Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Vmware Workstation ve Pfsense

Turkish
    3
    5
    3.3k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      StrGt
      last edited by

Merhaba,
      Arkadaşlar Win 2008 Server üzerine Vmware Workstation ile pfsense kurdum ve vmware ethernet ayarlarını http://forum.pfsense.org/index.php/topic,42205.0.html bu adresteki gibi ayarladıgımda sorunsuz bir şekilde internete çıkış yapabiliyorum.

Şimdiki yapı
      Modem ip: 192.168.0.1 ve DHCP açık
      pfsense wan bacagı: 192.168.0.10 ( modem dhcp den alıyor )
      Lan bacagı : 192.168.1.1 ve DHCP acık
      2008 Server Lan bacagı: pfsense dhcp den ip alıyor.
      2008 Server Wan bacagı: modem dhcp den ip alıyor.

Yapılması istenen.
      –-----------------------------------------
      Win 2008 server üzerine Vmware Workstation kurulup pfsense kurulması ( burası standar :) )
      modem dhcp kapatılıp modemi bridge mode almak
      win 2008 wan bacagı ip atayıp ag geciti modem ip yazılması
      win 2008 lan bacagı ip atayıp DHCP server kurulması  ve clientlerin win2008 server üzerinden ip almasını saglamak
      BURAYA KADAR HERSEY NORMAL

–-----------------------------------------
      Geldik 3-4 gündür ugrasıp yapamadıgım yere
      Vmware Workstation da network ayarı nasıl olmalıki
      pfsense lan bacagı 2008 server üzerinden ip almasını ve clientlerin win 2008 dhcp den ip alıp pfsense üzerinden internete cıkarta bilirmiyim ?

Umarım anlaşılmıştır..

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        tcjackal
        last edited by

merhaba,
        anlattıklarınız kadarı ile, pf lan bacağı üzerinden, mevcut ağınıza ip dağıtabilmektesiniz.
        ip dağıtma, yani dhcp server rol'ünü isterseniz, pf üzerinde kapatıp, server üzeden ip dağıtabilirsiniz.
        burada dikkat etmeniz gereken, server dhcp rol'ü üzerinde, scope oluştururken gateway olarak kesinlikle pf lan bacak ipsini girmeniz gerekmekte.
        ek olarak, ortamda AD bulunuyor ise, server birinci dns'i kendisi, ikinci dns'i pc lan ip'si yapabilirsiniz.
        yukarıda bahsettiğim işlemleri yaptıktan sonra, pf dhcp server panelinde, dns bölümüne server ip'sini girmeniz gerekir.
        bu size dns sorgulamalarının server üzerinden yapılmasını sağlar.
        son olarak pf' yi vmware üzerinde çalıştırmak yerine, server üzerinde hyper-v rol'ünü kurarak sisteme dahil etmeyi düşünebilirsiniz.
        Keyifli çalışmalar

• S
          StrGt
          last edited by

@tcjackal:

merhaba,
          anlattıklarınız kadarı ile, pf lan bacağı üzerinden, mevcut ağınıza ip dağıtabilmektesiniz.
          ip dağıtma, yani dhcp server rol'ünü isterseniz, pf üzerinde kapatıp, server üzeden ip dağıtabilirsiniz.
          burada dikkat etmeniz gereken, server dhcp rol'ü üzerinde, scope oluştururken gateway olarak kesinlikle pf lan bacak ipsini girmeniz gerekmekte.
          ek olarak, ortamda AD bulunuyor ise, server birinci dns'i kendisi, ikinci dns'i pc lan ip'si yapabilirsiniz.
          yukarıda bahsettiğim işlemleri yaptıktan sonra, pf dhcp server panelinde, dns bölümüne server ip'sini girmeniz gerekir.
          bu size dns sorgulamalarının server üzerinden yapılmasını sağlar.
          son olarak pf' yi vmware üzerinde çalıştırmak yerine, server üzerinde hyper-v rol'ünü kurarak sisteme dahil etmeyi düşünebilirsiniz.
          Keyifli çalışmalar

bir yerde birşeyleri eksik yapıyorum ama bir türlü bulamadım.. musait zamanda baştan sona bir gözden geçirmem lazım..
          Server 2008 Foundation lisansı oldugu için Hyper-v destegi yok o yüzden vmware ile çözmeye çalışıyorum.

• S
            sgtr
            last edited by

Selam,

Anlattıklarınızdan yola çıkarsak bu gibi durumda ben şu şekilde yapardım;

• Win Server üzerine dhcp kurar ip dağılımını buradan yapardım,
            • Modem i bridge mode değil (özel bir sebebi yoksa) normal mode olarak kullanırdım,
            • Dhcp üzerinde gateway olarak pfSense iç ip adresini tanımlardım, (Win Server açılmadan nasıl workstation açılacak ki win server dhcp den ip alacak)
            • Dhcp server üzerinde DNS sunucu ip adresini Win Server atardım,
            • Win Server üzerinde DNS Forwarder ekleyip dışarıdaki bir dns sunucusu (OpenDns, Google, Telekom, vs) eklerdim.

Sevgilerle,
            SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• S
              StrGt
              last edited by

@SGTR:

Selam,

Anlattıklarınızdan yola çıkarsak bu gibi durumda ben şu şekilde yapardım;

• Win Server üzerine dhcp kurar ip dağılımını buradan yapardım,
              • Modem i bridge mode değil (özel bir sebebi yoksa) normal mode olarak kullanırdım,
              • Dhcp üzerinde gateway olarak pfSense iç ip adresini tanımlardım, (Win Server açılmadan nasıl workstation açılacak ki win server dhcp den ip alacak)
              • Dhcp server üzerinde DNS sunucu ip adresini Win Server atardım,
              • Win Server üzerinde DNS Forwarder ekleyip dışarıdaki bir dns sunucusu (OpenDns, Google, Telekom, vs) eklerdim.

Sevgilerle,
              SGTR

Bilgiler için teşekkürler,
              benim yapmak istedigimde buydu veya buna yakın birseydi. ama ben biraz uzun yoldan anlatmaya calışmışım sizin anlatımınız daha kısa ve net bir şekilde.Şu anda - Win Server üzerinde DNS Forwarder ekleyip dışarıdaki bir dns sunucusu (OpenDns, Google, Telekom, vs) eklerdim. bu haric digerlerini ayarlamış ve çalışır durumda..

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.