Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense Facebook HTTPS Giriş sayfası Problemi.

Turkish
    4
    13
    8.9k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      Skinokey
      last edited by

Herkese merhaba arkadaşlar.

arkadaşlar bende facebook HTTPS'ye kapatınca şöyle bir problem ile karşılaştım.

öncelikle firewall=>Aliases=> içerisinde bir alians tanımladım
      daha sonra firewall=>rules=>lan'dan rule tamladım buraya kadar herşey gayet iyi facebook Https 'ye kapandı. ama şöyle bir hata ile karşılaştım facebook için izin verilen arkadaşlar facebook şifre ekranından takılıp kalıyorlar. facebook kullanıcı adı ve şifre girildiğinde doğrulamayı https üzerinden yapıyor.(https://www.facebook.com/login.php?login_attempt=1) ve izin verilen kullanıcılarda facebooka giremiyor.
      bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden çok tşk. eder saygılar sunarım.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,34382.0.html

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• S
          Skinokey
          last edited by

öncelikle ilgin için tşk.

ama verdiğiniz linkte benim problem ile ilgili hiç bir açıklama yok…
          benim problemim
          facebook HTTPS yi kapattım. ama facebook ta izin verile kişiler yani HTTP üzründen giriş yapan kullanıcılar  giriş sayfasından geçemiyorlar. facebook giriş sayfasını kullanıcı adı ve şifresini HTTPS üzerinden yapıyor. izin verilen kullanıcılar nasil giriş yapabilirler.

• E
            efabilism
            last edited by

merhaba lan tarafında yaptıgın rule lerin resmini gönderebilirmisin

• S
              Skinokey
              last edited by

firewall>rules>lan içindeki rol tanımları

pfsense-facebook-block-rule.png_thumb
              pfsense-facebook-block-rule.png

• E
                efabilism
                last edited by

merhaba bu şekilde dediginiz olay çalışmaz
                öncelikle facebook a girmesini istemediklerinizi bir alieases yapın source kısmında bu grubu seçin sorununuz gidecekdir.

• S
                  Skinokey
                  last edited by

merhabalar

öncelikle anladığım kadarıyla facebook'a girmesini istemediğimiz kullanıcılarının 443 nolu portunu kapatındiyorsunuz.
                  1- 443 nolu portu kapattığımız zaman bu kullanıcılar bankalar vs. sitelerine geremeyecekler sıkıntı olur.
                  2- bu kullanıcıların zaten facebook ları kapalı ama HTTPS den giriyorlar bazı uyanıklar. bunuda kapatmak için forumda bazı uygulamalar buldum bu kullandığım başarılı oldu. ama ondada facebook için izin verilenlerde girememeye başladılar.

• E
                    efabilism
                    last edited by

merhaba ortalık baya karışmış sanırım ::

öncelikle internetde facebook sunucu ipilerini bulup u iplere giderken 443 kapatırsanız sanırım sorun kalmıyacak.

• S
                      Skinokey
                      last edited by

onu yaptıktan sonra böyle bir problem çıktı zaten.
                      yüklediğim resimde bunu göre bilirsiniz.
                      sistemimde facebook ve facebook HTTPS kapalı buraya kadar bir sıkıntı yok.
                      sıkıntı facebook'a girmeleri için izin verilen kullanıcılar facebook KUllanıcı Adı ve Şifre ekranında kullanıcı adı ve  şifre yazıldığında sisteme giriş yapmıyor.

• E
                        efabilism
                        last edited by

dostum sen izin verilen yada verilmeyenler diye nasıl ayırdın rule source kısmında any seçili iken bu rule herkes anlamına geliyor ozaman source kısmına izin verilmeyen kişilerin iplerinide girmen lazım

• S
                          Skinokey
                          last edited by

yasaklı kişilerin ip leri için bir aliases ekleyip rules bölümündeki source eklesen olurmu …

• S
                            Skinokey
                            last edited by

arkadaşlar be bu sorunu çözemedim bana yardımcı olurmusunuz acaba

• T
                              tcjackal
                              last edited by

Merhaba,
                              Yazmış olduğunuz kural tüm network için 443 no'lu port'u kapatmış.
                              Facebook erişimine izin vermeyeceğiniz terminallerin ip'lerini,

• Aliases tabı altında bir grup oluşturup, 443 blok kuralında Source / Single Host or Aliases tarafına yazarak, istediğin terminal ip'lerinin erişimini kapatabilirsin.
                                Yada izin verdiklerinizin sayısı az ise,
                              • bir aliases da izin verilen terminal ip'lerini toplayıp, şuanki blok kuralının üzerine, yeni bir kural ile Action : pass olacak şekilde
                                Source kısmına izin verilenlerin alises adını girip, Destination tarafında facebook ip ve port olarak 443 seçerek çözüm getirebilirsiniz.
                                Keyifli çalışmalar
                              • First post
                                Last post
                              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.