Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Captive portal'da kalan süre ya da kotayı görmek

Turkish
    7
    21
    8.8k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • tuzsuzdeliT
      tuzsuzdeli
      last edited by

@seker:

Selamlar,

@tuzsuzdeli:

Kullanıcılara verdiğimi bir voucher veya kullanıcı adı ile, kullanıcının kalan kota ya da süresini bir şekilde görmesi mümkün müdür ?

Teorik olarak mümkün. Ancak kullanıcının "aktif kullanım süresini" nasıl ölçeceğiz?

Saygılarımla…

Freeradius-captive portal ikilisi ile, kullanıcıya süre veya kota sınırı koyabildiğimize göre, "aktif kullanım süresi" bir yerde tutuluyor olmalı (muhtemelen freeradius tutuyor)

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • B
        blasterreal
        last edited by

This is not a problem of FreeRADIUS. It is a problem of the NAS (CaptivePortal).
        In general it is no problem to send back an Item/value to the NAS (reply-item) but the NAS must be able to display or interpret.

So for example if the timelimit of a user is reached then the CP displays "Your maximum daily usage time is reached". Thats the "Reply-Message" attribute the counter module sends back to the NAS. So probably it would be possibly to implement this field in the logout popup window of CP and then it would probably be possible to display remaining time or something like that.

But I do not understand the code of CP and so I cannot definitly say if it will work.

@Nachtfalke konuya yukarıdaki ceabı vermiş kısaca; Bunu freeRadius ile degil CaptivePortal ile alakalı bir durum olugunu belirtmiş daha sonrasındada freeRadiustan dönen bilgilerin logout ekranına yazılabilecegini tahmin ediyormuş ancak Captive portal codlarından anlamadığını ve tam olarak nasıl olacağını bilmediğini belirtmiş.

• yakarY
          yakar
          last edited by

Merhaba, konuyu sanırım hortlatmak gibi olacak ama ben Radius testlerine henüz yeni başladım, eğer süre, kota gibi işlevlerde stabilite problemi olmazsa CP'nin logout ekranına ilgili mesajın gelmedi için çalışma yapabilirim.

Bilgi paylaştıkça artar!
          5651 sayılı kanun (güncel)
          pfSense alt yapısı üzerine kurulu iSafe ile işletmelere özel çözümler.

• yakarY
            yakar
            last edited by

Tekrar merhaba,

Kullanıcı için "Amount of Time" verdiğim halde kullanıcı online olmaya devam ediyor, loglarda ise

radiusd[60989]: Login OK: [internet/free] (from client captiveportal port 16 cli 11-1c-29-53-8a-a8) Host IP-Address: 192.168.1.2 accepted using Auth-Type: PAP Remaining volume down/up: / Remaining online-time: 1200 Maximum simultaneous connections: Bandwidth down/up: /

şeklinde görünüyor. 1200 sanırım dakika? Fakat tüm ayar dosyalarını incelediğim halde bunu bulamadım?

Bilgi paylaştıkça artar!

• yakarY
              yakar
              last edited by

Captive portal'da birkaç düzenleme ile Süre verilmesi işlemi sorunsuz çalışmaktadır.. Ayarları http://doc.pfsense.org/index.php/FreeRADIUS_2.x_package#Amount_of_Time adresinde detaylı bir şekilde açıklamışlar.. Gelelim logout penceresinde bu sürenin gösterilmesine..

Bunun için şöyle bir yöntem izlenmesi gerekiyor:
              1- freeRadius2 > Settings > LOGGING CONFIGURATION > Logging Destination of RADIUS > /var/log/radius.log olarak seçilmelidir.
              2- /etc/inc/captiveportal.inc dosyasının 303. satırına 1. maddedeki log dosyasını okuyan ve MAC adresi ile eşleşen son satırı ekrana yazdıran birkaç kod yazılmalıdır.
              3- Yine 2. maddede belirtilen ve logout için açılan pencere de geriye doğru sayacak bir JavaScript kodu ile 2. maddede alınan süre saniye olarak bu koda girilmeli ve açık olan pencerede geriye doğru saydırılmalıdır.

