Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Multiwan bir tane hattım offline görünüyor

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    6 Posts 5 Posters 2.7k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      aydd222
      last edited by

arkadaşlar bir tanesini offline görüyor neden? offline görüyor yada graberin data falan bişeyler yazooıyor bir kere aktif ettim  ama offline geçti tekrar bir ayar mı kaçırıyorum gözden ? iki modeminde dhcp leri açık farklı ip gruplarında

192.168.1.1
      192.168.2.1

de ama ikisini aynı anda aktif edemedim bir türlü yardımcı olurmusunuz
      WAN bacaklarında dhcp açık yaptım modemden ip alması için biri alıyor diğeri almıyor
      Birini PPOE olarak şifre girmemmi gerekiyo?

BİRDE birşey download ettim hız çok yavaş geliyor neden ? pfsensenin default ayarlarında  hız ayarı düşük mü ? hız ayarını ayarlama yeri varmı yardımcı olun lütfen?

1.JPG
      1.JPG_thumb
      gateway.JPG
      gateway.JPG_thumb
      ![dhcp server.JPG](/public/imported_attachments/1/dhcp server.JPG)
      ![dhcp server.JPG_thumb](/public/imported_attachments/1/dhcp server.JPG_thumb)
      ![firewall rules.JPG](/public/imported_attachments/1/firewall rules.JPG)
      ![firewall rules.JPG_thumb](/public/imported_attachments/1/firewall rules.JPG_thumb)
      gatewayy.JPG
      gatewayy.JPG_thumb
      wan.JPG
      wan.JPG_thumb

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        tcjackal
        last edited by

merhaba,
        öncelikle wan interface ip alamıyor ekran görüntülerinde.
        bu interface'e bakan kabloyu herhangi bir pc-ntb üzerine takarak, ip alıp/almadığını kontrol ediniz.
        eğer ip alabiliyorsa diğer host'larınız, wan interface'e bakan ethernet kart sorunlu olabilir. değiştirerek test edebilirsiniz.

Pfsense default kurulum sürecinde herhangi bir bant genişliği kısıtlaması bulunmamakta.
        genelde sorun donanım tercihlerinden çıkmakta. Kritik uygulamalar kullanan bir kurum yada internet hizmetinin durmaması gereken bir lokasyon için pf konumlandırıyorsanız, özellikle ethernet kartı seçimlerinde, Intel-D-Link-Ati-3Com vb. kalite markaları seçmenizde fayda var.
        keyifli çalışmalar

• S
          sgtr
          last edited by

Selam,

Bir diğer nokta da modeminideki dhcp server servisini disable etmiş ya da yapılandırmamış olabilir misiniz?

Sevgilerle,
          SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• A
            aydd222
            last edited by

iki modemin  DHCP server ı açık olması sorun yaratmaz demekki . ben ikiside açık diye sorun yapar diye düşünmüştüm

download çok yavaş demiştim şimdi şöle bi durum var birtanesi onboard realtek birisi davicom diğeri adını unuttum :)
            WAN olanlar hariçten taktıklarım LAN lan realtek hızlı çıkış verir düşüncesiyle onboard olanı LAN seçtim

öleyse başka ethernet deniyeceğim

Resimde görülenlere göre hata yapmıyorum dimi arkadaşlar . ?

• K
              kankabir
              last edited by

sorunsuz bir  yapı için intelin ürünlerini tercih edebilirsiniz

• M
                MrPerFormance
                last edited by

"davicom" kullanmayınız.

Aşağıdaki ürünü tercih edebilirsiniz.

http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuar%C4%B1/edimax-en-9235tx32-en-9235tx32-101001000-ethernet-karti/productdetails.aspx?I_ID=43770

Not: Sunucunuzda esxi server kullanıyorsanız tavsiye ettiğim bu kart sorunsuz çalışacaktır.

• First post
                  Last post
                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.