Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Sarg ip yerine kullanici adi veya bilgisayar adi gözüksün

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    4 Posts 2 Posters 3.0k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • F
      forumcan
      last edited by

selam arkadaşlar
      bir süredir pfsense+squid+squidGuard kullaniyorum gayette mennunum  raporlari lightsquit kullanarak bakiyorum raporlarda bilgisayar ismi veya kullanici adi görmek istedigim için bir araştirdim ve bunun sarg la mümkün oldugunu yazan yazilar okudum sarg i kurdum gayet iyi çalişiyor fakat hala ip adresi gözüküyür  loglarda ip adresi degilde makina ismi veya kullanici adi şeklinda nasil gösterebilirim
      sagda user association bolümüne 1.1.1.1  isim şeklinde girdim  sarg conf dosyasindan resolve ip yes yaptim gene olmadi başka ne yapabilirim

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • F
        forumcan
        last edited by

yardimci olabilecek kimse yokmu ?

• F
          forumcan
          last edited by

selam arkadaşlar

artik  ip adresi yerine kullanici adi veya ayarladigim ismi görebiliyorum raporlarda  nasil yaptigima gelince sarg conf de 2 degişiklik yaptim
          resolve ip yes  2cisi /usr/local/etc/sarg/ user adinda bir dosya yarattim chmod 777 user ful yetki verdim daha sonra sarg.conf dosyasına
          usertab /usr/local/etc/sarg/user  dosyasini editleyip

10.0.0.2  kullanıcıadı   seklinde kullanicilarimi ekledim    consoleden /usr/local/bin/sarg yazip yeni rapor oluşturdum ve artik ip yerine isim gözukmeye başladi

sarg i kurmak isterseniz http://forum.pfsense.org/index.php/topic,44145.0.html  linkteki adimlari  izleyerek yapabilirsiniz

• tuzsuzdeliT
            tuzsuzdeli
            last edited by

@forumcan:

sarg i kurmak isterseniz http://forum.pfsense.org/index.php/topic,44145.0.html  linkteki adimlari  izleyerek yapabilirsiniz

Sarg artık pfsense paketleri arasında da mevcut.
            Otomatik kurabilirsiniz.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• First post
              Last post
            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.