Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Captiveportal logout

Turkish
    3
    18
    8.5k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • I
      ilker04
      last edited by

@SGTR:

Selam

Ekteki kodları editör yardımıyla ekleyip captive portal ın logout seceneginden eklemeyi
      dener misiniz?

Sevgilerle
      SGTR

ekledim ve şu hatayı aldım "document.write('Login is required to access this connection.');"

captive portal ekranından "" View current page """ tıklarsamda

'); function Logout_Popup() { LogoutWin = window.open('', 'Logout', 'toolbar=0,scrollbars=0,location=0,statusbar=0,menubar=0,resizable=0,width=256,height=64'); if (LogoutWin) { LogoutWin.document.write(''); LogoutWin.document.write('') ; LogoutWin.document.write(''); LogoutWin.document.write('
      ') ; LogoutWin.document.write('Click the button below to disconnect
      '); LogoutWin.document.write('

'); LogoutWin.document.write(''); LogoutWin.document.write(''); LogoutWin.document.write('
      '); LogoutWin.document.write('
      '); LogoutWin.document.write(''); LogoutWin.document.close(); } } EOD; $clientloggedin = true; break; } } if ($clientloggedin == false) { echo <<

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sgtr
        last edited by

Captive portal menusundeki 'Enable logout popup window' isaretli mi?

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• I
          ilker04
          last edited by

@SGTR:

evet zaten bu hatayı popup açmaya çalışırken veriyor

• I
            ilker04
            last edited by

@ilker04:

@SGTR:

evet zaten bu hatayı popup açmaya çalışırken veriyor

aslında orjinal dosyasını bulabilsem o da işime yarayacak

• M
              MrPerFormance
              last edited by

Bende bir çalışma yapayım dedim ve pfsense i yeniden kurup standart logout sayfasını çalıştırdım. Hem local account sorgulamada hemde free radius sorgulamada sorunsuz çalıştı. Fakat bu standart sayfanın kodlarını kopyaladım ve dreamweaver ile düzenledim. Daha sonra captive portal üzerinden logout sayfası olarak upload ettim fakat çalışmadı. Kullanıcıyı sistemden attığını söylesede atmadığını görüyorum. Kodları düzenlerken VALUE="cc0aa65a7f9cbbc8" diye bir kod vardı. Buradaki sayı değeri kullanıcıdan kullanıcıya değişiklik gösterdiğinden ve bende standart bir değeri burada tuttuğumdan kullanıcıyı atma işlemi başarısız görünüyor. Burada ne yapmalıyımki kullanıcıya göre bu sayı değeri değişsin ve logout işlemi başarılı bir şekilde gerçekleşsin.

• I
                ilker04
                last edited by

@MrPerFormance:

Bende bir çalışma yapayım dedim ve pfsense i yeniden kurup standart logout sayfasını çalıştırdım. Hem local account sorgulamada hemde free radius sorgulamada sorunsuz çalıştı. Fakat bu standart sayfanın kodlarını kopyaladım ve dreamweaver ile düzenledim. Daha sonra captive portal üzerinden logout sayfası olarak upload ettim fakat çalışmadı. Kullanıcıyı sistemden attığını söylesede atmadığını görüyorum. Kodları düzenlerken VALUE="cc0aa65a7f9cbbc8" diye bir kod vardı. Buradaki sayı değeri kullanıcıdan kullanıcıya değişiklik gösterdiğinden ve bende standart bir değeri burada tuttuğumdan kullanıcıyı atma işlemi başarısız görünüyor. Burada ne yapmalıyımki kullanıcıya göre bu sayı değeri değişsin ve logout işlemi başarılı bir şekilde gerçekleşsin.

php sayfasını paylaşırmısın

• M
                  MrPerFormance
                  last edited by

Kodları paylaşmam birşeyi değiştirmeyecek. Çünkü kullanıcı login olduktan sonra ekrana logout sayfası geliyor. Geliyor fakat bu logout sayfasının içinceki volue değeri değişken bir değer. ahmet kullanıcısının her login oluşunda bile bu değer değişiyor. Burada bir değişken sözkonusu. yukarıda SGTR arkadaşımızın paylaştığı kodları aldım ve dreamweaver ile kodları javascript yani js uzantılı kaydettim ve bir button vasıtası ile yönlendirdim. Buttona yıklayınca çalışıyormuş gibi görünsede sistemden kullanıcıyı atmıyor. Şimdi bu olay öyle birşeyki mantıklı düşünürsek şöyle bir olay ortaya çıkıyor. Şimdi biz login olduk ve başarılı loginden sonra ekrana logout sayfası geldi. Eğer biz burada logout ekranını kapatırsak bize atanmış olan volue değerini kaybetmiş oluyoruz. Biz volue bölümüne yazılması gereken değişkeni yazmış olsak bile sistemin bizim hangi kullanıcı olduğumuzu algılaması mümkün değil gibi görünüyor. Sonuçta sistem bizim hangi ip den geldiğimizi bilmeli ve bu ip ye karşılık gelen kullanıcıyı sistemden atması gerekiyor. logout sayfasındaki kodlarında ip algılama gibi birşey yapması mümkün değil gibi görünüyor. Bu nedenle başarılı loginden sonraki gelen logout sayfasını kapatmamamız gerekiyor :D

• M
                    MrPerFormance
                    last edited by

Size aşağıda benim sisteme login sonrası aldığım kodları paylaşıyorum.

<title>Logout</title>Click the button below to disconnect

Yukarıda altı çizili olan değer her login oluşta değişiyor.

• I
                      ilker04
                      last edited by

Aşağıdaki kodları bulup değiştirdim..bendeki kodlar

<title>Redirecting…</title>

Redirecting to ...

ayrıca bu kodlar var/etc/captiveportal-logout.html sayfasında dilerseniz kendiniz editleyebilirsiniz

• M
                        MrPerFormance
                        last edited by

Siz çalıştırabildiniz mi?

• I
                          ilker04
                          last edited by

@MrPerFormance:

Siz çalıştırabildiniz mi?

Logout sayfasını dilediğiniz gibi degistirebilirsiniz ben şu anda turkcelestirdim

• M
                            MrPerFormance
                            last edited by

@ilker04:

Aşağıdaki kodları bulup değiştirdim..bendeki kodlar

<title>Redirecting…</title>

Redirecting to ...

ayrıca bu kodlar var/etc/captiveportal-logout.html sayfasında dilerseniz kendiniz editleyebilirsiniz

BU kodları bende buldum. Ama şöyle bir sorun var. Örneğin kullanıcı giriş yaptı ve logout popup u açıldı. Daha sonra kullanıcı çıkış yapmadan bu popup u kapattı. Sonrada çıkış yapmak isterse ne olacak. Bunun için nasıl bir yol izlenebilir onun düşüncesindeyim.

• First post
                              Last post
                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.