Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

PfSense 2 Rc1 Load-Balance ve Squid aynı makine üzerinde nasıl ayarlanır?

Turkish
    27
    64
    39.8k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      kriter1979
      last edited by

dış bacakları brich olarak ayarlamamak mı gerekiyor. bende çalışmadı
      cevap bekliyorum. teşekkür ederim

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

bridge olmadan da çalışıyor.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• B
          Burak
          last edited by

Günaydın arkadaşlar,

pfsense 1.2.3 load balance yaptım hatlarımda çok güzel çalıştı fakat web filtreleme çalışmadığı için pfsense 2.0 realese versiyonu kurudm burada tarif ettiğiniz gibi load balance yapmaya çalıştım getway leri oluşturdum 2 hattı bağladım 2 hattımda online ama  diger hat hiç bir veri alıp göndermiyor bomboş bekliyor hız testlerindede tek hat hızı görüyorum yukarıdaki resmlere bakaraktan ben sadece load balance bölümünü oluşturamadım oranın içerisindeki ayarları nasıl yapmam lazım elimde 2 adet adsl hat var multi gatway yaptım bana load balance bölümünü yapılandırılmasını tarif edecek arkadaş var mı yardımcı olursa çok memnun olurum.

Teşekkürler.
          iyi forumlar.
          Burak.

• S
            sinanc
            last edited by

Merhabalar,
            bir durumla karşılaştım  zamanında karşılaşan oldu mu ?

2.0 RC1  sürüne 5 tane interface  bağladım ve load balance ayarlarımı yaptım  squid kurdum  aktif ettim  transparent proxy  seçtim  HTTP  trafiği sadece burada anlatılan ince ayarı daha yapmadım  default  WAN interface den çıkıyor doğrudur  default interface i  pfsensen den sökünce hayliyle  LAN dan internet trafiği kesiliyor ama şunu fark ettim sadece HTTP  trafiği kesiliyor  LAN dan WAN  ping, tracert, RDP  türevi  istekler  yaptığımda load balance daki 2. hattımdan istekleri karşıladığımı gördüm  bunu fark eden oldu mu ?

bu durumun mantığını çözemedim  ???

• S
              sinanc
              last edited by

@tuzsuzdeli:

Ben de yukarıdaki yönergeleri takip ederek sistemi devreye aldım.
              Gayet güzel çalışıyor.
              Ancak traffic shaper ile beraber kullanınca, web trafiği biraz yavaşladı. Belki ben TS konfigürasyonunda bir hata yapıyor olabilirim.
              Ayrıca şu an available packages'a baktığımda, paketleri bazen göstermiyor. Gösterdiği zamanlarda da sağlıklı bir şekilde install etmiyor. Bununla ilgili fikri olan var mı?

Bir de floating rules'a eklediğimiz kuralda source olarak Wan1address yazmanın mantığını tam anlayamıyorum. Squidin default olarak Wan'dan çıkması sebebi ile mi bunu yapıyoruz ? Sadece bu mudur sebebi ?

Bu bahsi geçen satırda queue kısmında da ilgili queue'yi seçip traffic shape edebilir miyiz ? (şu an kısa süre içersinde deneme imkanım yok o yüzden buraya soruyorum)

Merhabalar,
              sanırım bende sizin bahsettiğiniz sorunları yaşıyorum  şuan  squid ve load balancer için gerekli ayarları  yaptım gayet güzel bir şekilde  squid ve  loadbalancer çalışıyor. squid üzerinde  sadece traffic mgmt da  overall bandwidth throttling ve per host throttling  kısıtlamak için değer atadım fakat pek bir farkını göremedim  etki etmedi açıkcası. sonra traffic shaper yapayım dedim oda dışarı çıkışları aşırı derece yavaşlattı, sadece  layer7 de p2p yi bloklamak için  rule yazdım fakat oda çalışmadı  p2p trafiğini geçiriyor oysaki bu işlemi  squid i kurmadan önce yapmıştım çalışıyordu güzel bir şekilde bu sorunları aşmam için ne yapmam gerekli ?

