Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Captive portal uzman network sorusu?

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    8 Posts 7 Posters 4.8k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • O
      ogmaca
      last edited by

merhaba arkadaşlar…

yeni başladığım bir hastane ortamına pfsense 2.0.1-RELEASE sistemim 3-4 aydır gayet guzel calısıyor.
      yanlız söyle bir yapı mevcut

benden önceki arkadaların kurulumu;

tek internet hattı var

bir adet airties modem var gateway:172.16.0.1  (dhcp kapalı)

cisco switcle vlan yapılmış yani hastanede ki ziyaretciler yada personeller wifi hattına 172.16.0.1 gateway'den cıkıyorlar

lan  ise 192.168.1.x (bu hastan ici local networdk verilmiş.

benim yaptığım işlemler pfsense kurulumundna sonra

modemden gelen wan gateway;172.16.0.1

pfsense;

wan;172.16.0.253
      lan;192.168.1.100

captive portalı aktif ettiğimde

ekran satırına 172.16.0.253:8000 yazdığımda geliyor.

ama modem den cıkan :172.16.0.1 baçağından aktif olmuyor

bu haliyle modem üzerinden cıkan gateway üzerinden (172.16.0.1) nasıl aktif edebilirim,yönlendirebilirim.

ben hasta yakınları yada personelin notebook ipad cep telefonları gibi buraya kural uygulamak istiyorum.

bu konuda yardımcı olursanız sevinirim teşekürler

sistemle ilgili anlamadığınız eksik bilgiler olursa  buradan tamamlayabilirim.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sgtr
        last edited by

Selam,

Bu gibi durumda ben olmuş olsaydım pfSense üzerine ya bir ethernet kartı ilave eder ya da mevcut switch üzerindeki vlan aracılıgıyla ikinci bir ethernet tanımlayıp bütün trafiğin pfSense üzerinden geçmesini sağlardım. Sonuç itibariyle üzerinden geçmeyen bir trafiğin denetimini yapman zor. Bana kalırsa en sağlıklısı ethernet kartı takıp ap leri bu ethernet üzerinden nete çıkarmak.

Sevgilerle,
        SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• M
          MC_MaCESte
          last edited by

öncelikle SGTR' ın dediğini yapman daha mantıklı bir çözüm olacaktır ancak elinde bulunan cisco l2 switch i kullanarakta yapman mümkündür,

switch teki ap lerin bağlı olduğu portu bir vlan x olarak ayır, sonrasında diğer bir portunu vtp olarak tanımla ve tanımladığın trunk portu pfsense in wan bacağına bağla, pfsense içinde aynı taglı vlan oluştur, bu şekilde ap lerin isteklerini pfsense içinden geçirmiş olacaksın ve bu vlana ap ler için istediğin kuralı oluştur, anlatım biraz karışık oldu ama yapılması mümkündür, anlamadığın kısımlarda yardımcı olmaya çalışırım

Aslında burada switch te ve pfsense de oluşturduğun her vlan birer farklı interface gibi davranacaktır.

• N
            nmnoztrk
            last edited by

network yapını sağlıklı istiyorsan müşteriler ve personeli ayırman bence  mantıklı.

Cisco siwtch üzerinde farklı vlanlar yaratarak yapabilirsin. Hatta modemi bridge modda kullanarak port açma işlemlerini pfsense üzerinden yaparak ilerideki  karışıklığı önyebilirsin.
            MC_MaCESte üstadın anlattığı yöntem  mantıklı. cisco switchi programlayabiliyorsan ,pfsense makinaya kart eklemeden yapabilirsin.

Kolay gelsin.

PFsenseTR facebook sayfası https://www.facebook.com/PfsenseTr
            PFsenseTR facebook Grubu. https://www.facebook.com/groups/357767757608050

• E
              eXcitinG
              last edited by

şöyle birşey olabilir mi peki pfsense ye 3 adet ethernet kartı taksak.

2 grubumuz olsa 1. grubu radius server captive portal üzerinden çıkarsak.
              2. grubu ise captive portal bi yere ugraşmadan direk olarak internete çıkış yaptırsak bu şekilde yine hız sınırlaması vb kontrolleri yaptıra bilirmiyiz ?

• tuzsuzdeliT
                tuzsuzdeli
                last edited by

@eXcitinG:

şöyle birşey olabilir mi peki pfsense ye 3 adet ethernet kartı taksak.

2 grubumuz olsa 1. grubu radius server captive portal üzerinden çıkarsak.
                2. grubu ise captive portal bi yere ugraşmadan direk olarak internete çıkış yaptırsak bu şekilde yine hız sınırlaması vb kontrolleri yaptıra bilirmiyiz ?

olur

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• E
                  eXcitinG
                  last edited by

@SGTR:

Selam,

Bu gibi durumda ben olmuş olsaydım pfSense üzerine ya bir ethernet kartı ilave eder ya da mevcut switch üzerindeki vlan aracılıgıyla ikinci bir ethernet tanımlayıp bütün trafiğin pfSense üzerinden geçmesini sağlardım. Sonuç itibariyle üzerinden geçmeyen bir trafiğin denetimini yapman zor. Bana kalırsa en sağlıklısı ethernet kartı takıp ap leri bu ethernet üzerinden nete çıkarmak.

Sevgilerle,
                  SGTR

nasıl yapılacağını acaba resimli anlatma imkanınız var mı acaba.
                  benim pfsense makinasında 3 adet eth kart var yanlız 2 sini kullanıyorum diğeri pasif durumda.

wan ve lan olan 2 eth kartından pfsende radius üzerinden çalışıyor.

diğer kart ise captive portal olmadan trafik shapping üzerinden hız sınırlaması yaparak internete çıkmalarını istiyorum.

wan ip : 192.168.0.1
                  lan ip : 10.0.1.1

• S
                    sifuayhan
                    last edited by

Sevgili arkadaşım, diğer bir ethernet kartı takarak gruplama yapmana gerek yok.
                    captive portalını aktif duruma getir, hel kullanıcıya kullanıcı adı ve şifresi ver.
                    Ayrıcalık istediğin personele gerekli ayrıcalıkla hesabı ayarla,
                    daha sonra şifre girmeden hesabını açmak istediğin personelin mac adresini
                    FreeRADIUS: MACs kısmında sabitle,
                    artık mac adresi olmayan bilgisayarlara oturan kullanıcılar şifrelerini girecek,
                    mac adresi sabitlediğin kullanıcıların da şifresi olduğu halde şifre girmeden giriş yapacak.
                    böylece hız sınırları da aktif olmuş olacaktır.

• First post
                      Last post
                    Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.