Ben birkaç deneme yapıp sonucu yine burada paylaşacağım..

Bilgi paylaştıkça artar!

• tuzsuzdeliT
                tuzsuzdeli
                last edited by

Aydin Bey
                Umarım çalışmanızın sonucu müspet olur.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• B
                  BetrayeR
                  last edited by

Sistem:
                  Captiveportal
                  FreeRadius ( mysql Destekli )

Günlük Zamanlama için;
                  1- session id  ile gün içerisinde girdiği
                  2- Kullanıcı veya genel kullanım sürelerin belirtilmesi.
                  3- toplam süreden düşülmesi.

işlemleri için %75 bitti.

Kota işlemi içinse session için download / upload değerleri db de var. onu inceliyorum. oda sonuçlanırsa olay 10 numara olup paylaşacağım.

Alternatif fikri olan varsa öneri alabilirim.

iyi çalışmalar.

• S
                    StrGt
                    last edited by

@BetrayeR:

Sistem:
                    Captiveportal

Günlük Zamanlama için;

Kota işlemi içinse session için download / upload değerleri db de var. onu inceliyorum. oda sonuçlanırsa olay 10 numara olup paylaşacağım.

iyi çalışmalar.

valla eline saglık güzel bir çalışma.

• yakarY
                      yakar
                      last edited by

@BetrayeR:

Sistem:
                      Captiveportal

Günlük Zamanlama için;

iyi çalışmalar.

Merhaba, şuanda bende mysql tarafına yönelmiş durumdayım çünkü loglardan okumak özellikle kullanıcı sayısının arttığı durumlar da gerçekten çok zahmetli.. MySQL kurulumunu ve kullanımını başardım fakat kullanıcı oturum açma ve session mantığının nasıl işlediğini çözemedim, aynı kullanıcı adına birden fazla sessionid veriyor süresi bitmediği halde.. Ve sanırım süre limitlemesi kullanılmak isteniyorsa aynı kullanıcı adını sadece 1 kere tanımlamak gerekiyor.. Aksi halde kullanıcıların süreleri birbirine karışabilir..

Bilgi paylaştıkça artar!

• B
                        BetrayeR
                        last edited by

@Aydin:

@BetrayeR:

Sistem:
                        Captiveportal

Günlük Zamanlama için;

iyi çalışmalar.

Merhaba, şuanda bende mysql tarafına yönelmiş durumdayım çünkü loglardan okumak özellikle kullanıcı sayısının arttığı durumlar da gerçekten çok zahmetli.. MySQL kurulumunu ve kullanımını başardım fakat kullanıcı oturum açma ve session mantığının nasıl işlediğini çözemedim, aynı kullanıcı adına birden fazla sessionid veriyor süresi bitmediği halde.. Ve sanırım süre limitlemesi kullanılmak isteniyorsa aynı kullanıcı adını sadece 1 kere tanımlamak gerekiyor.. Aksi halde kullanıcıların süreleri birbirine karışabilir..

ORadaki mantığı netleştirmiş gibiyim. 3-4 gundur bakamıyorum projeye. hedefimde onumuzdeki haftaya netleştirme. konu hakkında bilgi paslaşması yapmak isterim.

iyi çalışmalar.

• yakarY
                          yakar
                          last edited by

Bana ulaşırsanız geliştirmeleri beraber de yapabiliriz..

Bilgi paylaştıkça artar!

• yakarY
                            yakar
                            last edited by

Var mı bir gelişme? Ben özellikle kullanıcı yönetiminin radius ile mysql üzerinde yapılması konusuna çalışıyorum, kısmen başardım fakat kullanıcı hız limitleme konularında sanırım yaptığım bir hata var. Eğer kullanıcıyı mysql üzerinden limitleyerek çekebilirsek logout penceresinde de gösterimini yaptırmamız daha kolay olacaktır..

Profilinizdeki gmail adresinizi gtalk'ta ekledim, gtalk üzerinden daha hızlı yardımlaşabiliriz..

Bilgi paylaştıkça artar!

• First post
                              Last post
                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.