Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

5651 kanun (TIB) Pf Sense RC2.0.1 log ayar sayfası (yeni dizayn)

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    108 Posts 34 Posters 84.2k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      magmaHSS
      last edited by

@nahid:

Arkadaslar

Static IP ler icin bir cozum yok mu yaw? Zaten en gerekli sey da budur.

var
      içinde static ip ve MAC adreslerinin bulunduğu bir text  dosya oluşturup onu imzalattırmak.

Saygılar,

Beyin Bedava!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • D
        DJM
        last edited by

ARKADAŞLAR ELİNDE OLAN BİR ARKADAŞ ŞU YENİ DİZAYN AYARLARINI PAYLAŞSIN ÇOK ACİL LAZIM….

• T
          tarslan
          last edited by

Arkadaşlar Pfsense 2.0 üzerinde log tutacağım ama log ayar dosyalarını nette bulamıyorum yada kırık linkler den indiremiyorum.
          Lütfen yardımcı olursanız sevinirim..

• U
            ucantekme
            last edited by

Merak ettiğim bir şey var 5651 sayılı yasa sadece DHCP sunucusunun loglarının tutulmasından bahsediyor. Ayrıca client makinalarda zorla dhcp kullancaksınız da demiyor.
            Bilgisayardan birinin ip adresini elimizle yazarsak DHCP Sunucusundan ip almaya çalışmaz. DHCP loglarındanda gözükmez. Bu durum hakkında her hangi bir şey okumuş olan var mı yasanın kenarında köşesinde ya da yenilenmiş bir halinde falan?
            Firewall loglarınıda saklamak lazım Ip adresini eliyle vermiş birinin ne zaman nereye girdiğinin kaydını tutmak için.

Bir sorun çıktığında DHCP yi tuttunuz da, Firewall logunu niye tutmadınız diye problem çıkartmazlar umarım Devlet Amcalar.

Benim asıl istediğim PfSense'in kendi tuttuğu logların süresini uzatmak. Ne kadar süreyle saklıyor bütün logları, her hangi bi rotasyon yapıyoru mu bilen var mı?
            filter.log 512kb olduktan sonra daha fazla büyümüyor gibime geldi.

Böyle bir meziyeti yoksa Remote Syslog Server ı kullanıp sistemdeki bir linux makinaya yönlendireceğim logları. Linuxun log rotasyon ayarını yapmak kolay bir şey zira.

• S
              susamlicubuk
              last edited by

tib ayar sayfasını dosya upload sitelerine gönderebilir misiniz?
              linuxprogramlama.com üyelik bir türlü aktifleşmedi.

• S
                susamlicubuk
                last edited by

source line number 1 source file /sbin/dhcptibduzenle.sh
                context is
                        >>>  <<<
                Failed to load upcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rules
                Failed to load lowcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rules
                Domain=[XP] OS=[Windows 5.1] Server=[Windows 2000 LAN Manager]
                putting file dhcplog-20120811-031725.txt as \dhcplog-20120811-031725.txt (0.0 kb/s) (average 0.0 kb/s)

bu hatayı verip  loğlar boş gelmekte
                çözümü varmı?

• K
                  Kale17
                  last edited by

Merhaba arkadaşlar vmware ye kurulum yaptım pfsense ve windows7 olarak fakat vwmare deki windows 7 yi bir türlü internete çıkartamadım çıkartamadğım içinde log atamıyor yardımcı olurmusnuz ?

İnternet sorunu çözüldü teşekkürler şimdi kuruluma geçiyorum inş olur.

• K
                    Kale17
                    last edited by

Arkadaşlar merhabalar log alıyorum hatayıda şu yüzden almışım log alacağım makinaya kullanıcı şifresi koymamıştım bu yüzden log atmıyormuş bilginize..

Ayrıca birşey sormak istiyorum, girilen site isimleri çıkmıyormu bu log dosyasında ?

• S
                      shroud
                      last edited by

Dosyalara ulaşmakta zorlanan arkadaşlar buradan ulaşabilirsiniz hazırlayan arkadaşa tekrar teşekkürler.
                      https://www.box.com/s/9a84k9ryf2k706fny3fs

• H
                        hoscakal
                        last edited by

mkdir: /var/mountsamba: File exists
                        /libexec/ld-elf.so.1: Shared object "libz.so.6" not found, required by "smbclient"

bu hatanın sebebi nedir arkadaşlar ?
                        benden başka yazanıda görmedim bunu nettede araştırdım ama bulamadım bununla ilgili bişi yardımcı olursanız sevinirim

