Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense facebook videoları yasaklama yardımı..

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    13 Posts 9 Posters 8.4k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      davit
      last edited by

ewt manuel olarak bu sekilde oluyor . ancak ozamanda sayfayı komple engelliyor .:)

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • U
        umutzarif
        last edited by

Yöntem kolay aslında;

engellemeyi facebook'a değil video uzantılarına yapman lazım. Ben sorunu bu şekilde aştım, böylelikle kullanıcılar facebooka girebiliyor mesaj yazıp okuyabiliyor ancak videoları açımıyorlar. Nasıl mı?

Proxy filter squit quart  - Destiations sekmeside; Expressions a aşağıdaki vide uzantılarını aynen kopyala:
        .wmv|.mp3|.avi|.divx|.mpeg|.mov|.flv|.swf|.mpeg|.mpg|.fla|.mp4|.asf

buraya yazakuzantilar gibi bi isim verdikten sonra. blackliste eklenecektir. Gerisi kolay.

• O
          ozgiray
          last edited by

evet bu şekide şimdilik çözdüm gibi teşekkürler iyi  çalışmalar. ;)

• N
            nmnoztrk
            last edited by

@umutzarif:

Yöntem kolay aslında;

engellemeyi facebook'a değil video uzantılarına yapman lazım. Ben sorunu bu şekilde aştım, böylelikle kullanıcılar facebooka girebiliyor mesaj yazıp okuyabiliyor ancak videoları açımıyorlar. Nasıl mı?

Proxy filter squit quart  - Destiations sekmeside; Expressions a aşağıdaki vide uzantılarını aynen kopyala:

buraya yazakuzantilar gibi bi isim verdikten sonra. blackliste eklenecektir. Gerisi kolay.

Konuyu şimdi  gördüm.Bende aynısını  yazacaktım sizlere ama çözüm bulunmuş. Bende 1  aydır  böyle  yapıyorum ve sağlıklı çalışıyor.

PFsenseTR facebook sayfası https://www.facebook.com/PfsenseTr
            PFsenseTR facebook Grubu. https://www.facebook.com/groups/357767757608050

• tuzsuzdeliT
              tuzsuzdeli
              last edited by

@nmnoztrk:

@umutzarif:

Yöntem kolay aslında;

Konuyu şimdi  gördüm.Bende aynısını  yazacaktım sizlere ama çözüm bulunmuş. Bende 1  aydır  böyle  yapıyorum ve sağlıklı çalışıyor.

Yalnız bu çözüm, sadece url'sinde bahsi geçen uzantıları bloklar. Muhtemelen youtube videolarını bloklamıyor olmalı. Bir deneyip sonucu paylaşır mısınız ?

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• O
                ozgiray
                last edited by

evet aynen url de uzantı göremeyince videoyu oynatıyor bende balcklist den video,webtv v.s kapatıyorum dolayısıyla facebook taki videolar oynamıyor(youtube dahil)zaten amacım da tüm video lara ulaşımı engellemek.Facebook ta gezebiliyorlar çalışanlar fakat videoları açamıyorlar internetim daha stabil hale geldi.

• M
                  MC_MaCESte
                  last edited by

Layer 7. Uygulama tabanlı flitreleme yapın, yani http videolarina, limit koyabilirsiniz.

• S
                    Sevenedek
                    last edited by

Tabi harici olarak proxy kullanırsa kullanıcılar o zaman otomatikman yönlendiriceği proxy üzerine yönleneceğinden videoları yine izleyebilirler. Bu konuda dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
                    İyi çalışmalar,

• S
                      seak
                      last edited by

blocklist olarak shalla yı kullanıyorum.video webtv vb başlıkları engelledim.facebook açılıyor ama kullanıcılar video izleyemiyorlar.şimdilik :)

• G
                        gocebe
                        last edited by

Bunu yaparken bazı sitelerde sorun yaşayabilirsiniz |.swf| bunu kaldırmanız gerekmekte.

• First post
                          Last post
                        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.