Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

PfSense'de yapmak istediklerim.

Turkish
    6
    7
    3.4k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      StrGt
      last edited by

Iyi Aksamlar.
      Pfsense de birkaç tane yapmak istediklerim var ama nasıl yapılacağını ve uygulanacağı hakkında hic bir fikrim yok ( pfsense de acemiyim )
      Pfsense de kurulu olan paketlerimiz
      bandwidthd -Lightsquid  -squid -squidGuard
      sistemde hic bir filtreleme yapılmamaktadır. ( suan için )
      DHCP Mac adreslerine göre static ip dağıtmaktadır.
      Gelelim yapmak istediğim veya istediklerim..
      Ağda  torrent kullanımını çalışma saatleri arasında yasaklamak ama belli ip veya ipleri buna dahil etmemek ( yada belli ip veya iplere hic bir sınırlama konulmuyacak )
      Ağdaki makinaların Torrent kullanımı ise gece 1 ile sabah 8 arasında kullanılması..
      Bu konuda bana yardımcı olursanız çok minnettar kalırım..

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • technicalT
        technical
        last edited by

zamanlı sistemi nasıl kuracaksın bilmiyorum ama

torrent, imesh, ares, emule gibi programları layer7 ile engelliceksin

alliases kısmına tanımlayacağın iç ip gurubu ile kural oluşturarak belirli iplerin torrent kullanımını engelleyebilirsin.

Necati Selim GÜNER
        IT Technician

• L
          lord2oo0
          last edited by

Şimdi olayı tam olarak bende anlatamam ama sana izleyeceğin kafamda tasarladığım yolu anlatayım. Windows'da olduğu gibi linux'da da veya her işletim sisteminde olan zamanlanmış görevleri kullanarak bu istediklerini yapman mümkün. Yani belirlediğin kuralları rules kısmına yazarak

örnek veriyorum
          x kuralı x zamanda aktif et, x zamanda deaktif et diyerek sonuca ulaşabileceğini düşünüyorum. Bu konuda forumda cron jobs kullanan arkadaşlar varsa yardım edebilirler diye düşünüyorum.

technical'in dediği gibi layer7 kısmını kullanarak tüm kurallarını programlarını tanımlarsın bunları rules kısmına eklersin yapılması gerekenler basit ben eklenecek kurallarda yardım edebilirim. Ama cron jobs'u bilmiyorum. Ama imkansız diye bişi yok.

• tuzsuzdeliT
            tuzsuzdeli
            last edited by

Crona gerek yok pfsense de zaten her kuralın hangi saatlerde uygulanıp uygulanmayacagina dair seçenek var. Firewall rules yazarken ki ekranda var

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• yakarY
              yakar
              last edited by

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,45312.msg243383.html#msg243383

Burda arkadaş ekran görüntülerini vermiş, bu mantıkla ve "Schedules" ile de zamanlamayı kural için yapabilirsiniz.

Bilgi paylaştıkça artar!
              5651 sayılı kanun (güncel)
              pfSense alt yapısı üzerine kurulu iSafe ile işletmelere özel çözümler.

• S
                StrGt
                last edited by

@Aydin:

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,45312.msg243383.html#msg243383

Burda arkadaş ekran görüntülerini vermiş, bu mantıkla ve "Schedules" ile de zamanlamayı kural için yapabilirsiniz.

2 gündür ugrasıyorum L7 ile utorrent filan download yapmasını yasaklayamadım..  ???
                L7 http ekledigimde layer 7 çalışıyor ama torrent ve türevlerini bir türlü yasaklayamadım ???

• M
                  MC_MaCESte
                  last edited by

Layer 7 uygulama katmanıyla benimde bir engelleme ve limitleme çalışmalarım oladu. Ancak uygulama listesinde belirtilen torrent  turevleri ve ptp bağlantıları Layer7 katmanındadada tam engelliyemiyoruz, her ne oluyorsa torrent bir delik buluyor ve işini sürdürüyor.

Ben bu işi ya hep ya hiç kuralıyla engellemeni tavsiye ederim, çünki torrent portları kullanıyor, eğer torrent için bir port aralığı tespit eder isen engelleme sansınız vardır. kısmi çözüm olarakta squid guard ile torrent dosya uzantılarını engelleyebilirsiniz. Ama bu dediklerim yanlış anlaşılmasın Amacım L7 yi karalamak değil, layer7 video streaminde çok işe yarıyor.

Kolay gelsin

• First post
                    Last post
                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.