• T
                tosman61
                last edited by

mrb,

Lightsquid squid squidGuard paketlerinin kurulu olduğu 2.0.1-RELEASE (i386) pfsense sistemimiz var.

üzerine 2 ethernet var  WAN      (DHCP) 192.168.0.97  lan  10.0.0.2

load balance yapmak için 3. ethernet kartını taktığım zaman kullanıcılar ip alamıyor. kablo takmasam bile aynı şekilde.  neyden kaynaklanıor olabilir acaba?

• S
                  sgtr
                  last edited by

Merhabalar,
                  Ethernet karti ayarlarinizi ve de kablolarinizi kontrol etmenizi tavsiye ederim.

SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• T
                    tosman61
                    last edited by

3. ve 4. etherneti takinca wan ve lan backları yerin değişmişti tekrar tanımlaynca duzeldi.

fakat loadbalance olayını yapamadım anlatılan herşeyi uyguladım acaba nerde yanlış yaptım

• S
                      sgtr
                      last edited by

Selam,

Firewall > rules > LAN sekmesindeki kuralları bir gözden geçirin. Ya da resmini paylaşın ona göre bir yerde eksiklik olup olmadıgına bakalım. Birde squid custom options kısmına "tcp_outgoing_address 127.0.0.1" yazdınız mı?

Sevgilerle,
                      SGTR

• T
                        tosman61
                        last edited by

diyer ayarlarda şu şekilde

• T
                          tosman61
                          last edited by

birde system loglarında şöyle bi hata vermee başladı
                          10.0.0.1 opt2 wan.

• S
                            sgtr
                            last edited by

Selamlar,

Büyük bir ihtimalle ethernet kartı sorunlu gibi görünüyor. Eğer mümkünse o ethernet kartını değiştirip tekrar deneyebilir misiniz.

Sevgilerle,
                            SGTR

• T
                              tosman61
                              last edited by

teşekkurler modem de sorun varmış değiştirdim düzeldi. ip  sorgulattığımda her f5 yaptığımda farklı ip aldığını gordum 3 wan da aktif. fakat şöyle bir sorun var. wan 1 mbit op1 6 mbit op2 2 mbit  bi siteye girince veya download yaparken hangi dış bacaktan bağlandıysa o hızda indiriyor hız testi yaptıgımda mesela wan ile bağlıysa 1mbit gösteriyor bu sistemle 9 mbit olması gerekmiyormu*

• tuzsuzdeliT
                                tuzsuzdeli
                                last edited by

@tosman61:

teşekkurler modem de sorun varmış değiştirdim düzeldi. ip  sorgulattığımda her f5 yaptığımda farklı ip aldığını gordum 3 wan da aktif. fakat şöyle bir sorun var. wan 1 mbit op1 6 mbit p2 2 mbit  bi siteye girince veya download yaparken hangi dış bacaktan bağlandıysa o hızda indiriyor bu sistemde 9 mbit olması gerekmiyormu*

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,32025.msg167697.html#msg167697

• T
                                  tosman61
                                  last edited by

bazı arkadaşların hız testinde bağlantıların toplam hızını gördğünü soylyorlar. hız testi yaptığımda bağlı olduğu hattın hızını gösteriyor. bazı sayfaları hızlı açıyor bazı sayfaları aşırı yavaş.  ayrıca her f5 yağtığımda ip değişmese sadece wan1 deki ip yi kullanmasını sağlayabilirmiyim? kontrol panellerine girildiğinde farklı ip gördüğünde atıyor sistem

• T
                                    tcjackal
                                    last edited by

merhaba,
                                    sadece belirlediğiniz gw üzerinden internet çıkışı için gw failover bakabilirsiniz. Kurumsal otomasyonlar ve özellikle internet bankacılığı siteleri için. / 443
                                    http://forum.pfsense.org/index.php/topic,36607.0.html

site açılışlarındaki fark için
                                    http://forum.pfsense.org/index.php/topic,32025.0.html

bağlantılarınızdan verim alamamanızın noktasında, outbound nat yapılandırmanızı kontrol etmenizi tavsiye edebilirim.
                                    opt1 ve opt2 için local ağa bakan kurallarınız eksik ve localhost'a bakan kurallarınızda sanki fazla :)
                                    post'un en başını incelemenizi tavsiye ederim.
                                    keyifli çalışmalar

