2 LAN arası Geçişi Engelle
-
Merhaba arkadaşlar. Herkesin aksine 2 wan 1 LAN değil, 1 WAN 2 LAN kullanacağım. Çalışma aşamasında durum şu şekilde:
WAN: 192.168.2.1 /24
LAN: 192.168.100.100 /24
LAN2: 100.100.100.100 /24Yapmak istediğim 2 LAN birbirine erişim sağlayamasın ancak WAN üzerinden çıkış yapsın. LAN da istediğim bazı makinalar LAN2' ye geçiş yapsın. Sonradan kurallarını yazacağım. Ancak,ya ben yanlış yazıyorum ya da bir sorun var kurallarım çalışmıyor.
Var olan kurallar. Bu durumda,LAN'dan LAN2 ye çok rahat geçiş yapabiliyorum. LAN üzerinde LANnet' ten LAN2net e heşeyi BLOCK' ladım ama genede fayda etmedi LAN2 ye çok rahat ulaştım.
Ancak LAN2' den LAN a geçiş yapamıyorum.
2 LAN arası bağlantıyı engellemek ve bazı makinalara izin vermek için nasıl kurallar yazmalıyım ?
pfSense 2.0.1
-
firewall Lan sekmesinde destination kısmına Lan2 subnet seçip block derseniz Lan dan Lan2 ye bağlantıyı blocklamış olursunuz. Aynı şekilde Lan2 için kural oluşturusanız bu sefer tersini yapmış olursunuz.
-
sizin ayarlarınızda lan ve lan2 de hiç bir kısıtlama yok. herkes her yere erişebilir durumda.
sadece erişime açık olacak bilgisayarlar için kural yazın. Hangi ip hangi protokol ile hangi porttan nereye erişecek gibi.. o default rule ları da silmeyi unutmayın.
-
Selam,
Ya da kuralı şu şekilde değiştirebilirsiniz. Destination kısmına not(işaretleyerek ekli resimdeki gibi) to LAN2 subnet i seçerek LAN2 subneti hariç izin vermiş olabilirsiniz. Bunu LAN olarakta yapabilirsiniz.
Sevgilerle,
SGTR