Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Wifi Hotspot yada Ad Hoc

Turkish
    5
    9
    4.1k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • O
      oguz6578
      last edited by

Merhaba arkadaşlar pfsense ile daha yeni tanıştım ve forumda daha önceleride araştırmalarda bulundum… Şuan şirkette kullandığımız 2 hat var biri ttnet illeti biride kablonet illeti....

Benim yapmak istediğim ise MultiWan kullanmak bu 2 ağı ve Çıkış olarakta wireless kullanmak bunu nasıl başarabilirim...
      ebaydan  Atheros AR5416-AR5BDT92-PCI-e-Wireles bu kartı sipariş verdim ve geldi... Ayarlarını yapmaya çalışırkende  interfaces>wireless> add deyip ekliyorum ama ad-hoc olarak ekliyorum... daha sonra interfaces> add deyip wifi diye eklediğim wireless kartı ekliyorum ve enabled ediyorum...

Ayarlarını yapıyorum SSID fln veriyorum şifresini fln ama sistem bi restart atıyo ondan sonra da bidaha açılmıyor devamlı restart yiyor makine bende sorunu çözemediğimden sistemi tekrar kuruyorum anladımki bişeyleri yanlış yapıyorum... :(((

Ve ayrıyettem Domain Controller mevcut onun birlikte nasıl ayarlar yapmam gerekiyor anlıyamıyorum yardım ederseniz sevinirim bu konuda forumuda araştırdım baya bi ama bi configurasyon yapabilmiş değilim :(

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • O
        oguz6578
        last edited by

textdump.tar.0  verdiği hata raporu burda….

textdump.txt

• M
          micromedia
          last edited by

Wireless Kart yerine Bir ethenet kartı kullanın. Peşine bir access point bağlayarak interneti kablosuz dağıtın. Sizin yaptığınız yöntem ile antenleri uzak mesafelere konumlandıramazsınız. Kablo ile bağlayacağınız bir access point istenilen yere konulabilir. Ve bu tarz problemler ile karşılaşmazsınız.

• O
            oguz6578
            last edited by

cevapladığınız için teşekkürler ama ben wifi kart üzerinden yapmak istiyorum bu işi bir ayrı cihaz koymadan hepsi bir olacak işte…

Anlatabilmişimdir umarım....

• tuzsuzdeliT
              tuzsuzdeli
              last edited by

adhoc değil de access point olarak ayarlamanız gerekmez mi ?
              neden adhoc ?

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• O
                oguz6578
                last edited by

arkadaşlar cvplarınız için teşekkürler….

Sorunu çözdüm anlatayım adım adım kaynak olsun diğer arkadaşlara...

İlk once Interface>wireless>add

1.wifi kartımız
                2.Access Point
                3.adı ben WiFi yaptım

Sonra

interface>add yapıp kartımızı seçiyoruz eklemiş olduğumuzu yani WiFi adında olanı....

Sonra

interface>OPT1 tıklayıp

Enabled edip ayarlarımızı yapıyoruz...

Daha Sonra otomatik IP alması için Services>DHCP Server> Ayarlarımızı Yapıyoruz

Son Olarak İnternete Giremeyeceksiniz bunun içinde Firewall>Rules>wireless>add yapıp ayarlarımızı yapıyoruz

Eğerki benle yanı sorunu yaşarsanız bir atheros wifi kartınız varsa

ath0: stuck beacon; resetting (bmiss count4)

Devamlı yukardaki kodu verirse  wifi kartın ayarlarındaki Channel  1-6 arasında olması lazım o yüzden o hatayı veriyor…
                http://doc.pfsense.org/index.php/Soekris_6501_USB_Flash_installation
                Kaynak üstteki adrestir hata mesajını buradan çözdüm çat pat ingilizcemle :)

Herkese Başarılar üşenmeyip mesaj yazan arkadaşlarada teşekkür ediyorum....

• O
                  oguz6578
                  last edited by

sn.tuzsuzdeli deneye deneye çözdüm… :)) ama genede çok saol ben çözdükten sonra okudum mesajını

Şuan kullanıyorum herhangi bir sorun yok

Herkese Kolay Gelsin....

• O
                    oguzsaydan
                    last edited by

Merhaba pfsense konusunda yeniyim
                    şu anda modemden(modem dhpc açık) kabloyla direk olarak Tl-wa5210g(dhpc kapalı) olarak 5 kişi interneti paylaşıyoruz ancak bant genişliği konusunda  sıkıntılar yaşamaktayım bu konuda  yardımcı olurmusun ayarları nasıl yapmam gerekiyor.
                    Öncelikli Amaç
                    Bant genişliği ayarlama, Kullanıcı oluşturma ,zaman sınırı koyma,5651 log tutma

wifib.png
                    wifib.png_thumb

• T
                      tcjackal
                      last edited by

merhaba,
                      istediğiniz çözümler portal üzerinde farklı post'larda sürekli tartışılıyor.
                      sizden ricam, portal içerisinde arama yapmanız.
                      en geniş arşivlerden biri sık sorulan sorular bölümü. güzel bir arşiv.
                      link
                      http://forum.pfsense.org/index.php/topic,43196.0.html
                      keyifli çalışmalar

• First post
                        Last post
                      Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.