Multi-wanda belli ipye bir hat üzerinden ulaşma
-
merhaba arkadaşlar,
şirketimiz arvento araç takip sistemlerini kullanıyor ve web uygulamasında rapor vs. gibi yerlerde multi-wan sorun çıkartıyor… hattı teke düşürdüğümde sorun olmuyor.. bağlandığımız ip yi istediğimiz bir hat üzerinden çıkmasını nasıl sağlarım...
Teşekkürler.
-
Aşağıdaki başlıkta benzer bir durum var. Farklı olarak sizin yapacağınız, source için ağdaki biligisayarı belirtmek yerine destination için ulaşmak istediğiniz ip'yi destination kısmında belirtmek olacak.
http://forum.pfsense.org/index.php/topic,47656.0.html
-
tamamen işe yaradı.. tşk.
-
tuzsuzdeli hocam yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim… ama bu sorun squid ve squidguardı kurduktan sonra tekrar başladı... squid ve squidguardtan sonra eklememiz gereken başka kurallar mı var acaba... ekran görüntüleride ekledim...
-
Yapınızda load balance yapılandırması var. Squid kurup transparent moda alınca load balance yapılandırmasından çıkıyor diyebiliriz sistem. Forumda Bununla ilgili bir açıklama mevcut. Gerçi ben yanlış bilgi vermek istemem ama o yazılanı uygulamama rağmen bende hem loadbalance hemde squid i aynı anda çalıştıramadım. :-\
-
bende pfsense 2.0.1 kurulu.. multi-wan + squid + squidguard sorunsuz çalışıyor.. biraz ram den dolayı kasılıyoruz ama yakında makineyi değiştirdikten sonra o sorunda ortadan kalkacak…
ama şuan da yaptığım ayarlar çalışıyor gibide... ara sıra sapıtıyor... bir caresini bulucaz elbet...