Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Trafik Limitlerken Squid ve Diğer Trafikleri Ayrıştırmak

Turkish
    3
    5
    2.1k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      geniusphp
      last edited by

Merhaba

Konu başlığını biraz mantıksız olmuş olabilir. Forumdaki konular sayesinde trafik limitleme,  squid  gibi kurulumları yaptım ve sorunsuz çalışıyor. Aşağıda belirtiğim olaya ise rahat 1 aydır uğaşıyorum farklı kurallar farklı denemeler yaptım ama başaramadım. Böyle bir şey olur mu ?  Yoksa boşuna mı  çabalıyorum bilmiyorum ?

pfsensede 8 mbit hızımız var ve 20 kullnıcımız var.sadece squid kurulu proxy amaçlı ve limitleme yapıyoruz.

ip bazlı limitlememiz var  kullancılar  1 mbit üzeri trafik çekemiyorlar. Bu durum çok güzel çalışıyor.  Kullanıcılar bu sayede gereksiz trafik oluşturamıyorlar.

Ancak yapmak istediğim şu bu limitlemeye rağmen  kullanıcılar proxyden trafik çekerlerken  limitlemeye takılmasınlar. Yani proxyden  maximum hızda veri çekebilsinler.

Bu tarz bir uygulama yapan veya deneyen oldu mu acaba ?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • D
        DCFroMLiFe
        last edited by

ben yanılıyorum sanıyodum demek sizde de aynı olay oluyor. limitlemedeyken cacheden bir dosya çekilmeye başlandığında önce 10000 kb değerlerine uçuyor sonra geri 2mbit sınırına iniyordu. çözüm banada gerekiyor bu durumda :D

• tuzsuzdeliT
          tuzsuzdeli
          last edited by

upload ve download limiter ekranlarınızın görüntülerini post eder misiniz ?

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• G
            geniusphp
            last edited by

değerlerimi post ettim.  bu şekilde normal internet trafiğinde hiç bir sorun yok  personeller belirlediğim upload ve download değerini hiç bir şekilde aşamıyor.  ama bu tarz bir tanımlamada squid üzerinden çekilen verilerde bu hızdan yukarı çıkamıyorlar. farklı kurallar denedim ancak  bu seferde normal limitleme devre dışı kalmakta.

1.jpg
            1.jpg_thumb
            2.jpg
            2.jpg_thumb

• D
              DCFroMLiFe
              last edited by

benim kurulumumda görüntüdekiyle aynıdır.

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.