Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Openvpn Network Erişim Sorunu

Turkish
    3
    6
    3.3k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • O
      ozcan
      last edited by

Selamlar, Pfsense kurulu lokasyona diğer şube ve ya kullanıcılar IpSec ve PPTP Vpn bağlanarak iç networke ulaşabiliyorlar ancak Openvpn bağlantısı kurulduğu zaman iç networke erişemiyorlar konu hakkında bilgisi olan olan arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.Resimlerde kuralları ekledim.

Ovpn1.jpg
      Ovpn1.jpg_thumb
      Vpn_Ovpn.jpg
      Vpn_Ovpn.jpg_thumb

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • B
        bulson27
        last edited by

Merhaba
        Open vpn ile bağlandığına eminseniz ulaşmak istediğiniz pc nin varsayilan ag geçidi pfsense ip adresi ile aynı olması gerekiyor.

Kolay gelsin.

• H
          hoscakal
          last edited by

force all generated ı işaretle sorun kalkacaktır…

karşı taraf bağlanırken open vpn bağlantısını yönetici olarak çalıştırması gerekmekte

• O
            ozcan
            last edited by

Selamlar,
            hoscakal : "Force all generated ı işaretle sorun kalkacaktır" yaptım hem net gidiyor hem de erişim yine yok
            bulson27 : "ulaşmak istediğiniz pc nin varsayilan ag geçidi pfsense ip adresi ile aynı olması gerekiyor" aynı

Ayarlara baktım ancak değişen bir şey olmadı,sadece 1 kere bağlanıp iç networke erişebildim bağlantıyı kesince daha sonraki bağlantılarda sorunum devam etti yardımlarınız için teşekkürler.

• O
              ozcan
              last edited by

Ben Viscosity ile bağlantı yapıyordum bağlanıyordum iç networke ulaşamıyordum şimdi openvpn gui denedim sorunum çözüldü, bildiğiniz sorunsuz çalışana openvpn bağlantı anahtarı varsa yazarsanız sevinirim.
              hangi program olursa olsun yönetici olarak çalıştırmayınca sorun devam ediyor yardımlarınız için teşekkür ederim.

• H
                hoscakal
                last edited by

bende zaten openvpn gui kullandığınızı varsaymıştım..

openvpn server ı ayarladığınızda

sizi export için bir eklenti yükletir.

kullanıcıyı oluşturup sertifikayı seçtikten sonra kayıt edip

openvpn den kullanıcı için openvpn gui exe yi export edip yönetici olarak çalıştırmanız yeterliydi..

biraz uğraşarak yapmışsınız sanırım.. iyi günler

• First post
                  Last post
                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.