• H
                          hoscakal
                          last edited by

sambanın son sürümünü kurarken verdiği hata…

pkg_add -r ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-7-stable/All/samba36-smbclient-3.6.7.tbz
                          Fetching ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-7-stable/All/samba36-smbclient-3.6.7.tbz... Done.
                          pkg_add: warning: package 'samba36-smbclient-3.6.7' requires 'pkgconf-0.8.7_2', but 'pkgconf-0.8.8' is installed
                          pkg_add: warning: package 'samba36-smbclient-3.6.7' requires 'libiconv-1.14', but 'libiconv-1.13.1_1' is installed

bu da bendeki kurulu olan package'ler

bsdinstaller-2.0.2011.1212 BSD Installer mega-package
                          gettext-0.18.1.1    GNU gettext package
                          grub-0.97_4         GRand Unified Bootloader
                          libexecinfo-1.1_3   A library for inspecting program's backtrace
                          libiconv-1.13.1_1   A character set conversion library
                          pkgconf-0.8.8       pkg-config compatible utility which does not depend on glib
                          python27-2.7.3_3    An interpreted object-oriented programming language
                          talloc-2.0.7        Hierarchical pool based memory allocator
                          tdb-1.2.9,1         Trivial Database

bu da pfsense sürümüm

2.0.1-RELEASE (i386)
                          FreeBSD 8.1-RELEASE-p6

konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin herkese forumda çok araştırdım ama bişi bulamadım :(

• L
                            lkandemir
                            last edited by

/sbin/dhcplistcronsmb.sh yazınca
                            Command not found. hatası veriyor. ve logları atmıyor. sebebi nedir. işlem basamaklarını birebir yaptım. video anlatımından da yaptım. ama aynı hatayı vermeye devam ediyor. usb diske kayıt edermi diye web arayüzden kayıt yeri olarak usbyi seçtim ama nafile. USB ye kayıt yapsa benim için saha iyi olur aslında. bunu nasıl yapacağımı da bilmedim. yardımlarınıza ihtiyacım var.

• M
                              mehmet_sertbas
                              last edited by

pfsense 2.0 ve 2.0.1 kullanıyorsan freeBSD 8 kullanıyorsun

kurduğun sambayı kaldır,

#pkg_add –r ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/samba36-smbclient-3.6.7.tbz

bu komutu ver.

kurulum bittikten sonra

#exit

tekrar 8 ile shell gir

#sh /sbin/dhcplistcronsmb.sh çalıştır. hala hata alıyorsan vidodaki birşeyi eksik yapıyorsun.

• M
                                mehmet_sertbas
                                last edited by

@lkandemir:

/sbin/dhcplistcronsmb.sh yazınca
                                Command not found. hatası veriyor. ve logları atmıyor. sebebi nedir. işlem basamaklarını birebir yaptım. video anlatımından da yaptım. ama aynı hatayı vermeye devam ediyor. usb diske kayıt edermi diye web arayüzden kayıt yeri olarak usbyi seçtim ama nafile. USB ye kayıt yapsa benim için saha iyi olur aslında. bunu nasıl yapacağımı da bilmedim. yardımlarınıza ihtiyacım var.

#sh /sbin/dhcplistcronsmb.sh bunu dene ve smbclient kurulduğuna dikkat et.

• L
                                  lkandemir
                                  last edited by

#sh /sbin/dhcplistcronsmb.sh
                                  komutunu çalıştırdı ama şöyle bir hata verdi. komple çıkan yazıyı aktarıyorum
                                  creating lame upcase table
                                  creating lame lowcase table
                                  domain=[OGRETMEN-PC] OS=[Windows Vista (TM) Business 6002 Service PAck2] Server=[Windows Vista (TM) Business 6,0]
                                  dhcplog-20121114-202240 doen not exist
                                  cd:can't cd to..

şeklinde bir mesaj verdi ve loglar windows olan klasörüme düşmedi.

• M
                                    mehmet_sertbas
                                    last edited by

@lkandemir:

#sh /sbin/dhcplistcronsmb.sh
                                    komutunu çalıştırdı ama şöyle bir hata verdi. komple çıkan yazıyı aktarıyorum
                                    creating lame upcase table
                                    creating lame lowcase table
                                    domain=[OGRETMEN-PC] OS=[Windows Vista (TM) Business 6002 Service PAck2] Server=[Windows Vista (TM) Business 6,0]
                                    dhcplog-20121114-202240 doen not exist
                                    cd:can't cd to..

şeklinde bir mesaj verdi ve loglar windows olan klasörüme düşmedi.

smbclient kurulumu yaparken verdiğin komutu ve pfsense sürümünü yazarsan oralara bir bakalım.

winscp 0755 olayına dikkat edersen sorun burada da olabilir.