• S
                                      sinanc
                                      last edited by

@tosman61
                                      Load balance için  gateways rule için  örnek olabilir sanırım, 2. fotoda yaptığım ayar load balance için birazdaha hızlı tepki veriyor gibi bunu her WAN interface ime uyguladım. yeni kurduğum  pfsense imde şuan bunlar geçerli daha yük altında test şansım olmadı  ::)

Not: 1. role um  benim hat yapıma göre yaptım 2 ana 20 mb lik hattım mevcut diyer 2 si 8 mb lik adsl diyeride 3G turkcel her ihtimale karşı oda backup ın backup ı

![gateways rules.jpg](/public/imported_attachments/1/gateways rules.jpg)
                                      ![gateways rules.jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/gateways rules.jpg_thumb)
                                      ![gateway add.jpg](/public/imported_attachments/1/gateway add.jpg)
                                      ![gateway add.jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/gateway add.jpg_thumb)

• tuzsuzdeliT
                                        tuzsuzdeli
                                        last edited by

Neden bu kadar çok gateway oluşturdunuz ?

Bir de şu anda yaptığınız multiwan gateway'ine göre, her iki 20mb hattınız aynı anda bağlanyıdan düşene kadar adsl'leri hiç bir zaman kullanamıyor olacaksınız. Boş boş yatacak öyle :)
                                        Aslında genel bağlantı için, "wanfailsto3g" diye yapmış olduğunuz gateway'i kullanıyor olmanız lazım.

• S
                                          sinanc
                                          last edited by

@tuzsuzdeli:

Neden bu kadar çok gateway oluşturdunuz ?

Bir de şu anda yaptığınız multiwan gateway'ine göre, her iki 20mb hattınız aynı anda bağlanyıdan düşene kadar adsl'leri hiç bir zaman kullanamıyor olacaksınız. Boş boş yatacak öyle :)
                                          Aslında genel bağlantı için, "wanfailsto3g" diye yapmış olduğunuz gateway'i kullanıyor olmanız lazım.

Merhabalar,

ilk dediğiniz gibi yapmıştım  ama  hatları fail edip test ettiğimde sonuç alamamıştım bende bu rule ları oluşturdum sıkıntısız çalışıyor mantık dışı geldi bana yaparken de  ama LB çalışıyor

adsl hatlarım zaten backup için duruyorlar  ofisimizin bulunduğu yer istanbulun göbeği olmasına rağmen  ne doğru düzgün telefon hatları çalışıyor nede elektirik :/

• M
                                            MrPerFormance
                                            last edited by

Bir kaç saattir load balancing işlemi için uğraşıyorum fakat tam bir sonuç almış değilim. Hem bu konudaki hemde tuzsuzdeli nin yazmış olduğu makaleyi okudum. wan1 ve wan2 tanımlıyorum. gatewaygroups tan loadbalancing için grup oluşturuyorum. Daha sonra firewall ruls kısmana gelip lan sekmesine gelip gateway olarak oluşturduğum grubu seçiyorum. Fakat sonuç alamıyorım.yapımda squid ve squidgard paketleri kurulu. squid ve squidguard ı stop edip denedğimde loadbalancing çalışıyor. Bu konuda anlatılanları denedim ve squid üzerinde verilen eklemeyi yaptım. Firewall rules bölümünden floating kısmından wan1 için yazılan kuralı yaptım. Fakat yine olmuyor.

Forumdaki arkadaşlardan ricam. squid-squidguard paketleri kurulu şekilde load balancing işlemini başarılı şekilde çalıştıran arkadaşlar var ise bütün gerekli ayarların resimlerini çekerek koyarlarsa gerçekten güzel olacak. Paylaşan olmazsa :( mecburen iki pfsense kurup öndekini load balancing için diğerini proxy ve filtreleme için kullanacağım.

• First post
                                              Last post
                                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.