizi anlamamakla birlikte,
        cache alanı değerini 0 yada 1 mb girdiğiniz takdirde cacheleme alanı olmadığından bu işlemi gerçekleştiremeyecektir.
        squid kurmadan, squidguard kurmaşansınız var ama servisin çalışma şansı bildiğim kadarı ile yok.
        squid proxy server rol'ün de olduğundan ve taban olarak squidguard, squid'i kullandığından isteğiniz zor görünüyor.
        keyifli çalışmalar

• Y
          yakinci
          last edited by

Cacheleme yapmak istemeyişimin nedeni bir web sitesine haber eklemek istediğimde haberi ekliyorum.
          Haber eklenmedi görünüyor fakat başka bir yerden baktığımda eklenmiş görünüyor.
          Ayrıca e-okul'a girdiğimde captcha kodları hep aynı geliyor. Doğrulama kodu yanlış diyip duruyor.
          Bu yüzden cacheleme yaptırmak istemiyorum.
          Veya bana böyle olmaması için bir ayar önerebilir misiniz.
          Yaptığım ayarlamalarda varsayılan ayarları sadece kaydet ve çalıştır diyorum.

İyi Çalışmalar

• T
            tcjackal
            last edited by

tekrar merhabalar,
            haber eklediğiniz site ve e-okul linklerini ek'te de görünen "Do not cache" bölümüne girerseniz,
            bu linkler üzerinde cacheleme yapılmaz ve tam olarak istediğiniz gerçekleşmiş olur.
            keyifli çalışmalar

squiddnotcache.JPG
            squiddnotcache.JPG_thumb

• M
              magmaHSS
              last edited by

@tcjackal:

tekrar merhabalar,
              haber eklediğiniz site ve e-okul linklerini ek'te de görünen "Do not cache" bölümüne girerseniz,
              bu linkler üzerinde cacheleme yapılmaz ve tam olarak istediğiniz gerçekleşmiş olur.
              keyifli çalışmalar

Sayın tcjackal,

acaba o kutucuğa * yazarsak tamamını devre dışı bırakmış olurmuyuz?

Beyin Bedava!

• Y
                yakinci
                last edited by

Sadece web filtreleme için bir program varmı?

İyi Çalışmalar.

• T
                  tcjackal
                  last edited by

@MuratRaci:

@tcjackal:

tekrar merhabalar,
                  keyifli çalışmalar

Sayın tcjackal,

acaba o kutucuğa * yazarsak tamamını devre dışı bırakmış olurmuyuz?

merhaba,
                  sorunuzun cevabı hayır
                  ek'te ki ekran görüntüsüne göre düzenleme yaptığınızda, squid cacheleme yapamayacaktır.
                  "Do not Cache" bölümüne karakter olarak sadece terminal ismi yada ip adresi girebilirsiniz.
                  bunun haricinde gireceğiniz karakterleri squid kabul etmeyecektir.
                  keyifli çalışmalar

squidcachemgmt.JPG
                  squidcachemgmt.JPG_thumb

• T
                    tcjackal
                    last edited by

@yakinci:

Sadece web filtreleme için bir program varmı?

İyi Çalışmalar.

Bilgidiğim kadarı ile sağlıklı çalışan, hayır yok.
                    Pfsense üzerinde vekil sunucu olarak squid çalışmakta.
                    squidguard, squid'e bağımlı olarak filtreleme yapabilmekte.
                    bunun haricinde web filtreleme için dansguardian çalıştırdığını idda edenler var, ancak benim bu tarz bir tecrübem yok.
                    buradada ayrıca bir vekil sunuya ihtiyacınız olacak ki, yine squid devreye girer.
                    Keyifli çalışmalar

• First post
                      Last post
                    Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.