• L
                                      lkandemir
                                      last edited by

komple sistemi formatladım tekrar pfsense 2.0.1 kurdum.
                                      işlem basamaklarını bir bir yaptım.
                                      sadece samba kurulumda sizin en son yazdığınız linkten yaptım
                                      şu komutu yazdım onun için
                                      #pkg_add -r http://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/samba36-smbclient-3.6.6.tbz
                                      yazdım.
                                      paketten kurulanlar şu şekilde;
                                      samba36-smbclient-3.6.7.tbz….done
                                      pkgconf-0.8.8.tbz....done
                                      libexecinfo-1.1_3.tbz.....done
                                      python27-2.7.3_3.tbz....done
                                      pkg_add: warning: packages 'phthon27-2.7.3_3' requires 'libiconv-1.14' but 'libiconv-1.13.1_1' is installed

extra dependencies:
                                      bsddb
                                      gdbm
                                      sqlite3
                                      tkinter
                                      install them as needed.
                                      tdb-1.29,1.tbz....done
                                      warning pakage tdb-1.2.9,1 requires libconv-1.12 but libconv-1.13.1_1 is installed
                                      talloc-2.0.7.tbz.... done
                                      warning package talloc-2.0.7 require libconv-1.14 but libconv-13.1_1 is insatlled
                                      pkg_add: warning package samba36-smbclient-3.6.7 requres libconv-1.14 but libconv-13.1_1 is installed

bu libconv-1.14 yüklemem lazım galiba önce. ben ayrı bir makinede kuruduğum için komple yazan mesajı buraya aktardım.
                                      yardımlarınız için teşekkür ederim

pkg_info yapıp yüklü olan paketler listesinde yazanlar ise şunlar;
                                      gettext-0.18.1.1
                                      grub-0.97_4
                                      libexecinfo-1.1_3
                                      libconv-1.13.1_1
                                      pkgconf-0.8.8
                                      python27-2.7.3_3
                                      samba36-smbclient-3.6.7
                                      talloc-2.0.7
                                      tdb-1.2.9,1

• M
                                        mehmet_sertbas
                                        last edited by

bu şekilde kurulduktan sonra #sh /sbin/dhcplistcronsmb.sh konutunu verdinizmi?, hata ne veriyor şuanda.

smbclient çalışıyormu diye bi test edelim.

#cd /sbin/

#smbclient \\windows paylaşım IP\log -U kullanıcı adı%"şifre" -W  -N -c "prompt; put dhcplistcronsmb.sh"

windows paylaşım IP, paylaşıma açtığın pc nin IP adresi
                                        kullanıcı adı, paylaşıma açtığın pc nin kullanıcı adı
                                        şifre, paylaşıma açtığın pc nin şifresi

komuttan sonra paylaşıma açtığın bilgisayarda, paylaştırılmış log klasöründe dhcplistcronsmb.sh olması gerek, varsa smbclient kurulmuş demektir.

• L
                                          lkandemir
                                          last edited by

çok mesai harcadım olmuyor. sebebini de anlayamadım.

• X
                                            XeeRooN
                                            last edited by

kg_add -r ftp://ftp.freebsd.com/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/samba36-smbclient-3.6.7.tbz
                                            Fetching ftp://ftp.freebsd.com/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/samba36-smbclient-3.6.7.tbz… Done.
                                            Fetching ftp://ftp.freebsd.com/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/pkgconf-0.8.8.tbz... Done.
                                            pkg_add: package 'pkgconf-0.8.8' conflicts with pkg-config-0.25_1
                                            pkg_add: please use pkg_delete first to remove conflicting package(s) or -f to force installation
                                            pkg_add: pkg_add of dependency 'pkgconf-0.8.8' failed!
                                            Fetching ftp://ftp.freebsd.com/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/tdb-1.2.9,1.tbz... Done.
                                            pkg_add: could not find package pkgconf-0.8.8 !
                                            pkg_add: pkg_add of dependency 'tdb-1.2.9,1' failed!
                                            Fetching ftp://ftp.freebsd.com/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/talloc-2.0.7.tbz... Done.
                                            pkg_add: could not find package pkgconf-0.8.8 !
                                            pkg_add: pkg_add of dependency 'talloc-2.0.7' failed!

Merhaba Arkadaşlar;

yukarıdaki hatayı alıyorum samba yüklerken, server 'a ilk yükleyişim ama bu hatayı alıyorum.. Araştırdım ama bulamadım.. Bu sorunu yaşayan yada çözen varsa yardımcı olmasını rica ediyorum..

• First post
                                              Last post
                                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.