Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Loglarda apinger hatası

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    27 Posts 9 Posters 9.2k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      agasar_ts61
      last edited by

apinger: ALARM: WAN(85.120.194.1) *** loss ***
      apinger: alarm canceled: WAN(85.120.194.1) *** down ***

arkadaşlar loglarda şu uyarıları alıyorum ve bazen bağlantılar kopuyor.loglarda sürekli bu uyarıları alıyorum ve anasayfadaki lan ve wan kısmında lan kısmı aşağı kırmızı down uyarısı veriyor ara sıra ? sebebi sizce nedir ?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        StrGt
        last edited by

@agasar_ts61:

apinger: ALARM: WAN(85.120.194.1) *** loss ***
        apinger: alarm canceled: WAN(85.120.194.1) *** down ***

arkadaşlar loglarda şu uyarıları alıyorum ve bazen bağlantılar kopuyor.loglarda sürekli bu uyarıları alıyorum ve anasayfadaki lan ve wan kısmında lan kısmı aşağı kırmızı down uyarısı veriyor ara sıra ? sebebi sizce nedir ?

Ilk aklıma gelen ethernet kartı problemine benziyor..

• A
          agasar_ts61
          last edited by

kartlar yeni,yaklaşık 1 ay oldu kurulalı bazen oluyor bu sorun.acaba adsl deki bağlantıdan mı kaynaklanıyor.? yani bazen düşüp bazen yükseliyormu download upload falan ?

• S
            StrGt
            last edited by

@agasar_ts61:

kartlar yeni,yaklaşık 1 ay oldu kurulalı bazen oluyor bu sorun.acaba adsl deki bağlantıdan mı kaynaklanıyor.? yani bazen düşüp bazen yükseliyormu download upload falan ?

yagmurdan etkisi olabilirmi :D malum ttnet :D

• A
              agasar_ts61
              last edited by

yağmur değilde ipler statik değil acaba ondan mı kaynaklanıyor ?

• S
                StrGt
                last edited by

@agasar_ts61:

yağmur değilde ipler statik değil acaba ondan mı kaynaklanıyor ?

ondan olacagını zannetmiyorum..
                modeminiz bridge mod'damı ? Eger bridge modda ise normal mode alıp oyle denermisiniz ?
                sorun aynı şekilde devam ederse hattınızı kontrol ettirinizi öneririm.

• A
                  agasar_ts61
                  last edited by

modemler bridge de pppoe olarak pf€ bağlı yukarıdaki bahsettiğim olay 2 modemin birbirine ipsec ile bağlı oldugudur.yani 2 tane modem 2tane pf var 2sistemde interneti sadece ipsec için kullanıyor.system loglarında paket kaybı bazen %20 lere kadar çıkıyor ve trafik kilitleniyor.bu 2modemde upload ve download olarak faydaalanıyoruz onuda belirtmek istedim.benim tahminim modemlerden bazen 1i bazen 2 si nden kaynaklanan ttnet alakalı upload veya download miktarının oynamasından diye tahmin ediyorum.bu 2 modem iiçinde geçerli diye düşünüyrum.acaba doğru mu düşünüyorum  :P )

• tuzsuzdeliT
                    tuzsuzdeli
                    last edited by

forum kurallarına aykırı konu başlığı düzeltildi.
                    @agasar_ts61; lütfen mesajlarınızı Türkçe'ye uygun ve daha dikkatli yazınız.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• A
                      agasar_ts61
                      last edited by

aynı sorunla karşı karşıyayım ttnetlemi alakalı neyle alakalı çözemedim

• A
                        agasar_ts61
                        last edited by

@DCFroMLiFe:

WANGW de ping yükselmiş bu uyarıdan öncede alarm vermiş. bu uyarıda ping uyarısının iptal edilmesi gerektiğini çünkü internetin kesildiğini söylemiş.

kısaca WANGW'de internet kesilmiş. o hattı bu uyarı geldiğinde kontrol ederseniz internetinin kesildiğini görürsünüz.

yani ttnet ile alakalı ?.anlık paket kaybından kaynaklanıyor ? yada up/download larda aniden düşüş vsvs olmasından kaynaklanıyor olabilirmi?

