Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Lightsquid problemi

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    12 Posts 7 Posters 9.8k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • N
      nmnoztrk
      last edited by

**lightsquid hatırladığım kadarıyla sabit iplerin loglarını tutmuyor. dhcpden dağıtılmış otomatiklerin logları  tutuluyor.
      otomatik  ip  aldırıp  15  dakika sonra raporlara bakarsan görebilirsin sanırım.

iyi çalışmalar…

Not: Gece 1:35 ve yardımcı olmak çok güzel birşey... Paylaşımcı ve yardımcı olalım arkadaşlar...**

PFsenseTR facebook sayfası https://www.facebook.com/PfsenseTr
      PFsenseTR facebook Grubu. https://www.facebook.com/groups/357767757608050

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • I
        ilker04
        last edited by

arkadaslar ilginize tesekkurler..
        ama 10 pc dhcp den ip alıyor yani en azından bunun loglarını tutması lazım değilmi
        ve sabah ilk işim konsoldan komutu denemek olacak..

• S
          sgtr
          last edited by

Selam,

Bununla alakalı olarak; kurulumu ne zaman yaptınınz? Eğer ki kurulumu yeni yaptıysanız log dosyasının olusması için squid üzerinden internete çıkıp biraz trafik yaptıktan sonra tekrar lightsquid üzerine gelip refresh full seçeneğini seçerek tekrar denemekte fayda vardır. Birde pfSense yapılandırmasını yaparken önce squid kurulup ardından lightqsuid kurulduğundan eminseniz farklı bir bilgisayar ve tarayıcı ile test etmenizi tavsiye ederim. Buna benzer bende birkaç poblem yaşamadım değil. Çözüm genelde pfSense üzerinde çıkmadı. :)

Sevgilerle,
          SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• I
            ilker04
            last edited by

az önce yine denedim yeniden kurdum 1 saat sonra log almaya çalıştım
            proxy state kısmında

Proxy Squid: Realtime stat (sqstat)

Squid RealTime stat 1.20 for the proxy server squid/2.7.STABLE9 (192.168.16.1:3128).
            Auto refresh:  sec.    Created at: 03:13:00 05/06/2012
            URI Curr. Speed Avg. Speed Size Time
            No active connections

var bu bölüme baktığım sırada alt kısımda bi bağlantı belirdi ve bir internet sitesi görünüp kayblodu sanırım bi log yakaladı .. o halde raporlama almam gerekmiyormu
            :(

• T
              tunga76
              last edited by

ilk önce squidguard da log path yolu ve log tutması gerektiğini ayarlamalısınız. hatada da geçerli bir data kaydının olmadığını bilirtiyor. ya ayarları yapmadınız yada hiç internete girilmedi. ben ilk kurduğumda bu hatayı herzaman alıyorum.

• I
                ilker04
                last edited by

hocam squidguard ayarlarım

sormayı hep unutuyorum illaki bridge mode ile çalışıyo olmalımı ?

• H
                  hasanfatih
                  last edited by

/var/squid/log  kısmını /var/squid/logs  olarak degiştir duzelecektir.

kolay gelesin

• I
                    ilker04
                    last edited by

@hasanfatih:

/var/squid/log  kısmını /var/squid/logs  olarak degiştir duzelecektir.

kolay gelesin

tavsiyen için tesekkur ederim…benim hatam  ben o kısmı unutmuşum zaten
                    /var/squid/logs olarak problem yaşadığım için /var/squid/log olarak değiştirmiştim...

su an lightsquid paketini tamamen kaldırdım ve yenden kurdum..
                    raporlama dilini hem squid ten hemde proxy reporttan eng sectim..

report scheme kısmını ilk kez değiştirerek  novopf
                    IP resolve method (future) kısmını  da demo olarak işaretledim..  ve herzaman olduğu gibi googlecrome gizli tarama sayfasndan açtım ve raporlara ulaştım..
                    sanırım benim light squid paketinde yada bu sheheme kısmında bir problem oluyor

ilginize teşekkür ederim

• E
                      efabilism
                      last edited by

merhaba arkadaşlar ligthsquid report /usr/local/etc/ligthsquid/lightsquid.cfg dosyası içinde
                      $logpath = "/var/squid/log"; satırında $logpath = "/var/squid/logs"; olarak geliyor orası değiştirmeniz< yeterli olacakdır.

• I
                        ilker04
                        last edited by

@efabilism:

merhaba arkadaşlar ligthsquid report /usr/local/etc/ligthsquid/lightsquid.cfg dosyası içinde
                        $logpath = "/var/squid/log"; satırında $logpath = "/var/squid/logs"; olarak geliyor orası değiştirmeniz< yeterli olacakdır.

teşekkürler..ek bilgi olarak kenarda durmasının çok yararlı olacağını düşünüyorum

• First post
                          Last post
                        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.