Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Radius Pfsense Kullanıcı kota ve süre sınırı belirleme (Video)

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    80 Posts 26 Posters 52.9k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • E
      efabilism
      last edited by

bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • B
        blasterreal
        last edited by

@StrGt:

Evet Servisi çalışmadıgını kesinleşti..
        donanim değiştirmeme ragmen servis çalışmıyor
        ne olduysa bu yeni sürümde oldu
        paketi kurulumunda sorun yok güzelce kuruyor ama gel gelelim servis start yapmıyor..
        makinayı bastan baslattıgımda ise ekteki gibi hata veriyor
        ve bundan baslamadıgı kanaatindeyim…

@StrGt yukarıdaki bahsetiginiz konuya takıldım ve sabah sıfır pfsense kurdum ve üzerine FreeRadius 2.1.12 pkg v1.6.2 paketini kurdum ve standart yapılandırmaları gerçekleştirdim. Herhangi bir sorun ile karşılaşmadan servisler düzgün bir şekilde çalışmakta. Sorun çıkması için uğraştım ve yukarıdaki sizin ekran ile karşılaştım. Problemin kaynağı ise Radius/interface sekmesinde Authentication ve Accounting portlarının aynı girilmesi. Authentication için port 1812 ve Accounting için port 1813 olduğuna dikkat ediniz.

Keyifli çalışmalar…

radint.PNG
        radint.PNG_thumb

• N
          Nachtfalke
          last edited by

@StrGt:

paketi kurulumunda sorun yok güzelce kuruyor ama gel gelelim servis start yapmıyor..

This "error" is only related to Mobile-One-Time-Password.
          Just ignore it.
          http://doc.pfsense.org/index.php/FreeRADIUS_2.x_package#Enable_Mobile-One-Time-Password_.28OTP.29_support

• yakarY
            yakar
            last edited by

@Blasterreal:

Merhaba arkadaşlar forumda gördügüm bir çok kişinin işine yarayacagımı düşündügüm için bu videoyu hazırladı. Nedense tek başıma olmama rahmen baya bir hercanlandım

http://www.youtube.com/watch?v=B6Hjxd1Af-s videoyu buradan inceleyebilirsiniz

Ellerine sağlık, forum da yardımsever arkadaşları görmek gerçekten beni mutlu ediyor. Bir süredir sol el bileğim kırıldığı için sorulara cevap verme fırsatım olmadı ama her geçen gün sizlerin de katkıları ile yeni bilgilerimizle mevcut sorulara yanıt vermeye çalışacağım.

FreeRadius işlerimize inanılmaz rahatlık sağlayacaktır, mevcut sistemler de süreli hesaplar için cronjob'larla boğuşmak zorunda kaldık, çözüm oldu ama uğraştırdı ve bug'lar oluşturabiliyor. Bu sistem çok daha sağlıklı olacak gibi görünüyor. Testler sonrasında muhtemelen tamamen radius'a geçeceğim.

Radius'un ssh komut satırından yönetilmesini de öğrendiğimiz taktir de güzel yönetim panelleri ortaya çıkacaktır ;)

Bilgi paylaştıkça artar!
            5651 sayılı kanun (güncel)
            pfSense alt yapısı üzerine kurulu iSafe ile işletmelere özel çözümler.

• yakarY
              yakar
              last edited by

Bu konu eğer "Sık Sorulan Sorular" taşınırsa bence çok faydalı olur, aksi halde böyle güzel çalışmaların forum diplerinde kaybolmasına gönlümüz razı olmaz :)

Bilgi paylaştıkça artar!

• tuzsuzdeliT
                tuzsuzdeli
                last edited by

eklendi

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• yakarY
                  yakar
                  last edited by

Teşekkürler..

Bilgi paylaştıkça artar!

• tuzsuzdeliT
                    tuzsuzdeli
                    last edited by

Bu başlık, pfsense'in global resmi döküman sitesine bile eklendi, öyle söyleyeyim :)

http://doc.pfsense.org/index.php/FreeRADIUS_2.x_package#Accounting_with_Captive_Portal

• S
                      StrGt
                      last edited by

@Blasterreal:

@StrGt:

@StrGt yukarıdaki bahsetiginiz konuya takıldım ve sabah sıfır pfsense kurdum ve üzerine FreeRadius 2.1.12 pkg v1.6.2 paketini kurdum ve standart yapılandırmaları gerçekleştirdim. Herhangi bir sorun ile karşılaşmadan servisler düzgün bir şekilde çalışmakta. Sorun çıkması için uğraştım ve yukarıdaki sizin ekran ile karşılaştım. Problemin kaynağı ise Radius/interface sekmesinde Authentication ve Accounting portlarının aynı girilmesi. Authentication için port 1812 ve Accounting için port 1813 olduğuna dikkat ediniz.

Keyifli çalışmalar…

sabah 4'e kadar ugrastım.. artık nasıl yaptım ne yaptım hatırlamıyorum diye bilirim.. ama en son ugrasmamda sorunum ilk kurulumda servisin baslamamsıydı onu bir türlü start verdirtememiştim.. dedigim gibi gece 4 de ne yaptıysam servis start almış ve çalışıyordu..
                      ama şu açılıştaki hatayı ugraşmak için zamanım kalmamıştı uyku iyice bastırmıştı  :o 
                      açılıştaki bu soruna bakılması lazım gerçekten..

