Pfsense torrent sorunu
-
merhaba,
en basit hali,
tüm portlara erişimi kapatıp, sadece ihtiyacınız olan portları açtığınız takdirde, istenmeyen erişimleri engellemiş olursunuz.
keyifli çalışmalar -
Örnek verebilmeniz mümkün mü ? Tüm portları tam olarak nereden ve nasıl kapatabiliriz ? Firewalls - rules kısmından any secenekleri ile hem destinitaion hem source kısımlarını engelleyip sonra tekrar rule lar olusturup acmak mı ?
Tesekkürler,
-
Açık olması istenen portlar için (21-53-80-443 vs vs) bir alias oluşturun
Lan tarafındaki firewall rules da bir kural yazıp destination kısmı bu alias olan portlara izin verin.
Bunun altına da hedefi "any" olan tüm trafiği bloklayan kuralı yazın. (En altta olmasına özellikle dikkat edin, aksi takdirde tüm trafiği bloklarsınız) -
Açık olması istenen portlar için (21-53-80-443 vs vs) bir alias oluşturun
Lan tarafındaki firewall rules da bir kural yazıp destination kısmı bu alias olan portlara izin verin.
Bunun altına da hedefi "any" olan tüm trafiği bloklayan kuralı yazın. (En altta olmasına özellikle dikkat edin, aksi takdirde tüm trafiği bloklarsınız)Teşekkür ederim.
-
Bu çözüm yönteminde uTorrent 80. portu kullanarak direk çıkış sağlar ve canavar gibi çalışır arkadaşlar… Ya bu çözümün üstüne Floating bir L7 kural koyun, ya da snort kullanın direk.
En etkilisi snort, hem port kapamakla uğraşmazsınız, hemde istediğiniz gibi kullananları cezalandırırsınız.
-
Layer 7 şu an torrent ile ilgili bir engel koyamiyor ne yazık ki. Sanırım o trafiğin tanımlanması ile ilgili eksiği var Pfsense in.
-
istediğiniz engeli snort ile yapabilirsiniz.
-
traffic shaper bu işe tam bir çözüm ;)
http://www.youtube.com/watch?v=1QjWJCimXlE&feature=BFa&list=PL8A64AD4D48337B52 -
traffic shaper bu işe tam bir çözüm ;)
http://www.youtube.com/watch?v=1QjWJCimXlE&feature=BFa&list=PL8A64AD4D48337B52Bu video çok eski
Bu yöntem ben de çalışmamıştı ve o zamanlar forumun ingilizce kısmında torrent trafiğinin şifreli olduğu ve bu sebeple artık pfsense tarafından sağlıklı algılanamadığını okumuştum.
Bugün tekrar dener sonucu bildiririm. Belki ben gözden birşey kaçırmışımdır. -
Hocam snort ile çözün bu işi, dertsiz tasasız mis gibi ayıklıyor tüm torrent kullanıcılarını.