Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

ANKET : Kaç tane WAN kullanıyorsunuz

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    40 Posts 21 Posters 20.5k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • tuzsuzdeliT
      tuzsuzdeli
      last edited by

3 tanesi adsl hatlara bir tanesi de yerel networke bağlanacağından 4 ethernet yeter.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • E
        eXcitinG
        last edited by

pentium 2 makina var elimde onda kullanmayı düşünüyorum kurulumu yaptım pfsense ye.
        4 adet ethernet takılcak yeri varmıdır ben göremedim en fazla 2 yada 3 tane takılcak yer gördüm anakart üzerinde.

yönetilebilir swich veya çoklu ethernet wan olarak kullanabileceğim başka bir ürün var mı ?

• A
          akula
          last edited by

4 adet 8M adsl hat, 4adet linksys kablosuz 4 portlu adsl modem ile dandik bir sistem kurdum.

Önce adsl modemlerin wifi lerini kapattım.
          sonra modeme gelen tüm tcp/udp portları aynı ip gurubunda 192.168.x.254 nolu ipye forward ettim.

Hp prolian 1U kasam vardı. Üzerinde 2 adet Ethernet kartı mevcut.
          Buna proxmox kurarak sanal makine üzerine pfsense kurdum.
          Sanal makinede 1. eth üzerine 1 adet sanal eth kurdum.
          Sanal makinede 2. eth üzerine 4 adet sanal eth kurdum.

Diğer 3 Adsl modemi bir adsl modeme cat5 ile bağladım. Bu modemdende sanal makinenin 2. eth kartına bağlantı yaptım.

forum(1).jpg
          forum(1).jpg_thumb

• 0
            0guzcan
            last edited by

@tontito:

Fiber optik olarak metro ethernet verebiliyorlar 10mbit olanı 2.250 tl gibi bir fiyata geliyor burda anlık trafik 96 mbit civarında adsl den doğan kayıplar dahil. Banan 10mbit metro ile çok daha hızlı olacağını söyledi telekomdakiler ama imkansız olduğu için 10mbit metro fiyatına 100 mbit adsl kullanıyoruz :D

Bence pencere farkı var :) Sana Down lazımsa bu dediğin çok mantıklı sayıla bilir. Yok Upload olarak kullanıyorsan bence fiber daha mantıklı. Diğer bir açıklamaya gelince. 25GB adil kullanım kotası var. Sen bu kadar trafik yapıyorsan bu kotayı aşmaman münkün değil. Bu durumda bağlantın 1Mbitx15 e düşüyor. Uploadın ise 256x15 e düşüyor. Bir kez daha düşün fiber işini derim ;)

• M
              MrPerFormance
              last edited by

@0guzcan:

@tontito:

Fiber optik olarak metro ethernet verebiliyorlar 10mbit olanı 2.250 tl gibi bir fiyata geliyor burda anlık trafik 96 mbit civarında adsl den doğan kayıplar dahil. Banan 10mbit metro ile çok daha hızlı olacağını söyledi telekomdakiler ama imkansız olduğu için 10mbit metro fiyatına 100 mbit adsl kullanıyoruz :D

Bence pencere farkı var :) Sana Down lazımsa bu dediğin çok mantıklı sayıla bilir. Yok Upload olarak kullanıyorsan bence fiber daha mantıklı. Diğer bir açıklamaya gelince. 25GB adil kullanım kotası var. Sen bu kadar trafik yapıyorsan bu kotayı aşmaman münkün değil. Bu durumda bağlantın 1Mbitx15 e düşüyor. Uploadın ise 256x15 e düşüyor. Bir kez daha düşün fiber işini derim ;)

Hala netlimitsiz tarifeler var kota olmayan :)

• S
                sgtr
                last edited by

Selam,

Net Limitsiz tarifelerde maximum hız 8 mbit e kadar. Fibernet (ADSL) 50 gb ve 125 gb kotaları mevcut. Her firmaya göre değişkenlik gösterebiliyor.

Sevgilerle,
                SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• M
                  MrPerFormance
                  last edited by

ben vodafone net 4 mbit net limitsiz kullanıyorum. hız sabit kota yok 8)

• A
                    alonewolfx2
                    last edited by

@tontito:

15 adet adsl p4 3.0 makine 1 gb ram 40 gb hdd ile 5 aydır sorunsuz çalışıyor 400 bilgisayara hizmet veriyor

acaba nasıl bir p4 makina ile 15 adet hat kullanabiliyorsunuz yani 15 ethernet kartı bağlı olmayacağını düşünürsek ilginç bir durum oluyor :)

• tuzsuzdeliT
                      tuzsuzdeli
                      last edited by

Vlan ve yönetilebilir bir switch ile 2 ethernet kartı kullanarak switchteki her portu bir interface olarak kullanabilirsiniz

• A
                        alonewolfx2
                        last edited by

@tuzsuzdeli:

Vlan ve yönetilebilir bir switch ile 2 ethernet kartı kullanarak switchteki her portu bir interface olarak kullanabilirsiniz

ilginiz için teşekkürler

• M
                          MrPerFormance
                          last edited by

2 hattı birleştirmesi kolay oluyorda. 3 ve daha üstü hatlarda birleştirme yapılandırması nasıl olacak onu çözemedim. Hadi load balance yapılandırmasında hepsini ekleyerek sorunu halledebiliriz. Fakat FailOver yapılandırmalarında interface leri nasıl düzenlememiz gerekiyor ???

• tuzsuzdeliT
                            tuzsuzdeli
                            last edited by

Loadbalance için tüm wanların olduğu bir gateway group oluşturduktan sonra neden ekstra olarak bir failover gateway oluşturmaya gerek duysaınız ki ?
                            Zaten fail olan gateway, otomatik olarak loadbalance için yapılan gateway group'dan düşüyor. Çalıştığında tekrar gruba giriyor.

Ancak https veya başka uygulamalar için böyle bir ihtiyaç var ise, bir gateway daha oluşturup, içindeki wanlara sırası ile  tier1 tier2 tier3 diye öncelik verirsiniz.

Hatta bunları bile kendi içinde gruplayarak bile farklı gatewayler oluşturulup daha verimli bir yapı oluşturulabilir.

• M
                              MrPerFormance
                              last edited by

bütün hatları bir gruba ekleyince ve değerlerini tier1 verince başka gateway group oluşturmama gerek yok mu?

• tuzsuzdeliT
                                tuzsuzdeli
                                last edited by

Evet

• First post
                                  Last post
                                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.