• A
                          agasar_ts61
                          last edited by

birde bu ipsec i merkezde olan pbx santrale bağladım yani 2.ofisin 20 telefonu merkezde bulunan pbxe bağlı.normal adsl bağlı ipsecler arasında.benim tahminim ara sıra internetteki download/upload miktarındaki düşmesidir.ses trafiğini etkiliyor zannedersem.sizin düşünceleriniz nelerdir. bu konuda yani ses problemi yaşaandıgı sırada gatewaylarda %20lik loss uyarısı alıyorum lütfen yadım edin artık

• S
                            sgtr
                            last edited by

Selam,

Bu noktada ben olmuş olsaydım öncelikle yapacağım servis sağlayıcının hattımın/hatlarımın hizmet kalitesinin (sinyal gücünün) ölçüm değerlerini kontrol ettirmek olurdu.

Sevgilerle,
                            SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• D
                              DJM
                              last edited by

Arkadaşlar aynı problemle bende karşılaştım, problem data kaybı yani modemle cihaz arasında sorunu çözdüm. Günde 2 defa falan interneti kesiyordu yavaşlama oluyordu sorunu çözmek için yapacaklarınız şu şekilde;

1 - Çok fazla paket yükleyip sildiyseniz pflocker snort ntop vs. pfsense yeniden kurup temel paketleri kurup öyle deneyin
                              2 - Eğer sorun hala devam ediyorsa modemi değiştirme şansınız varsa değiştirin yada yedek varsa onla deneyin
                              3 - Sorun hala devam ederse ki muhtemelen bu ikiyi yaptıktan sonra etmez cihazın wan ethernet kartında sorun onu değiştirceksiniz

Sorun çözülmezse tekrar bakarız ama çözülür bunları yaparsanız ;)

• M
                                MrPerFormance
                                last edited by

Monitoring özelliğini kapatınız.

• A
                                  agasar_ts61
                                  last edited by

herkez kafasına göre birşeyler yazmış hepsinin dediğini yaptım hiç biri işe yaramadı.şimdi benden kaynaklanan problem şöyle oluyor down loss* veriyordu gün içinde.hat da yoğun kullanılıyordu.örn upladı 700kb oranlarına kadar çıkıyordu gün içinde o yüzden **losss veriyordu sistem bazen kopuyodu anlık paket kayıplarına uğuyordu çünkü belli zamanlarda internetin download değilde uploadı yetmiyordu.kullandıgım internet normal adsl..normal adsl de 5mbit down/500-600 kb arasında upload çekiyordu.şöyle düşünün bir elektrik hattından[adsl] 600kbit yük kaldırıyor.siz bu hatta yüklenip 700-800 kb. yüklenirseniz ne olur şişer şişer kopar sigorta atar olur bişeyler.aynen bendeki durumda bundan kaynaklandı. yanı bağlantılarıma internet yetmiyordu.ve sorunu şöyle çözdük fiber internet yada g.shdsl e geçtik.hiçbir şekilde loss ve delay yada down uyarsı almadım.ve iletişimde de kopma yada gecikme yaşamadım. şükürler olsun.

• D
                                    DJM
                                    last edited by

Selam;

Loglarda şu hata gözüküyor sebei nedir acaba? Gateway olarak 192.168.100.254 kullanıyorum ama gatewayda 192.168.1.1 gözüküyor bundan dolayımı oluyor ?

Mar 6 17:00:19 apinger: ALARM: WAN(192.168.1.1) *** delay ***
                                    Mar 6 17:00:15 check_reload_status: Reloading filter
                                    Mar 6 17:00:14 apinger: alarm canceled: WAN(192.168.1.1) *** delay ***
                                    Mar 6 17:00:05 apinger: ALARM: WAN(192.168.1.1) *** delay ***

• A
                                      agasar_ts61
                                      last edited by

internete fazla yüklenildiği için uyarı veriyor gecikme yada kayıp diye.biri film oyun vsvs indiriyor olabilir.oyuzden sistem uyarı veriyor.

• S
                                        sgtr
                                        last edited by

Selam,

Gateway hat trafiğinizin yoğun olmasından ötürü bu tür biruyarı alıyorsunuz. Disable gateway dediğiniz takdirde bu uyarıyı görmezsiniz.

Sevgilerle,
                                        SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• D
                                          DJM
                                          last edited by

Selam;

Bu şekilde olcak demi dediğinizi yaptım bi sorun olursa tekrar yardımınızı isterim :) ;)

• First post
                                            Last post
                                          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.