• K
                        Kumandan
                        last edited by

Dün gece yazdığım mesaj yok olmuş ?  :o

Tor ve Ultrasurf denedinizmi ? Auth olmadan geçiliyor diye duymuştum ?

• S
                          StrGt
                          last edited by

**eski konulara baktım ama bir netice alır bir sonuc bulamadım gibi..
                          yeni başlık açmayayım.. :D

Clientlerde DNS yazılıyken captive portalı ( Yani Sitelere Girilmiyor ) gecemiyoruz buna bir sonuc varmı acaba ?**

• tuzsuzdeliT
                            tuzsuzdeli
                            last edited by

@StrGt:

Clientlerde DNS yazılıyken captive portalı ( Yani Sitelere Girilmiyor ) gecemiyoruz buna bir sonuc varmı acaba ?**

pfsense üzerinde Dns forwarder'ı enable edin
                            Dns portuna gelen tüm istekleri (tcp/udp 53), 127.0.0.1'e yönlendirin

Bu şekilde olması lazım, deneyip sonucu paylaşırsanız iyi olur

• B
                              blasterreal
                              last edited by

@Kumandan:

Tor ve Ultrasurf denedinizmi ? Auth olmadan geçiliyor diye duymuştum ?

TOR        > internet erişimi sağlanamadı radius sunucusunu atlatamadı
                              UltraSurf  > internet erişimi sağlanamadı radius sunucusunu atlatamadı

• S
                                StrGt
                                last edited by

@tuzsuzdeli:

@StrGt:

pfsense üzerinde Dns forwarder'ı enable edin
                                Dns portuna gelen tüm istekleri (tcp/udp 53), 127.0.0.1'e yönlendirin

Bu şekilde olması lazım, deneyip sonucu paylaşırsanız iyi olur

Dns Forwarder Enable..şekilde.
                                DNS portunu denedim ama olmadı ( bir örnekle gösterirsenin dogrumu yapmışım kesinleşir. )

• A
                                  aydemir_07
                                  last edited by

Arkadaşlar merhaba. Benim de şöyle bir sıkıntım var. Pfsense'de 25 kişilik bir ağım var hepsine static ip verdim. Daha sonra videodaki gibi free radiusu kurup captive portal ile birlikte ayarladım, aynen videodaki gibi. Her şey normal.

Kota sınırlaması ve zaman sınırlaması güzel çalışıyor fakat hız sınırlaması yapamıyorum. Hangi değerleri denediysem olmadı. Hız sınırlamasını kendi pcmde deniyorum, radiusta "traffic and bandwith" kısmında download'ı 10 yapsam bile hızı kesinlikle etkilemiyor.

Hız kontrolünü de  utorrent'den kontrol ediyorum, acaba buradaki hız kontrolü p2p için geçerli değil mi?

• B
                                    blasterreal
                                    last edited by

Merhaba hiz sinirlamasi ile ilgili su an icin bir bug var. Ya hic calismiyor veya ara sira calisiyor. Gelistirici bu durumun farkinda sanirim ilerleyen donemlerde duzelicektir.

• S
                                      StrGt
                                      last edited by

@Blasterreal:

Merhaba hiz sinirlamasi ile ilgili su an icin bir bug var. Ya hic calismiyor veya ara sira calisiyor. Gelistirici bu durumun farkinda sanirim ilerleyen donemlerde duzelicektir.

Yeni sürümde servis bazen calısıyor bazen calısmıyor bir türlü stabil bir sekilde calısır göremedim..
                                      onun için zaten radius'dan vazgectim..

• A
                                        aydemir_07
                                        last edited by

@Blasterreal:

Cevabınız için teşekkür ederim. Peki bir şey daha sorayım o zaman;

Traffic Shaper'da limiter de oluşturduğumuz kuralı bütün Firewall'da bütün LAN için nasıl uygulayabilirm? Layer7de uyguladığım şeyler rule oluştururken en altta çıkıyor. Fakat limiter de oluşturduğumu nasıl kullanacağım orasını bulamadım.

• B
                                          blasterreal
                                          last edited by

Radius konusu ile alakasız ama ben şu şekilde kullanarak tüm P2p ağını engelliyorum (Resim 1 ve 2 )
                                          Limiter'i daha önce denedim ama çalıştıramadım şu anki halini bilmiyorum ancak basa bir port ve sınırlama ile ilgili kural girmek lazım. Limitter kural oluşturup aşağıdaki (Resim 2) in/out sekmesinden seçmelisiniz

kural.png
                                          kural.png_thumb
                                          rule.png
                                          rule.png_thumb

• K
                                            kgulle
                                            last edited by

hocam eline sağlık çok yardımcı oldu video yanlız şu layer7 mantığı hakkında video da hazırlasanız mükemmel olur.
                                            ayrıca konu ile alakası yok ama şöyle bişey yapabilrimiyiz aklıma geldide…

bizim kurumda birden fazla yerleşkeye metro fiber hattımız var ve türktelekomda o hatlar birleşiyor yerel bir ağimiz var o yerleşkeler arasında...
                                            benim düşüncem bütün trafik merkez yerleşkeye gelse merkez yerleşkeden diğer yerleşkelere bağlantımız gitse ve bu şekilde bandwith tam anlamıyla kullanmayan yerleşkelerin genişliğini Load balance mantiği şeklinde kullanabilirmiyiz... belki çok saçma bir ama :(

• First post
                                              Last post
                                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.