Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Captive Portal ve Freeradius2 ile ilgili bir sorun

Turkish
    2
    2
    2.2k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      DeatheR. 0
      last edited by

Merhaba;

Sitede bulunan Captive Portal ve Freeradius paketinin kurulum ve ayar videosunu defalarca izledim ve aynısını uyguladım.Yanlız kullanıcılar Captive Portal sayfasında kullanıcı adı ve şifrelerini yazdıklarında,web sitesinin açılması yaklasık 10-15 saniye bazen 30-40 saniye kadar sürüyor.Bütün kullanıcıları internetten çıkararak denedim sonuç yine aynı.Bu yavaşlık neden kaynaklanıyor.Forumu araştırdım ancak çözüm bulamadım.Captive Portal'ı Local User Manager yaptığımda herhangi bir yavaşlama söz konusu değil,tıkır tıkır giriyor.Ancak Freeradius2 paketini devreye alınca yavaşlıyor.

Benim bilgisayar,

1 Adet WAN  - 192.168.1.100
      1 Adet LAN   - 192.168.2.1
      1 Adet OPT1 - 192.168.3.1

LAN ve OPT1 aktif ve internete çıkılıyor.Benim bilgisayarda 2 LAN olduğu için biraz durum karışık.Video'da ip adresinizi yazınız diyor ama bende 2 tane LAN mevcut hangisini yazacağım bilmiyorum.LAN interfacenin İP'sini yazıyorum geçiyorum.LAN ip adresini yazmama rağmen OPT1'de de Captive Portal çalışıyor.Ayarlarda bir sıkıntı var diye tahmin ediyorum.2 LAN'a ne gerek var diyebilirsiniz.Ama şöyle bir durum var.Evin çatısında wireless antenler var,çatıya LAN'dan 1 adet kablo gidiyor ve yukarda switch ile çoğaltılıp antenlere dağılıyor.Evin içerisinde bilgisayarın yanında'da 1 adet switch var,buda bina'da oturanlara kablolu olarak dağılıyor.Şimdi ben tek LAN interface kullansam 2 Switch'den geçip çatıdaki wireless antenlere gitmesi gerekiyor.Buda performans kaybı oluşturur diye böyle bir yol tercih ettim.Captive Portal ve Freeradius sayfalarını ekliyorum.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        MrPerFormance
        last edited by

Öncelikle captive portal anasayfasından "Enable per user bandwitch restriction" seçeneğini işaretleyin ve oraya 1024 down ve 256 up yazın. Nasıl olsa kullanıcılar bu derğere bağlı kalmayacaklar. Daha sonra free radius üzerinden oluşturmuş olduğunuz kullanıcılara da belirli bir bant genişliği atayın. Sonra tekrar deneyin.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • First post
          Last post
        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.