Pppoe ayarları için yardım eder misiniz?
-
Merhaba pfsense 2 kullanıyorum fakat modemim biraz kötü modemi bridge moda alıp pppoe olarak kullanmak istiyorum.bu şekilde port yönledirmelerindeki modemden kaynaklanan sorunlarım çözülecek.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
-
Öncelikle pf 2 ile ilgili, forumun ingilizce bölümünde, çok fazla kişinin çeştli sorunlar yaşadığını belirteyim.
İlk olarak modemi bridge moda alacaksınız
Sonra pfsense içerisinde modemin bağlı olduğu interface'in ayarlarına girip, "type" olarak pppoe seçip, aşağıda açılan kısma internet bağlantısı için kullandığınız kullanıcı ad (örnek: abc@ttnet) ve şifreyi gireceksiniz.
Bunlar yeterli. -
Bilgilendirme için Teşekkür ederim fakat birkaç sorum daha olacak.TTnet için özel bir ayar gerekiyor mu? yoksa kullanıcı adı şifre yeterlimi?
Gateway kısmı nasıl ayarlanmalı?
bağlantı kurulduğunu nerden görebilirim?
Şimdiden teşekkür ederim. -
Merhaba Ataman,
Şekile tıklayıp pppoe ayarlarını görebilirsin..Tabi ki ilk önce eğer yapmadıysan WAN arayüzünü bir interface'e assign etmelisin.Gerçi by default WAN arayüz kurulumda assign gelir sende ilgili interface'a modemini 1483 Bridge moda çektiğin zaman Pfsense, Turk telekoma doğru authentication olacaktır.
Başka bir ayar yapmana gerek yoktur. Bunun dışında LAn arayüzünü ayarladıktan sonra NAT auto çekebilirsin istersen manuel NAt ayarlarını yapıp Rule konfigürasyonundan sonra kullanıcıları LAN>>WAN doğru NAT layıp internete çıkartabilirsin.iyi çalışmalar.
-
çok teşekkür ederim.