Messenger Görüntülü Konuşma (gerekenler port noları)
-
Selam,
Şahsım için konuşuyorum uzun zaman oldu. Sorununun cevabı içinde görüntülü görüşme için point-to-point bağlantı için karşı tarafın tek noktadan görüntüyü ayırıp (en az ikiye bu belkide senin wan sayına bağlı) pfSense üzerinde bu görüntüleri tek bir bilgisayara aktarması işi biraz da bana araştırma yapılır bu konuda gibi geliyor. Bir de konu olan canlı bir görüntü. Video olsa bir nebze ya da HTTP gibi diğer protokollerde sorun olmayabilir görüntü biraz daha karmaşık. Bu noktada msn trafiğini bir hat üzerinden ya da bilgisayarları bölüp bir ayrı wan lardan çıkartmak ilk etapta daha işlevsel görünüyor.
Sevgilerle,
SGTR -
Selam,
Şahsım için konuşuyorum uzun zaman oldu. Sorununun cevabı içinde görüntülü görüşme için point-to-point bağlantı için karşı tarafın tek noktadan görüntüyü ayırıp (en az ikiye bu belkide senin wan sayına bağlı) pfSense üzerinde bu görüntüleri tek bir bilgisayara aktarması işi biraz da bana araştırma yapılır bu konuda gibi geliyor. Bir de konu olan canlı bir görüntü. Video olsa bir nebze ya da HTTP gibi diğer protokollerde sorun olmayabilir görüntü biraz daha karmaşık. Bu noktada msn trafiğini bir hat üzerinden ya da bilgisayarları bölüp bir ayrı wan lardan çıkartmak ilk etapta daha işlevsel görünüyor.
Sevgilerle,
SGTRzaten en başından beri amacımız bu sayılır. msnini tek wana yönlendirmek. çeşitli programlarla kullandığı portları inceledim ama nalet şey 5000-65000 arasından kafasına göre rasgele bir portu kullanıyor. tabi buda işi karmaşıklaştırdı. aklıma son çare olarak 5000-65000 arası tüm portları failover olarak çıkartmak geldi. fakat port aralığını nasıl giricem onuda bilmiyorum. tek tek eklemeklede uğraşılmaz gibi.
-
Ekteki ekran görüntüsü şeklinde girebilirsin
-
teşekkürler tuzsuzdeli(nickini her görüşümde gülüyorum :D). şimdilik böyle idare edicez inşallah yakında başka bir yol buluruz
-
Rica ederim,
Başka bir çözüm bulursanız pek makbule geçer :) -
her nedense 5000-65535 arası portları failovere yönlendirmeme rağmen msnde görüntülü konuşma isteği yine iletilmedi. Kural oluşturmada hata yapmadğmdan eminim. Https kuralım çalışıyor çünkü. Neden olmuyor anlamadım.
Bu arada firewall loglarını inceledim ve istek gönderilince bağlandğı IPlerden yola çıkarak bir kural oluşturdum ve yine çalışmadı.
Ayrıca uPnp bağlantısını araştırdım. Msn uPnp bağlantı sistemıni kullanıyormuş. Fakat msnde ayar yapcak bıryer bulamadığım için birşey yapamadım.
Acaba yabancı forum bölümünde konu açsam cevap verirler mi?
-
Msn upnp'yi otomatik kullanıyor muhtemelen.
Ama yine de olmaması garip.
Forumun İngilizce kısmında General ya da NAT, Firewalling altında sorun bence. -
o kısma başlık açıcam zatende buraya yönlendirirmesinler yine :D
dedğiniz gibi otomatik olarak kullanıyor bizi herhangi bir ayar yapmamıza izin vermiyor.
-
msn de görüntü ve ses sıkıntısı yok
-
@can_m
sizi burdada görmek ne güzel :) (nick:Efsanekral :))ordada belirttiğim gibi ben bu şekilde ayarlama yaptığım halde bağlanamamıştım. akşam dükkana gittiğim zaman deneyip buraya sonuçlarını yazarım. teşekkürler.
–-bende bu konuyu neden bulamıyorum diyodum meğer sabitlenmiş :)