Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Modem arayüze ulaşma sorunu

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    7 Posts 3 Posters 4.1k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      saloflow
      last edited by

modem arayüzüne akşamdan beri ulaşmaya çalışıyorum sonunda buldum fakat hala sıkıntı yaşamaktayım.
      ilk olarak interface>assign kısmından yeni bir interface oluşturdum.wan ethernet arayüzünü gösterdim.normalde wan arayüzünde ppoe tanımlı.yani modem bridge modunda çalışıyor.daha sonra yeni tanımladığım opt1 arayüzüne girdim.Statik modemin verebileceği 1 tabanlı bir ip atadım.gatevay tanımlamadım.sonra firewall>nat>outbound kısmından bir kural oluşturdum.interface yeni tanımladığım interface.haricinde hiçbir ayar değiştirmeden ek not girerek kaydettim.firewall>nat>outbound kısmındaki mod otomatik olduğu zaman modeme erişim sağlamıyor.manuel olduğu zaman erişim sağıyor ama bu sefer nete çıkamıyorum.(çoğu sayfayı açmıyor.google-youtube vs giriyor sadece).burdan sonrasında yardımcı olursanız sevinirim.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sgtr
        last edited by

Selam,

Bununla alakalı olarak kurallarınızı ve wan yapılandırma sayfalarının resimlerini de ekleyebilir misiniz?

Sevgilerle,
        SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• S
          saloflow
          last edited by

Resimleri ekledim firewall kısmında Manual Outbound NAT rule generation (AON - Advanced Outbound NAT) işaretli olursa arayuze ulaşabiliyorum.Ama bu sefer bütün sayfalar açılmıyor.

interface.png
          interface.png_thumb

• S
            saloflow
            last edited by

modem arayuz.resimleri eklerken sorun yaşıyorum.o yüzden her mesajda bir resim ekledim. :D

![modem arayuz.png](/public/imported_attachments/1/modem arayuz.png)
            ![modem arayuz.png_thumb](/public/imported_attachments/1/modem arayuz.png_thumb)

• S
              saloflow
              last edited by

firewall

firewall.png
              firewall.png_thumb

• M
                maali
                last edited by

sorun çözüldümü? çözüldü ise nasıl? benzer sorunla karşı karşıya kaldım

• S
                  sgtr
                  last edited by

@maali:

sorun çözüldümü? çözüldü ise nasıl? benzer sorunla karşı karşıya kaldım

Selam tekrar,

Yukarıdaki resimleri adım adım yaptıktan sonra en alttaki modemarayuz NAT ayarının kuralını en üste almalısınız. O şekilde çalışacaktır.

Sevgilerle,
                  SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• First post
                    Last post
                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.