5651 Log tutma sesli video anlatımı
-
Elinize sağlık çok faydalı paylaşım olmuş
-
bu işte güzel oldu teşekkür ederim dostum ;)
-
emekleriniz için çok teşekkürler
-
bu güzel bereketli paylaşımın için teşekkürler :)
-
**Yardımcı olduysam ne mutlu bana.
keşke zamanım olsada daha fazla yardımcı olabilecek videolar anlatabilsem…
Mesajlarınızı için ben sizlere teşekkür ederim arkadaşlar. iyi günlerde kullanınız...**
-
Konu çok önemli ve pek çok kişiye-firmaya faydası olacağından, bir süre en üstte tutulan konular arasına alındı.
-
merhaba arkadaşlar.
..
Süper bir anlatım olmus degerli kardeşim. Rabbim güç kuvvet versin zihninize.
-
sambanın son sürümü arkadaşlar…
http://www.samba.org/samba/ftp/stable/samba-3.6.5.tar.gz -
http://ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/samba36-3.6.5.tbz
**alternatif link.
Paylaşımda bulunan arkadaşa teşekkürler…**
-
bu komutta hata alıyorum yardım edebilirmisiniz
cp /usr/local/etc/smb-client.conf.sample /usr/local/etc/smb-client.conf
cp: /usr/local/etc/smb-client.conf.sample: No such file or directory -
Selamlar,
cp: /usr/local/etc/smb-client.conf.sample: No such file or directorypfSense "/usr/local/etc/smb-client.conf.sample" dosyasını bulamadığından şikayet etmiş.
Samba paketinin doğru bir şekilde kurulduğundan emin olun.Saygılarımla…
-
Selam,
Birde kurulumunuz 32 bit mi 64 bit midir?
Sevgilerle,
SGTR -
kurmadan önce bir şey aklıma takıldı… ip leri pfsense dağıtmıyorsa bu engel teşkil eder mi?
-
herşeyi adım adım yaptım
/sbin/dhcplistcronsmb.sh komutunu girdiğimde bu hatayı aldım ve loglar düşmedi.. ip leri pfsense dağıtmıyor ve domain yapısı var..
[2.0.1-RELEASE][admin@pfsense.vega.local]/root(2): /sbin/dhcplistcronsmb.sh
Failed to load upcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rules
Failed to load lowcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rules
Anonymous login successful
Domain=[VEGA] OS=[Windows Server 2003 3790 Service Pack 2] Server=[Windows Server 2003 5.2]
tree connect failed: NT_STATUS_ACCESS_DENIED -
domain kısmını boş bıraktım sorun yapmadı ama sonuçta domain yapısı var..
-
samba clienti yeniden kurdum artık hata almıyorum.. fakat simdide loglar hep bos geliyor..pfsense baglı olan 1 cihaz var static ip verilmiş..dhcp de ip olmadıgından kaynaklanıyor olabilirmi ?
Selamlar,
cp: /usr/local/etc/smb-client.conf.sample: No such file or directorypfSense "/usr/local/etc/smb-client.conf.sample" dosyasını bulamadığından şikayet etmiş.
-
evet dhcp den ip almadıgı icinmiş :)
samba clienti yeniden kurdum artık hata almıyorum.. fakat simdide loglar hep bos geliyor..pfsense baglı olan 1 cihaz var static ip verilmiş..dhcp de ip olmadıgından kaynaklanıyor olabilirmi ?
Selamlar,
-
MERHABA ARKADAŞLAR ŞU YENİ AYAR DOSYASINI NERDEN BULABLİRİM HİÇ BİYERDE YOK LÜTFEN BİRİ BU KONUDA YARDIMCI OLABİLİRMİ FORUMA ÜYE OLMAYA ÇALIŞOYORUM AMA ÜYE KABUL ETMİYOR BAŞKA NERDEN İNDEREBİLİRİM
-
Video baya başarılı olmuş elinize sağlık.
Video da smb-client.conf.sample dosyası üzerinde değişiklik yapmışsınız ama sonra onu smb-client.conf dosyasıyla değiştirmemişsiniz. Bu şekilde bir etkisi olmaması lazım.
.sample dosyasını değil .conf dosyasınız okuyarak çalışıyor olması lazım sambanın eğer FreeBSD de bir enteresanlık söz konusu değil ve sambaya .sample ı okuyarak başla denmemişsse. Linuxlarda bu böyledir.Ssample adı üstünde örnek dosyadır. O dosyayı kendi isteğinize göre değiştirip .conf ile değiştirir ya da smb.conf diye kaydedersiniz. PfSense ya da FreeBSD .sample ı okumuyordur diye düşünüyorum.
Ayrıca sambanın servisini yeniden başlatmak, sistemi yeniden başlatmaktan daha mantıklı. Windows kullanmaktan kaynaklanan bir alışkanlık sanırım bu bütün sistemi yeniden başlatma olayı.
shell den "/usr/local/etc/rc.d/samba restart" komutunuz yazmanız yeterli olsa gerek sambayı yeniden başlatma için.
Ya da tabi sizin kurduğunuz paket başka bir yere koyuyor olabilir bu scripti.
Ben ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/Latest/samba36.tbz yi kurdum dosyaları yukarıdaki klasöre yerleştirdi.Edit: PfSense de "onerestart" parametresi kullanılıyormuş restart yerine.
"ps ax | grep smbd" yazarsanız da çalışıp çalışmadığını çalıştıysa hangi configürasyon dosyasını okuyarak çalıştığını görebiliyor olmanız lazım. Aşağıdaki gibi bir çıktı verir
2265 ?? Is 0:00.07 /usr/local/sbin/smbd -D -s /usr/local/etc/smb.conf
2732 ?? I 0:00.00 /usr/local/sbin/smbd -D -s /usr/local/etc/smb.conf -
çok teşekkürler…