Pfsense için makina arıyorum.
-
TG-3269 bu kartın chipseti nedir o kadar araştırdım bulamadım.
Realtek 8169 chipsetli tp link arıyorum bulamıyorum bildiginiz var mı acaba ?
-
bi ara bende donanım konusunda biraz sıkıntı yaşamıştım
en sonunda çareyi hyper-v üzerinde çalıştırarak çözdüm.
esxi 5.0 da da çalışmakta kullanan şubemiz var.
core2duo vt destekli işlemci olan pc de pfsense 2.0 kurup yanına nas4free kullanıyorum pfsense firewall amaçlı nas server da kullanıcı yedekleri.
gayet stabil.tavsiyedir. -
vt nedir ?
windows makina üzerine sanal makina kurup mu kullanıyorsunuz ?
bu bilgisayarı kasmaz mı bu durumda.yaptıgınız ayarları işlemleri tam olarak anlatabilirseniz.
elimde core 2 duo makina var. onu kullanabilirim hemen.
-
intel Virtualization Technology
aşağıdaki linkteki işlemciler destekliyor.http://ark.intel.com/Products/VirtualizationTechnology
işletim sistemi kurup üzerine sanallaştırma yazılımı kurmak çok mantıklı değil test için kullanılabilir sadece.
benim yaptığım yapılarda çoğunlukla bi diğer seçenek olan
donanım destekli ürün üzerinde core2duo,i5,i7 pc ler üzerinde
ücretsiz olan ürün windows hyper-v server 2008 r2 (windows server 2008 kurup hyper-v rolu eklemek değil)
kurup üzerinde pfsense,nas4free,freenas,Windows Server 2008
Kurup yapılandırmak. -
tp-link 3269 realtek 8169 chipsetli bir ürün.
bencede proxy yoksa pentium tarzı birpc işiniz görecektir. Ben daha çok itx formunda kasalar topluyordum. 1.5 işlemci makinelerle bile 60-70 pclik networkü rahat bi şekilde çevirebiliyordum. itx formunda anakart arıyorrsanız dual ethernetli ürünleri tercih etmenizi öneririm
-
İterseniz atom makinede toplayabilirsiniz. Dual core işlemciye ve 4 çekirdeğe sahip. sodimm bellek modulleri kullanıyor. Üzerinde ayrıca bir pcı slot daha var onada ikinci ethernet kartını takabilirsiniz. Hem verimli hemde az enerji yakacağından ideal bir çözüm.
-
Dente - Fusion F450
Dente - Fusion F430Ürünleri incele bilirsin.
-
tp-link 3269 dediginiz chipsete sahip ise yarın alayım ben teşekkür ederim.
ileriye dönük projeyi düşündügümden evde core 2 duo makina hazırda var 2.4 ghz
250gb hdd sata ile o halde işe yarın koyulayım biran önce işi halledip faliyete geçireyim.
mikrotik'ide firewall güvenlik duvarı olarak yada akıllı swich gibi 2 3 tane ADSL bağlamak için yapılandırıp yedek hat için kullanabilirim.
inşallah yine ip vermeme gibi bir sorunla karşılaşmam gecen sefer ki gibi.
-
Mikrotik RouterOS mu yoksa utm cihazımı?
-
-
anakarttan bahseden olmamış ama maalesef pfsense vasat anakartlarda çok sorun çıkarır. bir müşterime biostar anakartlı firewall kurup vermiştim iki güne bir müşterideydim sorun vermesinden ip dağıtamamasından. Acaba ısınma mı, ethernet kartları mı derken sadece anakartı asus yaptım hiçbir sorun kalmadı. İşlemcide, ramde, hdd sürücüde hiçbir sorun yaşamazsınız ama kim ne derse desin anakart ve ethernet kartları için en kalitelisini kullanın yoksa başınız çok ağrır.