Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Multiwan ip gruplarına istediğim wandan çıkış hakkında…

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    9 Posts 4 Posters 3.4k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      selcukcaliskan
      last edited by

forumdaki bütün konulara baktım sayılır ama hepsinde ya failover yada Load Balancing hakkında yazılar var ben bunları yapabiliyorum ama benim istediğim bunlar değil ben wan1 ve wan2 diyeyim bunları istediğim gibi kullanmak istiyorum örneğin 10.0.0.50-100 arasında ki 50 ip ye sen wan1 i gerikalanlar wan2 yi kullansın demek istiyorum bunu squid kurmadan rules üzerinden yapabiliyorum ama işin içine squid girince sistem sürekli default wandan çıkıyor ve buda benim işime gelmiyor ama ben squidi de wan yönlendirmelerinide kullanmak istiyorum bir fikriniz yada bir öneriniz varsa gerçekten çok ihtiyacım var şimdiden teşekkürler arkadaşlar…

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        selcukcaliskan
        last edited by

sanırım cevapsız kaldı sorum  ???

• K
          kankabir
          last edited by

evet dediğiniz  sorunu bende yaşamıştım ancak çok üstüne düşememiştim.  squid açık olduğu zaman belirli ipyi  istediğiniz wan yönlendiremiyorsunuz. gerekli kuralları yazsanız bile  default wandan çıkıyorlar.

• S
            selcukcaliskan
            last edited by

Bu sorun hakkında bir yorumu düşüncesi fikri olan üstadlar varsa gerçekten denemeye hazırım çünkü çok büyük bir eksiklik bence

• S
              selcukcaliskan
              last edited by

yada bu sorun squid ile alakalı ise squide alternatif başka bir proxy varsa pfsense üzerinde çalışan onuda deniyebilirim

• O
                ozcan
                last edited by

Hocam merhaba,
                bizim yapıda buna benzer bir durum var şöyle ki, ME hatta bağlı Pfsense üzerinde bir mail sunucumuza ME son numara senin tüm giriş ve çıkışlar bu ip den olacak dedik.senin sorununda bu şekildemi böyle bir yapımı oluşturmak istiyorsun.

• L
                  lord2oo0
                  last edited by

Sizin istediğiniz bu şekilde bir olay mı?

• K
                    kankabir
                    last edited by

Göstermiş olduğunuz kurallar doğru  çalışıyor.  ama arkadaşın dediği  gibi  squid aktif olunca  o kural çalışmıyor. Squid aktif olunca aliases ile tanımladığınız ipler default wandan çıkıyor.  squid pasif edilince  yazdığınız kural normal şekilde çalışıyor

• S
                      selcukcaliskan
                      last edited by

evet istediğim bu yani ip adresi 10.0.0.5 olan pfsense arkasındaki istemci wan1 den 10.0.0.50 olanda wan2 den çıksın kuralları yazıyoum işliyorda ama squid aktif olduğunda hiçbir kuralım geçerli olmuyor

• First post
                        Last post
                      Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.