Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Adsl modem öneriniz

Turkish
    7
    10
    4.4k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      ademozer
      last edited by

Şu an ki yapımız:
      Merkezde 20MB 30MB metro Ethernet 2 port.
      20 MB ile taşradan gelen vpn i karşılıyoruz. 30 MB ile internet çıkışı sağlanıyor tek noktadan.
      Merkeze Cisco 2811 vpn router var.
      Taşrada 512kbps ve 1024 kbps gshdsl internet cisco 878 gshdls modemler ile ipsec vpn ile merkeze bağlanıyor.
      Performansından memnun değiliz.
      Taşrada ki 20 noktayı ADSL e geçirip ipsec vpn ile merkeze bağlamak istiyoruz.
      Çözüm önerileriniz ve adsl modem önerileriniz ne olur.
      2 noktada Zyxel P662 hw d1 Adsl modem ile bunu yaptık.
      Alternatif adsl destekli firewall ürün var mı? Yada ne yapılabilir.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

zyxel'i (662 serisi) bir şubede çok uzun süre kullandık, herhangi bir sorun yaşamadık. Merkezde de pfsense vardı.

Sizin performans sorununuzun kaynağı nedir onu tespit ettiniz mi ? Şubelerdeki 1024/512 bağlantılar fena değil aslında.
        VPN'deki trafik yoğunluğu ne tarafa doğru ? Yani şubeden merkeze mi yoksa merkzden şubeye mi data akışı daha fazla ? yoksa eşit mi ?

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• A
          ademozer
          last edited by

Merkezde bulunan Web tabanlı uygulama kullanılıyor.
          Taşra ve merkez kullanıcıları günlük 60dk video izleyebiliyor. 6 X 10 dk şeklinde.
          Taşrada pc sayısı 3 ile 10 arasında değişiyor. 10pc olan yerler 1024. Diğerleri 512.
          Fakat telekom bizi gerçekten zorluyor. ping çektiğimde bazı noktalarda 3000 ms değerini gördüğüm oluyor.
          Bazen düzeliyor ancak gerçekten çok şikayet var. Var olan GSHDSL lerden ödediğimiz paranın karşılığını alamıyoruz.
          ADSL ye geçeceğiz karalıyız. Ancak ürün ve yöntemin ne olacağına henüz tam karar vermedik.

• Y
            yepyeniuye
            last edited by

@ademozer:

Merkezde bulunan Web tabanlı uygulama kullanılıyor.
            Taşra ve merkez kullanıcıları günlük 60dk video izleyebiliyor. 6 X 10 dk şeklinde.
            Taşrada pc sayısı 3 ile 10 arasında değişiyor. 10pc olan yerler 1024. Diğerleri 512.
            Fakat telekom bizi gerçekten zorluyor. ping çektiğimde bazı noktalarda 3000 ms değerini gördüğüm oluyor.
            Bazen düzeliyor ancak gerçekten çok şikayet var. Var olan GSHDSL lerden ödediğimiz paranın karşılığını alamıyoruz.
            ADSL ye geçeceğiz karalıyız. Ancak ürün ve yöntemin ne olacağına henüz tam karar vermedik.

modem konusunda tuzsuzdeliye katılıyorum. paket olarak benim önerim ttnet'in 8 mbit (adil kullanım limiti olamayan 109 lira olması lazım) olan paketi. Örneğin 5 şube varsa merkeze 5 adet wan ile load balancing yapılabilinir ve her bir şubeyede 8 mbitlik (adil kullanım limiti olmayan) paketler. 32 Mbit lik paket kullannıyoruz toplam download 50 gb yi geçtiği zaman hız 1 mbit e düşüyor. bende bahsettiğim şeyi yapmayı planlıyorum.

• O
              ozcan
              last edited by

Bizde de bir sürü şube vardı bazılarında G.Shdsl kullanıyorduk aynı sorunlardan dolayı Adsl hatta geçtik ve daha az problem yaşadık.Modem olarak (fazlaca şubemiz var bir sürü modem kullandık)Zyxell yada Speedtouch öneririm.

• tuzsuzdeliT
                tuzsuzdeli
                last edited by

Şubeden merkeze olan trafik daha yoğun görünüyor.
                Bu durumda şubeleri 4Mb veya daha üstü adsl'e geçirip, zyxel modemlerle vpn üzerinden bağlarsanız, performansınız artacaktır.
                Merkezde bir pfsense bilgisayar ile bu trafiği rahat rahat karşılayabilirsiniz.
                Adsl'e geçmek finansal olarak ciddi bir avantaj sağlar diye tahmin ediyorum.

• S
                  seak
                  last edited by

modem konusunda zyxel i şiddetle tavsiye ederim sorun yaşamazsın.Kullanmadım ama dlink inde baya sağlam ürünleri varmış

• S
                    sgtr
                    last edited by

Selam,

Piyasadaki birçok adsl modemi kullandım diyebilirim. Aralarında sorunsuz olarak derseniz bende diğer arkadaslarım gibi Zyxel ve Dell'i tavsiye ederim. Bu iki firma piyasadakilere nazaran daha uygun/sorunsuz diyebilirim. Aynı şekilde Linksys te tercih sebebi olabilir düşüncesindeyim.

Sevgilerle,
                    SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• tuzsuzdeliT
                      tuzsuzdeli
                      last edited by

tp-link, linksys, zyxel ve airties kullanıyorum.
                      Vpn konusunda zyxel derim.
                      Onun dışında, çok fazla fark olmadığını söyleyebilirim.

• N
                        nmnoztrk
                        last edited by

**Kardeş benim sana tek önerebileceğim en iyi marka draytek vigor serisi.Benim tek geçtiğim markadır.

ucuz modelleride var ama benim aldığım ortalam 600  dolar  falandı sanırım. sorunsuz kullanabileceğin üründür.

çok profesyonel üründür bence.

Zyxelinde ürünleri kalitelidir ama draytek kadar değil bence. Draytek ürünler zyxelden pahalıdır ama.

draytekte modemlerde ayrıyetten 3g  desteği vardır.Türkcell  Vınn takınca direk interneti aktaran modelleri vardır.Birde gelişmiş firewall özelliği ve Vpn desteği mevcuttur.dahada  birçok profesyonel özellikler…

tercih senin. Eğer  almak istersen Türkiye distiribütörü simet teknolojiden satın alabilirsin.
                        reklam değil amacım ama müşteri memnuniyeti sadece.**

PFsenseTR facebook sayfası https://www.facebook.com/PfsenseTr
                        PFsenseTR facebook Grubu. https://www.facebook.com/groups/357767757608050

• First post
                          Last post
                        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.